European Championship: Optakt

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Michael van Gerwen jagter sin 4. titel i træk ved European Championship – noget som kun Phil Taylor hidtil har præsteret.

For 10. gang nogensinde afvikles European Championship. En turnering som markerer Europa-tourens sæsonafslutning, og hvor kun de 32 højst placerede spillere på ranglisten er kvalificeret.

Blandt de spillere som ikke er kvalificerede til dette års udgave af turneringen er Phil Taylor, Gary Anderson, Raymond van Barneveld og Adrian Lewis, som alle har valgt ikke at fokusere på Europa-touren i år. En anden markant profil som ikke er kvalificeret er James Wade. Der er med andre ord tale om en turnering med gode muligheder for en potentiel overraskende vinder, men også en turnering hvor den regerende verdensmester, Michael van Gerwen, vil være massiv favorit. Verdensetteren har da også vundet turneringen alle år siden 2014. Sidste år blev det til en knusende 11-1 sejr i finalen over Mensur Suljovic, med et dertilhørende gennemsnit på imponerende 111,62.

Foruden æren, prestige og titlen som vinder af turneringen, vil spillerne også kæmpe om en samlet præmiesum på 3,3 millioner kroner, hvortil vinderen af turneringen bliver hædret med en præmiecheck på godt og vel 830.000 kroner.

European Championship afholdes for 3. år i træk i Hasselt i Belgien, og de belgiske fans kan se frem til at få 3 landsmænd at se på scenen, i skikkelse af brødrene Kim- og Ronny Huybrechts samt det unge stortalent, Dimitri van den Bergh.

Turneringens skydes igang torsdag aften klokken 20:00 og sendes live på Viaplay.dk og på TV3 Sport 2 fra klokken 21:00. Programmet for første runde kan ses her nedenfor, hvortil alle kampene spilles bedst af 11 legs.

Hvem tror du vinder European Championship 2017?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Første runde
Torsdag 26. oktober 20:00
Gerwyn Price vs. Ronny Huybrechts
Alan Norris vs. Mervyn King
Ian White vs. Darren Webster
John Henderson vs. Kyle Anderson
Simon Whitlock (8) vs. James Richardson
Mensur Suljovic (4) vs. Kim Huybrechts
Michael van Gerwen (1) vs. Jan Dekker
Jelle Klaasen (5) vs. Christian Kist

Fredag 27. oktober 13:45
Jonny Clayton vs. Dimitri Van den Bergh
Dave Chisnall vs. Cristo Reyes
Benito van de Pas vs. Vincent van der Voort
Daryl Gurney vs. Steve Beaton
Michael Smith (3) vs. Nathan Aspinall
Rob Cross (6) vs. Martin Schindler
Joe Cullen (7) vs. Stephen Bunting
Peter Wright (2) vs. Krzysztof Ratajski

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*