World Grand Prix: Optakt til onsdagens kampe

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Kampen om Grand Prix-trofæet synes vidt åben. Er der nye overraskelser på vej i aften?

Gårsdagens kampe bød endnu engang på overraskelser ved dette års World Grand Prix. Robert Thornton indledte aftenen med at vinde 3-2 over Dave Chisnall, i hvad der viste sig som aftenens bedst spillede kamp. Thornton lignede i perioder sit gamle jeg, hvilket blev bakket op af hele 9 180’ere i 21 legs – og så endda i double-ind/double-ud format.

Daryl Gurney fulgte op med at vinde sin kamp over Joe Cullen, hvortil Gurney leverede en imponerende lukkeprocent på hele 75 %, hvilket resulterede i slutcifrene 3-1 til nordireren. Samme cifre som John Henderson besejrede Alan Norris med. Dermed er Michael van Gerwens banemand fortsat med i turneringen.

Daryl Gurney var i går kynisk på lukkerne.

Gårsdagens sidste kamp endte med en krampagtig 3-0 sejr til Raymond van Barneveld, hvor hollænderen var involveret i en middelmådig affære mod ellers formstærke Steve Beaton.

Dermed kender vi nu de første 4 kvartfinalister af turneringen. Spørgsmålet er så, hvem der i aften følger trop.

Richard North kan se sig lykkelig for, at Gary Anderson i søndags meldte fra til turneringen, hvilket betød at North istedet skulle møde Mark Webster i første runde. Mark Webster leverede en skuffende indsats, hvilket groft sagt er den eneste årsag til at North fortsat er med i turneringen. Set i det lys, er det svært at forestille sig, at North skulle have nogen reel chance mod Simon Whitlock i aftenens første kamp. Whitlock som med en sejr vil spille sig i sin 3. Grand Prix-kvartfinale i karrieren.

Anderledes tæt forventes opgøret mellem Gerwyn Price og Benito van de Pas at udfolde sig – bookmakerne har i hvert fald svært ved at skille de to spillere ad. 32-årige Price virker dog til at være i væsentlig bedre form end sin hollandske modstander, og hvis Price, som vanligt, formår at finde sin rytme på double 20, så er det svært at se hvordan Benito skal kunne konkurrerer med den tidligere rugby-spiller.

Steve West skabte eufori sidste år, da han i første runde besejrede Phil Taylor 2-1, i hvad der sidenhen har vist sig at være Taylors sidste kampe i Grand Prix nogensinde. På samme måde skabte West mandag igen overskrifter, da han med samme cifre ekspederede James Wade ud af dette års turnering.

Sidste år fulgte West dog sejren op med at tabe i anden runde, da han tabte 0-3 til Daryl Gurney. Et lignende resultat kan meget vel gentage sig, når West i aften skal forsøge at overrumple aldeles formstærke Mensur Suljovic.

Til sidst møder bookmakernes favorit til Grand Prix-titlen, Peter Wright, Merwyn King for 17. gang i sin professionelle karriere. De seneste 6 indbyrdes opgør er endt med sejr til Wright, og det ligner umiddelbart at den tendens fortsætter, set i lyset af Wrights solide spil mod Stephen Bunting i første runde.

Aftenens kampe bliver sendt live på TV3 Sport 1 og Viaplay fra klokken 20:00. Kampene bliver spillet bedst af 5 set, hvor hvert set spilles bedst af 5 legs.

Kampprogram:

Richard North vs. Simon Whitlock
Gerwyn Price vs. Benito van de Pas
Mensur Suljovic vs. Steve West
Peter Wright vs. Merwyn King

Resultater fra i går:

Robert Thornton 3-2 Dave Chisnall
Darryl Gurney 3-1 Joe Cullen
John Henderson 3-1 Alan Norris
Raymond van Barneveld 3-0 Steve Beaton.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*