Skidt start for Danmark ved VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Danmark fik ikke nogen drømmestart på VM i Japan.

Danmark fik den værst tænkelige start på VM i Japan. Med både herre- og damehold ude allerede efter puljespillet i holdkampene, bliver det svært for Danmark at opnå den ønskede målsætning om en samlet 6.-9. plads hos herrerne og en top 10 placering hos damerne.

Herrerne lagde ellers flot ud med en overbevisende 9-0 sejr over Mongoliet, men herefter var det ned ad bakke. Den forventede nøglekamp mod Sydafrika blev tabt med 5-9. Herefter skulle Holland besejres, hvis Danmark skulle have forhåbninger om videre avancement. Sådan gik det desværre ikke, da Danmark med et 3-9 nederlag er færdige i herrernes holdkamp.

Holland og Sydafrika gik videre som henholdsvis 1’er og 2’er, hvortil Sydafrika tabte deres første cup-kamp 9-4 til upåagtede New Zealand, mens de hollandske forhåndsfavoritter måtte se sig besejret med samme cifre af vores norske naboer.

Hos damerne var det tæt, men som så ofte før lige ved og næsten. Begge puljekampe blev tabt 8-9 til først Rusland og derefter Japan. Rusland besejrede derefter ellers normalt stærke Finland, før de måtte give fortabt til Holland i kvartfinalen.

Japan har i skrivende stund spillet sig i semifinalen efter sejre mod New Zealand og Schweitz.

Kan Danmark være tilfreds med resultaterne fra VM indtil videre?

Indlæser ... Indlæser ...

Juniorerne er også startet deres VM. Her blev der spillet pigedouble og drengesingle. Pigedoublen bestående af Anick Sonnichsen og Line Kristiansen fik med en 4. plads i puljen spillet sig i kvartfinalen, hvor det dog blev til nederlag til Iran. Iran som efterfølgende spillede sig i finalen.

Danmarks juniordrenge skulle blive nummer 2 i puljen for at sikre sig en plads i cup-kampene. Magnus Larsen blev med 2 sejre og 3 nederlag nummer 5 i sin pulje, mens Lucas Christensen med 3 sejre og 2 nederlag lige nøjagtig ikke gik videre fra puljen.

Alt i alt den værst tænkelige start på et VM, hvor forhåbningerne ellers var høje på forhånd, specielt grundet afbud fra stærke nationer som England, Skotland og Wales.

Torsdag og fredag spilles resten af VM, hvor der stadig er chance for dansk succes.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*