Danmark får en ny para-dart turnering

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Christiane Petersen

Danmark får en helt ny dartturnering med henblik på de danske handicap-spillere. Ovenfor ses landsholdsspiller Henriette Honoré give en hjælpende hånd til det nystartede projekt.

Palle E. Petersen fra Vejle står, i samarbejde med formanden for Royal Dartklub, Heinz Dahl, bag et nyt initiativ for danske handicap dart-spillere. Målet er at skabe en hel turnering, udelukkende for handicappede.

– Vi er ret langt i projektet, og i princippet vil vi måske allerede i aften kunne løfte sløret for, hvornår vi afholder første runde, udtaler Palle E. Petersen.

Palle E. Petersen huskes af nogen måske for sit engagement indenfor para-dart, hvor han tidligere i år, ligeledes i samarbejde med Heinz Dahl og Royal Dartklub, afholdt danmarkshistoriens første kørestolsdartstævne. Den nye turnering, døbt RehabilerLigaen, vil dog ikke udelukkende være for kørestolsbrugere, men ligeledes for spillere med andre handicap, hvor det eksempelvis kan være nødvendigt at anvende rolator eller andre hjælpemidler.

– Turneringen vil ikke udelukkende være for kørestolsbrugere. På den måde er vi ret fleksible, blot man har et handicap, siger Palle E. Petersen og uddyber om turneringsstrukturen.

– Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvor mange runder vi kommer til at afholde i forbindelse med RehabilerLigaen. Men meningen er, at det kommer til at foregå som en single-turnering, hvor man ved hver turnering vil have mulighed for at vinde point til turneringens rangliste.

 

Palle E. Petersen forventer at man indenfor den nærmeste fremtid vil kunne offentliggøre mere om den kommende turnering, men at turneringen ikke umiddelbart vil blive afviklet i DDU-regi.

– Jeg synes vi har stået meget alene med det her, og jeg håber at DDU vil være bedre til at hjælpe os fremadrettet. Men i første omgang starter Heinz og jeg turneringen op udenom DDU.

Palle E. Petersen arbejder sideløbende med et projekt om at lave en tur for så mange danske para-dartspillere som muligt ved næste års Dutch Open.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*