VM lodtrækning: Danmark i pulje med Holland

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

WDF har tirsdag offentliggjort lodtrækningen til VM i Japan.

Fra d. 3.-7. oktober afvikles WDF’s World Cup for landshold i Kobe, Japan. I den forbindelse offentliggjorde WDF i går lodtrækningerne i de forskellige rækker og discipliner.

Som altid kåres der en over all vinder af WDF’s VM, på baggrund af hvor mange point de respektive landshold skraber sammen i de enkelte discipliner.

I den forbindelse er pointsystemet struktureret således, at der gives flest point i holdkampen, efterfulgt af double-turneringen alt imens singleturneringen giver færrest point. Dette system kunne det danske herrelandshold eksempelvis lukrere på ved EM i 2008, hvor man ikke havde den store succes i hverken single eller double-turneringen, men hvor en sejr i holdkampen medførte at man samlet set vandt EM for herrerne over-all.

På samme måde kunne man have lov at håbe på dansk succes i herrernes holdturnering i år. I særdeleshed på baggrund af, at stærke nationer som England, Wales og Nordirland i år har meldt afbud.

De danske herrespillere har dog ikke fået nogen ønskelodtrækning, da de i puljen er blevet parret med Sydafrika, Mongoliet og Holland. Mongoliet bør ganske vist ikke blive noget problem for danskerne, men Sydafrika og ikke mindst Holland bliver stærke modstandere, hvor det på forhånd kunne forventes at Sydafrika og Danmark kommer til at kæmpe om puljens 2. plads. Det er kun 1. og 2. pladserne i puljerne, som giver adgang til videre avancement.

I single- og doublerækkerne ligner det en pose blandede bolcher for de danske herrespillere. Lars Helsinghof og Ulrich Meyn kan således få deres sag for i en eventuel 2. runde-kamp i singlerækken. Her må man forvente at de skal møde henholdsvis Ruslands Boris Koltsov og Belgiens Andy Baetens. Koltsov som tidligere har deltaget ved PDC’s verdensmesterskab og derudover vandt Finland Open tidligere i år, mens Andy Baetens har vundet 3 internationale BDO-titler i år.

I doublerækken ligner det ligeledes en hård lodtrækning for begge double-konstalationer, hvor ikke mindst Lars Helsinghof og Mogens Christensen kan se frem til et potentielt opgør med den canadiske tidligere Lakeside-finalist Jeff Smith og dennes makker, Kiley Edmunds.

Også de danske damespillere kan vise sig at få deres at se til, hvor ikke mindst Gitte Banke kunne have håbet på en bedre lodtrækning i singlerækken, da hun forventes at skulle møde den 3-dobbelte verdensmester Anastasia Dobromyslova i sin første kamp. Til gengæld ser det på forhånd fornuftigt ud for begge doublepar, mens man i holdkampen har trukket Rusland og Japan, som begge har traditioner for stærke damelandshold, ført an af førnævnte Anastasia Dobromyslova og Miruku Suzuki.

De danske juniorlandshold spiller puljer i alle rækker; single, double og mix. Her er det svært på forhånd at spå om spillernes chancer. Det kan dog tilføjes at den danske pige-double ligner det mest oplagte bud på en dansk medalje, på trods af et skuffende junior-EM tidligere i år.

Oversigten over de fulde lodtrækninger kan ses her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*