Danmark vil være vært for VM i dart

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Sidst Danmark var vært for en senior-slutrunde, endte det i 2008 med EM-guld til det danske herrelandshold. Denne gang ønsker Danmark at være vært for verdensmesterskabet.

Det var en sensation af de større, da det danske herrelandshold tilbage i 2008 overraskede alt og alle ved at vinde det samlede europamesterskab på dansk jord. Danmark var dengang ikke tippet de store chancer på forhånd, og vil formentlig heller ikke være det i 2021. Ikke desto mindre, kan man jo have lov at håbe – og hvorfor så ikke vinde på dansk jord? Det er i hvert fald et scenarie som kan blive en smule mere virkeligt, i skyggen af at Danmark har budt ind på værtsskabet af VM i 2021. Udvikilingskonsulent i Dansk Dart Union, Morten Toft Sørensen, har skrevet følgende i sit månedlige nyhedsbrev:

“Et VM i dart er noget helt specielt og det er ikke mindre specielt når det foregår på den anden side af jordkloden, så det bliver uden tvivl en kæmpe oplevelse for vores dygtige spillere at skulle til Japan i starten af oktober.

VM i Japan bliver dog også speciel for DDU som organisation, da vi ved Generel Meeting d. 3 oktober vil præsentere vores kandidatur til VM i 2021. Det vil blive i samarbejde med Esbjerg Kommune, hvor vi har store erfaringer fra Denmark Open/Masters og hvor vi har sikring på de optimale faciliteter. Desuden vil Sport Event Danmark være med som samarbejdspartner, Sport Event Danmark som man må betegne som den mest prestigefyldte organiserende enhed vi har i Danmark.

Det er mega spændende og vi håber, at man i 2021 kan invitere indenfor til en VM folkefest, hvor darten skal hyldes.”

Danmark har én gang tidligere været værtsland for VM i dart, da det engelske landshold – anført af Eric Bristow, John Lowe, Cliff Lazarenko og Bob Anderson – vandt i København tilbage i 1987. Danmark var derudover vært for det første europamesterskab i historien tilbage i 1978, nøjagtig som man også var initiativtager til juniorernes EM, som de første år fra 1990-1994 alle blev afholdt på dansk jord, efterfulgt af værtskaber i 1999 og 2015.

Se her nedenfor hvordan Frede Johansen sikrede EM-guld til Danmark i 2008.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*