Co Stompé anklaget for skattesnyd

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Global Darts

Den tidligere VM bronze-vinder er anklaget for skattesnyd for op mod over 800.000 kr.

Co Stompé er blevet anklaget for at have en gæld på næsten 1 million danske kroner til det hollandske skattevæsen. Således beretter det hollandske medie Algemeen Dagblad. Anklagen kommer i kølvandet på beskyldninger om, at Stompé og hans kone skulle have indberettet adskillige falske angivelser angående deres indkomstskat i årene mellem 2009-2013.

Alt i mens den samlede gæld anslås at svare til over en kvart million euro, svarende til lige over 800.000 danske kroner, så argumenterer parrets advokater omvendt for et beløb svarende til det halve.

Co Stompé er mest af alt kendt for, sammen med Raymond van Barneveld, at triumfere ved World Cup of Darts tilbage i 2010. På den individuelle front har Stompé vundet 7 åbne BDO-events, samt nået en enkelt semifinale ved BDOs verdensmesterskab.

Stompé forsvarede sig i løbet af den nyligt afholdte retssag i den hollandske by Almelo, at han ikke personligt skulle være involveret i administrationen af parrets økonomiske forhold. Til gengæld skulle hollænderens kone, i følge Dartsnews.com, have indrømmet at have begået fejl i parrets indberetninger, hvortil hun forsvarede sig med, at parret ikke skulle have haft råd til en professionel revisor.

– Vi har ikke haft anden mulighed end at sælge vores vielses-ringe for at komme igennem dette, skulle Stompé have udtalt under høringen. Stompé og hans kone står til at skulle aftjene enten 240 timers samfundstjeneste, eller en straf på 120 dage i fængsel, plus en betinget dom på 3 måneder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*