Ingen juniorer til Denmark Open?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Sdr. Omme Dartklub

Ved det nyligt overståede Swedish Open, havde man fra arrangørernes side valgt ikke at inkludere juniordartspillere.

Kunne man i fremtiden forestille sig, at Denmark Open blev afholdt helt uden juniorspillere? Og måske endda alle danske stævner i det hele taget? Formand for Dansk Dart Union, Henrik Vestbo, er ikke afvisende overfor tanken, ovenpå det svenske dartforbunds nylige initiativ med henblik på at fremme juniordarten i Sverige. I en mail skriver det svenske forbund således til Dartnyheder.dk:

– Det er rigtigt, at vi har valgt at fjerne de få juniorer vi har. Vi har valgt at fjerne dem fra et miljø, som vi ikke mener er et godt miljø for børn – hovedsageligt grundet alkohol. Dette er samtidig en måde for os at fremme juniordarten, skriver det svenske forbund og uddyber:

– Det er ingen hemmelighed, at 99 % af vores juniorer kommer fra familier der i forvejen spiller dart. Til gengæld er det svært at skabe interesse hos de familier som kommer helt udefra sporten. Med dette tiltag håber vi at kunne fremme darten hos folk, som ikke på forhånd har familie i sporten.

Det svenske forbund oplyser yderligere, at de har intentioner om også at lave turneringer som udelukkende er for dartspillere i alderen fra 18-25 år, ligesom man på sigt håber at kunne lave skandinaviske ungdomsturneringer. I første omgang har man dog valgt at afskære juniordart fra de svenske seniorstævner. Et tiltag som Henrik Vestbo bifalder.

–  På et helt personligt plan, så synes jeg heller ikke det er nogen god idé at kombinere seniordart med juniordart. I hvert fald ikke ude til stævner. Man kan sige, at det jo faktisk allerede er en udvikling som er lidt igang herhjemme allerede. Vi ser det jo allerede ved Samsø Open og andre klubber, som allerede har valgt ikke at invitere juniorer med til deres seniorstævner, udtaler Henrik Vestbo.

– Jeg tror egentlig at langt de fleste er enige med mig på det her område. Når der så alligevel tidligere har været juniorer ude til seniorstævner, så tror jeg egentlig mere det skyldes, at der ikke har været særlig mange danske juniorer, og at det derfor ikke har kunnet betale sig at afholde junior-stævner for sig selv. Derfor har man nok valgt at kombinere juniorer med seniorer, uddyber formanden for Dansk Dart Union.

Kan man forestille sig, at man allerede næste år vælger helt at udelukke junior-spillere fra Denmark Open, eksempelvis?

– Det tror jeg ikke. Vi analyserer selvfølgelig på Denmark Open hvert år, og umiddelbart har der ikke været så meget snak om rent faktisk at gøre det. Om det så bliver sådan, det skal jeg ikke udelukke, men jeg tror det ikke. Men igen, helt personligt, så synes jeg ikke det er hensigtsmæssigt at kombinere alkohol med dart, når der er børn til stede i den alder som der er. Det er min helt klare personlige holdning til det, afslutter Henrik Vestbo.

1 Comment

  1. Fornuftige holdninger på tværs af Øresund. Tror – af samme grunde som vores formand, at det nok er vejen frem. Selvstændige juniorstævner er en mulighed, men problemet opstår, når vores unge spillere bliver så gode, at de reelt kun bliver udfordret af seniorer. Så der vil også være rent sportslige overvejelser. Men god debat og en klar overvejelse fra DDU om den fremtidige vej for vores juniorer.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*