Gerwyn Price efter sejr i Forum: Ser sig selv som verdens bedste

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Simon O'Connor/PDC

Gerwyn Price anser fortsat sig selv som verdens bedste dartspiller. Det fortalte verdensranglistens nummer fire lørdag i et interview til Dartnyheder.dk.

Tilbage i 2021 lykkedes det walisiske Gerwyn Price at vinde PDC’s verdensmesterskab, og ved samme lejlighed at overtage førstepladsen på PDC’s verdensrangliste.

Dengang var der mange, der betragtede ‘The Iceman’ som verdens bedste dartspiller, og selvom resultaterne siden da har været stabile, så er han gennem de seneste sæsoner rutsjet ned som nummer fire på verdensranglisten – i perioder endda helt ned som nummer seks.

Resultaterne har da også båret præg af den til tider usikre formkurve – det kommer blandt andet til udtryk ved, at lørdagens sejr ved Nordic Darts Masters markerede Gerwyn Prices første individuelle TV-titel i 21 måneder.

Tager man et kig på statistikkerne over PDC-spillernes årsgennemsnit i 2024, så er der dog indikationer på, at Gerwyn Price måske ikke har fået helt så mange titler, som niveauet statistisk set har berettiget til. På statistikdatabasen DartsOrakel fremgår det eksempelvis, at Gerwyn Price i skrivende stund står noteret for det fjerde højeste sæsongennemsnit i verden på 98,87, hvilket kun er overgået af Luke Humphries (100,14), Gary Anderson (100,05) og Luke Littler (98,92).

På den baggrund vil det ikke være en stor sensation, hvis den syvdobbelte majorvinder igen i fremtiden formår at etablere sig selv som verdens bedste dartspiller. Og spørger man hovedpersonen selv, så er han da også overbevist om, at det kan lade sig gøre. Det kom blandt andet til udtryk i Dartnyheder.dk’s vinderinterview med Gerwyn Price lørdag aften, hvor han blev spurgt, om han fortsat tror på, at han kan dominere verdenstoppen.

– Et hundrede procent. Jeg er her ikke, bare for at være med. Jeg er her, fordi jeg er en af de bedste i verden, og jeg tror på, at jeg er den bedste i verden.

– Nogle gange lader jeg spillere hoppe af krogen. Det har jeg gjort de seneste uger i Premier League, på Europa Touren og på Pro Touren, men sådan er dartsporten. Jeg ved, at hvis jeg udnytter mine chancer, så vil jeg være tilbage som nummer et på verdensranglisten indenfor de næste 12 til 18 måneder, lød svaret fra Gerwyn Price.

Næste opgave for Gerwyn Price bliver på PDC’s Pro Tour, hvor han fra tirsdag til onsdag deltager på Players Championship-touren, inden han på fredag tager hul på World Series-turneringen Poland Darts Masters.


Se hele Dartnyheder.dk’s vinderinterview med Gerwyn Price efter Nordic Darts Masters 2024 her:


Læs også:

Første TV-titel i 21 måneder: Gerwyn Price vandt Nordic Darts Masters 2024

Nordic Darts Masters: Luke Humphries viste klassen mod Benjamin Drue Reus

Podcast: Optakt til Nordic Darts Masters 2024

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*