Gerwyn Price og Luke Humphries mødes i finalen ved World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Luke Humphries spillede sig lørdag aften i sin anden majorfinale i karrieren. I 2021 tabte han finalen ved UK Open til James Wade.

Det bliver verdensranglistens nummer fire og fem, Gerwyn Price og Luke Humphries, der skal kæmpe om vindertrofæet ved dette års udgave af World Grand Prix. Det står klart, efter ‘The Iceman’ lørdag aften besejrede verdensmesteren Michael Smith med cifrene 4-2 i semifinalen, mens ‘Cool Hand Luke’ uden problemer vandt 4-0 over Joe Cullen.

Mens Gerwyn Price vandt World Grand Prix i 2020, og herudover har vundet adskillige andre store TV-turneringer såsom VM og et hattrick af Grand Slam-titler, så har Luke Humphries kun en enkelt gang tidligere optrådt i en majorfinale. Det skete tilbage i 2021, hvor han dengang tabte finalen ved UK Open til James Wade.

De seneste to sæsoner har Luke Humphries dog været en dominerende skikkelse på både Players Championship- og Europa Touren, og der har flere gange været optræk til, at den 28-årige englænder ville gå hele vejen ved en af PDC’s helt store turneringer. Flere eksperter har på den baggrund italesat det som et spørgsmål om tid, i forhold til hvornår den tidligere ungdomsverdensmester ville triumfere ved en major.

Såfremt Luke Humphries får hul på bylden allerede i aften, så vil den femdobbelte Europa Tour-vinder overtage Gerwyn Prices placering som nummer fire på verdensranglisten, og vil samtidig formodes at cementere en plads i næste sæsons Premier League.

For Gerwyn Prices vedkommende vil en potentiel finalesejr ikke ændre ved hans placering på verdensranglisten, hvor han fortsat jagter Michael Smith, Michael van Gerwen og Peter Wright på de tre øverste placeringer.

Finalen ved World Grand Prix kan ses live på PDC.tv og Viaplay fra klokken 21. TV3 Max sender live fra 21:30.