Dansk kvartfinale i doubleturneringen ved Swedish Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

De danske damelandsholdsspillere Merete Kjær og Janni Larsen spillede sig fredag i kvartfinalen i doubleturneringen ved Swedish Open.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Som optakt til weekendens to singleturneringer ved Swedish Open & Masters i Malmø blev der fredag afholdt en indledende doubleturnering for henholdsvis herre- og damespillere.

I damerækken var det som ventet Beau Greaves og Deta Hedman der tog titlen, efter de besejrede Lorraine Winstanley og Snezana Veljkovic i finalen. Det bedste danske resultat blev leveret af landsholdsspillerne Merete Kjær og Janni Larsen, der efter to indledende sejre tabte 4-3 til Suzanne Smith og Adriana Van Wijgerden-Vermaat. Den anden danske landsholdsdouble bestående af Henriette Honoré og Michelle Merlit tabte selv 4-3 i 1/8-finalen, hvor de dog var tæt på at besejre de førnævnte sølvvindere.

Hos herrerne kunne de to englændere Darren Johnson og Martyn Turner glæde sig over en samlet sejr, da de fredag aften vandt herrernes doublefinale 4-0 over svenske Thobias Johnsson og Rickard Tingvall. Det skete efter en velspillet finale, der blev vundet i 13, 16, 18 og 18 dart.

For de danske spilleres vedkommende stod Benjamin Drue Reus og Andreas Toft Jørgensen samt Allan Bak og Jon Hegaard Kirkeby for det bedste resultat, da de hver især spillede sig blandt de sidste 16. Mens Reus og Jørgensen tabte 4-1 til Jeffrey de Graaf og Oskar Lukasiak, så røg Bak og Kirkeby ud med samme cifre til de senere vindere af turneringen, førnævnte Darren Johnson og Martyn Turner.

Simon Bak og Tom Veje Kristensen, der ligesom Benjamin Drue Reus og Andreas Toft Jørgensen er udtaget til det danske landshold ved WDF’s World Cup i Esbjerg, tabte selv i anden runde. Blandt de sidste 32 endte det således med en tidlig exit til svenske Peter Hansson og Henrik Sjoberg. Særligt Simon Bak var dog særdeles velspillende, og sluttede fredagen med et samlet gennemsnit på 85,31, hvilket var det tredjehøjeste af samtlige spillere. Kun engelske Antony Allen og svenske Jeffrey de Graaf sluttede med højere turneringsgennemsnit.

Swedish Open fortsætter lørdag, hvor der klokken 12 tages hul på herrernes singleturnering, mens damerne skal i aktion fra klokken 13. Samtlige resultater kan følges live på DartConnect.


Læs også:

Danmark stærkt repræsenteret ved Swedish Open 2023

Henriette Honoré i semifinalen ved Belgien Open

Juniorlandsholdet er udtaget til VM i Esbjerg


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*