Optakt til Danmarks kamp mod Østrig ved World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Vladimir Andersen deltager i år ved World Cup of Darts for tredje gang i karrieren.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Torsdag aften den 15. juni indleder Danmark sin jagt på videre avancement ved World Cup of Darts. Det sker i den første gruppekamp mod Østrig, der forventes at begynde klokken 21:40 og som kan ses live på PDC.tv og Viaplay.

Du kan her nedenfor læse en udførlig optakt til Danmarks første gruppekamp, inden Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus fredag møder USA. Det er kun etteren i hver enkelt gruppe, der går videre til anden runde.


Grundlæggende informationer om holdende:

Østrig
Mensur Suljovic
Alder: 51
Placering på verdensranglisten: 34
Sæsongennemsnit 2023: 89,90
Antal deltagelser ved World Cup of Darts: 13 (inklusive 2023)

Rowby-John Rodriguez
Alder: 29
Placering på verdensranglisten: 53
Sæsongennemsnit 2023: 86,75
Antal deltagelser ved World Cup of Darts: 8 (inklusive 2023)

Danmark
Vladimir Andersen
Alder: 34
Placering på verdensranglisten: 133
Sæsongennemsnit 2023: 82,11
Antal deltagelser ved World Cup of Darts: 3 (inklusive 2023)

Benjamin Drue Reus
Alder: 24
Placering på verdensranglisten: Ingen placering
Sæsongennemsnit 2023: 83,96
Antal deltagelser ved World Cup of Darts: Debut


Optakt til Danmark mod Østrig

Når Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus torsdag aften står overfor 10. seedede Østrig i Danmarks første gruppekamp ved World Cup of Darts, vil det være anden gang i historien, at de to nationer krydser klinger ved PDC’s landsholdsturnering.

Første gang Danmark og Østrig stod overfor hinanden ved World Cup of Darts var ved den første udgave af turneringen tilbage i 2010. Dengang var både Vladimir Andersen og Mensur Suljovic også med på deres respektive landshold, og særligt sidstnævnte fik noget at juble over. Selvom den dengang 21-årige Vladimir Andersen fik stor ros af de engelske ekspertkommentatorer, afgjorde Suljovic kampen med en fornem 85-lukning på rød bull og sikrede Østrig sejren med 6-4. Danmark, der også havde Per Laursen med på holdet, var ellers foran 3-0 i kampens indledning.

Siden da gik der ganske overraskende 12 år, før Vladimir Andersen igen var en del af det danske World Cup-landshold i 2022, da han og Andreas Toft Jørgensen leverede en indledende sejr over Singapore, inden de tabte en velspillet kamp mod værtsnationen Tyskland.

Mensur Suljovic er med på Østrigs landshold for 13. gang og har dermed deltaget ved samtlige World Cup-turneringer, ligesom tre andre spillere: Brendan Dolan (Nordirland), Willam O’Connor (Irland) og Simon Whitlock (Australien). Suljovic’ landsholdsmakker Rowby-John Rodriguez er i den forbindelse med for syvende gang i karrieren, mens Benjamin Drue Reus kan se frem til sin debut på World Cup-landsholdet.

Danmark er underdog

Spørgsmålet er nu, hvad man kan forvente af det forestående danske revancheforsøg. Det er i den sammenhæng ingen hemmelighed, at Danmark går ind til opgøret som underdog, hvilket både Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus også har indrømmet i interviews med Dartnyheder.dk.

Benjamin Drue Reus er ikke i tvivl om, at Danmark er underdog i opgøret mod Østrig. Foto: Mikal Schlosser/PDC

Går man 12 måneder tilbage, så havde Østrig dog været endnu større favoritter, end de vil være torsdag aften. Både Mensur Suljovic og Rowby-John Rodriguez viste sidste år imponerende takter, og var på samme tidspunkt sidste år begge noteret for sæsongennemsnit over 92.

Heldigvis for de danske vinderchancer, så har hverken Mensur Suljovic eller Rowby-John Rodriguez haft nogen imponerende start på 2023, hvor de to tidligere World Cup-finalister står noteret for væsentligt mere beskedne sæsongennemsnit på 89,90 og 86,75. Særligt 29-årige Rodriguez har haft en skuffende sæson, mens Suljovic på det seneste har vist en opadgående formkurve, men ikke desto mindre må betragtes som en væsentligt ringere dartspiller end tidligere.

Dansk debutant skal bryde negativ stime

Tager man et kig på det danske mandskab, er der sket meget, siden Vladimir Andersen fik debut i 2010. Dengang indtog han rollen som det unge, lysende talent og kunne støtte sig op af den rutinerede Per Laursen.

Rollefordelingen er nu en helt anden. Ligesom sidste år tegner Vladimir Andersen rygraden på det danske landshold, hvor debutanten Benjamin Drue Reus skal kunne læne sig op af sin 10 år ældre holdkammerat. Det er i den sammenhæng paradoksalt, at Benjamin Drue Reus gennem de seneste måneder har vist, at han er den mest formstærke danske dartspiller netop nu. Med andre ord skal man ikke blive overrasket, hvis det viser sig, at PDC Nordic & Baltic-ranglistens nummer fire profilerer sig som Danmarks bedste spiller i aften. Der er dog særligt én ting, der taler imod det scenarie: Benjamin Drue Reus’ dårlige statistik på TV.

Gennem karrieren har Benjamin Drue Reus tre gange spillet på en stor scene foran rullende TV-kameraer. Her er det to gange endt med overbevisende 6-0 nederlag til henholdsvis Dimitri Van den Bergh og Gerwyn Price ved Nordic Darts Masters, mens han i kvartfinalen ved Søgaard Denmark Open tidligere i år tabte en uskøn kamp med cifrene 4-2 til Gary Stone.

Vi mangler derfor fortsat at se Benjamin Drue Reus levere sit topniveau på de helt store scener. Man kan imidlertid håbe på, at fynboen har opbygget den erfaring der skal til, og at han vil finde ro i at spille på et hold, fremfor at optræde alene.

Vidt forskellige holddynamikker

Et nævneværdigt tema forud for Danmarks opgør mod Østrig i aften har været, at både Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus har fortalt, at de ikke har nogen nær personlig relation, og at de betragter hinanden som to meget forskellige personer.

Begge spillere har i den sammenhæng givet udtryk for, at de ikke kan garantere, at det ikke kan risikere at få konsekvenser for spillet på scenen. Det vil derfor blive yderst interessant at følge med i, om de to forskellige personlighedstyper kan finde melodien sammen som landsholdskammerater.

Mensur Suljovic og Rowby-John Rodriguez var i 2021 i finalen ved World Cup of Darts. Her tabte de dog til Peter Wright og John Henderson fra Skotland. Foto: PDC

Den danske holddynamik står dermed i stærk kontrast til holdånden på det østrigske landshold, hvor Mensur Suljovic og Rowby-John Rodriguez er kendt for at have et både stærkt venskabeligt at respektfuldt forhold til hinanden. Det så man særligt komme til udtryk i 2021, hvor de to Tour Card-indehavere meget overraskende spillede sig hele vejen til finalen.

Forudsigelse: Danmark får det svært

Laver man en samlet opsummering af ovenstående optakt, så er der flere detaljer, der er væsentlige at have for øje. For det første befinder både Mensur Suljovic og Rowby-John Rodriguez sig i hver deres formkrise. Suljovic spillede sig retfærdigvis i en opløftende semifinale på Players Championship-touren i tirsdags, men selvom han undervejs i turneringen leverede flere stærke præstationer, så tabte han semifinalen med et gennemsnit på bare 78,45. Det vidner om, at der kan være store udsving i den tredobbelte Europa Tour-vinders præstationer, og at Danmark formentlig vil få muligheder undervejs i kampen.

Såfremt det danske landshold skal levere en overraskelse, så vil det dog kræve, at man kommer godt fra land, at man er kynisk på doublerne, og at kemien og flowet mellem Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus går op i en højere enhed. Der er med andre ord flere variable, der skal gå danskernes vej, så selvom Danmark unægtelig har et topniveau, der kan udfordre østrigerne, så er det en meget stor og vanskelig opgave der venter forude. Et realistisk scenarie vil være, at Danmark slutter kampen med et gennemsnit lige omkring 80, mens Østrig må forventes at levere et bundniveau, der er en solid håndfuld højere.

Bud på resultat af kampen: Østrig vinder 4-1

Bud på resultatet af kampen

  • 4-1 til Østrig (22%, 11 Stemmer)
  • 4-2 til Østrig (22%, 11 Stemmer)
  • 3-4 til Danmark (20%, 10 Stemmer)
  • 4-0 til Østrig (14%, 7 Stemmer)
  • 2-4 til Danmark (10%, 5 Stemmer)
  • 4-3 til Østrig (6%, 3 Stemmer)
  • 1-4 til Danmark (4%, 2 Stemmer)
  • 0-4 til Danmark (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 49

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Podcast: Optakt til World Cup of Darts 2023

Vladimir Andersen til Dartnyheder.dk: ‘Med det rigtige held så vinder vi gruppen’

Benjamin Drue Reus forud for World Cup of Darts: ‘Jeg er i mit livs form’


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*