Final Stage 2023 (Dag 4): Her er alle vinderne ved Q-School 2023

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Den tidligere Lakeside-semifinalist, Richard Veenstra, vil fremover skulle konkurrere på PDC’s Pro Tour.

Tidligere i dag lød slutfløjtet på PDC’s Q-School anno 2023. Dermed står det nu klart, hvilke 27 spillere der løb afsted med et Tour Card for minimum de to kommende sæsoner.

Blandt de mest nævneværdige vindere er de to tidligere ungdomsverdensmestre Corey Cadby og Arron Monk samt hollandske Jeffrey de Zwaan, der alle tre vandt et Tour Card ved at vinde en af de fire turneringer ved Q-Schools Final Stage.

I alt vandt otte spillere et Tour Card ved at vinde en af de fire turneringer ved henholdsvis den britiske og den europæiske Final Stage. Herudover vandt de ni højst placerede spillere på den britiske Final Stage-rangliste samt de 10 højst placerede spillere på den europæiske rangliste ligeledes et Tour Card. Det indebærer blandt andet, at den tidligere BDO- og WDF-profil Richard Veenstra nu for første gang i karrieren har et Tour Card. Herudover kan spillere som Ronny Huybrechts, Josh Payne og Adam Smith-Neale se frem til et comeback til PDC-touren.

Flere prominente spillere havnede omvendt udenfor de afgørende placeringer. Det gælder blandt andre Fallon Sherrock der sluttede på en samlet 17. plads, og dermed blot var otte placeringer fra at vinde et Tour Card. Heller ikke spillere som Max Hopp, Andy Hamiton eller Thibault Tricole havde succes ved dette års Q-School.

Danske Andreas Toft Jørgensen tabte søndag i tredje runde for tredje dag i træk ved den europæiske Final Stage. Dermed sluttede danskeren som nummer 92.

Du kan danne dig det fulde overblik over vinderne ved Q-School 2023 her nedenfor: