Dimitri Van den Bergh dansede sig videre i Alexandra Palace

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Dimitri Van den Bergh leverede turneringens foreløbigt højeste gennemsnit, da han besejrede Lourence Ilagan 3-0.

Dimitri Van den Bergh har haft svært ved at finde melodien, siden han i september skiftede fra Unicorn til Target, og i den anledning fik serveret et sæt nye dartpile. Måske det var blandt årsagerne til, at den 28-årige belgier lørdag indtog scenen i Alexandra Palace med opdateret ammunition, der i høj grad mindede om hans gamle pile fra tiden under Unicorn-sponsoratet.

Uanset hvad, så kunne den tidligere dobbelte ungdomsverdensmester glæde sig over en velspillet sejr på 3-0 over filippinske Lourence Ilagan. Her leverede Van den Bergh sin bedste præstation siden European Championship for to måneder siden, idet han sluttede med et stærkt gennemsnit på 97,20, hvilket er det ubetinget højeste gennemsnit ved VM indtil videre.

15. seedede Dimitri Van den Bergh er nu videre til tredje runde, hvor han forventes at skulle stå overfor polske Krzysztof Ratajski. Det kan dog også ende med et opgør mod enten hollandske Danny Jansen eller Paolo Nebrida fra filippinerne.

Whitlock videre efter gyser

Mens Dimitri Van den Bergh vandt lørdagens sidste kamp, så var det engelske Martin Lukeman der noterede sig for dagens første sejr, da han med en kontrolleret sejr på 3-0 sendte japanske Nobuhiro Yamamoto ud af VM 2023. Dermed fik 37-årige Lukeman en perfekt VM-debut.

Også den tidligere dobbelte VM-finalist, Simon Whitlock, er videre til anden runde, efter den populære australier vandt 3-2 over Christian Perez. Kampen var kendetegnet ved et væld af missede doublepile hen mod kampens afslutning, og der var derfor rigeligt med drama for pengene for det betalende publikum i ‘Ally Pally’.

Første nederlag til en seedet spiller

Der var også rigeligt af drama i den efterfølgende kamp mellem Adam Gawlas og Richie Burnett. Sidstnævnte havde kvalificeret sig til sit første verdensmesterskab siden 2014, men 1995-verdensmesteren fik aldrig for alvor fat i spillet, og tabte til sidste 3-2 til den 35 år yngre tjekke. Med sejren sikrede Gawlas sig minimum en enkelt sæson mere på PDC’s Pro Tour, og der var derfor ikke noget at sige til, at jubelbrølet var højt, da han til sidst afgjorde kampen.

Skotske Alan Soutar var også tydeligt euforisk, da han med en suveræn 160-lukning vandt 3-0 over den dobbelte majorvinder Daryl Gurney. Gurney var 24. seedet ved det igangværende verdensmesterskab, men er nu som den første seedede spiller ude af verdensmesterskabet.

Josh Rock levede op til favoritværdigheden

Lørdagens øvrige kampe endte først med en 3-2 sejr til engelske Ryan Meikle, der dermed besejrede den firedobbelte kvindelige verdensmester Lisa Ashton. Ashton var ellers bagud 0-2, men fik kæmpet sig tilbage i opgøret, inden hun dog tabte sidste sæt 3-0.

Skotlands Cameron Menzies fik efterfølgende en fornem debut i Alexandra Palace, da han besejrede brasilianske Diogo Portela 3-1. Menzies har tidligere deltaget ved WDF’s verdensmesterskab, hvor han i april spillede sig i en semifinale.

I det efterfølgende opgør lykkedes det stortalentet Josh Rock at sikre sig en solid 3-1 sejr over spanske Jose Justicia. Også 21-årige kunne dermed fejre en succesfuld VM-debut, inden han i anden runde møder Callan Rydz på onsdag.

PDC’s verdensmesterskab fortsætter i dag fra klokken 12:00 og kan ses live på PDC.tv og Viaplay. Aftensprogrammet vil desuden kunne ses på TV3 Sport. Du finder en oversigt over lørdagens resultater og søndagens kampprogram i bunden af artiklen.

Se/gense højdepunkterne fra eftermiddagskampene ved VM lørdag 17. december:

Se/gense højdepunkterne fra aftenskampene ved VM lørdag 17. december:


PDC’s verdensmesterskab – resultater
Lørdag 17. december

Martin Lukeman (87,00) 3-0 (83,25) Nobuhiro Yamamoto (3-0, 3-1, 3-2) (R1)
Simon Whitlock (87,25) 3-2 (85,81) Christian Perez (3-0, 2-3, 3-2, 0-3, 3-1) (R1)
Adam Gawlas (84,86) 3-2 (85,12) Richie Burnett (3-0, 0-3, 1-3, 3-1, 3-1) (R1)
Alan Soutar (92,29) 3-0 (91,25) Daryl Gurney (3-2, 3-2, 3-2) (R2)
Ryan Meikle (91,88) 3-2 (84,04) Lisa Ashton (3-1, 3-2, 2-3, 2-3, 3-0) (R1)
Cameron Menzies (85,92) 3-1 (83,03) Diogo Portela (3-1, 1-3, 3-1, 3-1) (R1)
Josh Rock (93,36) 3-1 (85,66) Jose Justicia (3-1, 1-3, 3-1, 3-0) (R1)
Dimitri Van den Bergh (97,20) 3-0 (86,06) Lourence Ilagan (3-0, 3-2, 3-0) (R2)


PDC’s verdensmesterskab – kampprogram
Søndag 18. december

Eftermiddagsprogram (12:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay
3x Første runde, 1x Anden runde
Madars Razma v Prakash Jiwa (R1)
Karel Sedlacek v Raymond Smith (R1)
Luke Woodhouse v Vladyslav Omelchenko (R1)
Damon Heta v Adrian Lewis (R2)

Aftensprogram (21:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
3x Første runde, 1x Anden runde
Mike De Decker v Jeff Smith (R1)
Scott Williams v Ryan Joyce (R1)
Matt Campbell v Danny Baggish (R1)
Nathan Aspinall v Boris Krcmar (R2)


Læs også:

Efter overlegen sejr: Michael Smith er videre ved VM

Peter Wright sikkert videre på VM’s åbningsaften

Morten Thunø analyserer VM 2023: Peger på Danny Noppert som fræk outsider til VM-titlen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*