For niende gang i historien: Potten er danmarksmestre for hold

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Bent Lund/Dansk Dart Union

For første gang siden 2018 kan Potten Dartklub kalde sig vindere af DM for hold. På billedet ses denne sæsons guldvindere ved slutspillet (fra venstre): Mogens Christensen, Nicolai Olsen, Claus Nielsen og Jon Hegaard Kirkeby.

For niende gang i historien kan Potten Dartklub kalde sig vindere af det danske mesterskab for klubhold. Det står klart, efter Låsby-mandskabet lørdag gik sejrrigt gennem slutspillet, der blev afholdt i Kolding Dartklub.

De tre øvrige klubber der var kvalificeret til slutspillet var sidste års DM-vindere fra Aros samt Aabenraa Dartklub og Hvidovre-klubben DK26.

Potten gik på forhånd ind til slutspillet med et mindre pointforspring til konkurrenterne, efter at østjyderne havde vundet sæsonens indledende grundspil. Ved slutspillet medtager klubberne dog kun halvdelen af deres grundspilspoint, alt imens der ved slutspillet gives dobbelt antal point. Dermed var intet afgjort forud for lørdagens kampe.

Potten lagde i den forbindelse ud med en tæt sejr på 9-7 over DK26 hvorefter traditionsklubben besejrede lokalrivalerne fra Aros med de samme cifre.

Direkte duel om DM-guldet

I samme ombæring havde Aabenraa Dartklub lagt ud med et uafgjort resultat mod Aros efterfulgt af en 10-6 sejr over DK26. Dermed skulle vinderen af DM-guldet findes i en direkte duel mellem Potten og Aabenraa i slutspillets sidste spillerunde.

Her fulgtes de to hold hinanden frem til stillingen 2-2, hvorefter Potten trak fra land med en føring på 4-2. Den føring blev aldrig sat over styr, og Potten kunne til sidst fejre DM-guldet med en afsluttende sejr på 10-6 over sønderjyderne. Særligt Pottens Claus Nielsen spillede en vital rolle i den samlede sejr, da han vandt alle sine fire kampe mod Aabenraa.

De øvrige resultater fra slutspillet betyder, at Aabenraa løb afsted med DM-sølvet, mens sidste sæsons vindere fra Aros sikrede sig en tredjeplads. Efter tre nederlag måtte DK26 desuden tage til takke med den kedelige fjerdeplads.

Mor og datter vandt hos damerne

Også kampen om damernes DM-guld skulle afgøres ved lørdagens slutspil i Kolding. Her lykkedes det mor og datter i skikkelse af Kælderen Merete Kjær og Mathilde Kjær at triumfere, da de gik sejrrigt igennem deres kampe mod de øvrige slutspilshold fra Neptun, Farum og DK26.

Merte Kjær og Mathilde Kjær vandt lørdag DM-guldet i damepairs ved slutspillet i Kolding. Foto: Bent Lund/Dansk Dart Union

Stillingen efter slutspillet i 1. division sæson 2022

KlubKampeVundetUafgjortTabtScorePoint
Potten3300+844
Aabenraa3111032
Aros3111+431
DK26 3003-1222


Læs også:

Runden hold i 1. division (12. spillerunde) sæson 2022

Første turneringssejr i 32 måneder: Per Laursen vandt Dart Odense Open 2022

Tre danske guldmedaljer ved U21-EM

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*