Statistikken har talt: Sådan ender 1. division i den kommende sæson

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Magnussen

Ifølge statistikmediet Dartistik så vil Niels-Jørgen Hansen, og resten af Aabenraa-mandskabet, skulle betragtes som favoritter forud for den kommende sæson i landets bedste dartrække.

Aabenraa Dartklub vinder det danske mesterskab for hold i sæsonen 2020/2021.

Sådan lyder i hvert fald spådommen, hvis man tager udgangspunkt i data fra statistikhjemmesiden “dartistik“, der er udarbejdet af dart-statistikeren Martin Hawkins.

Martin Hawkins har gennem de seneste sæsoner benyttet en algoritme, der udregner diverse spilleres niveau. Statistikken er udregnet på baggrund af antallet af spillernes sejre, antal pile per vundet leg samt hvilken række den pågældende spiller har spillet sine kampe i.

I en ny statistik har Martin Hawkins så forsøgt at lave en oversigt over, hvilke hold i 1. division der får den højeste, samlede score, når man sammenlægger data fra de spillere, som de 12 klubber i landets bedste dartrække har oplyst, skal repræsentere deres hold i 1. division. Bemærk i den forbindelse, at Dartnyheder.dk for nyligt udgav en artikel med en oversigt over alle klubbernes forventede spillere i 1. division i den kommende sæson – den kan du læse lige her.

Aabenraa vinder guld – FIOV og Hovsa rykker ud

Baseret på denne udregning, så er det altså Aabenraa Dartklub, der bør betegnes som favoritter til den samlede DM titel, hvor de henviser Potten og Fluen til de sekundære placeringer.

Det er dog værd at bemærke, at statistikken som udgangpunkt tager for givet, at alle fire klubber vil komme til at være repræsenteret af de fire spillere, der sidste sæson havde den højeste score i Martin Hawkins statistikregnskab. Der vil dog utvivlsomt komme udskiftninger på de fleste hold gennem sæsonen, hvilket er en vigtig overvejelse, før man dykker ned i statistikkerne.

En anden vigtig detalje er, at eftersom FIOV og Hovsas statistikker baserer sig på kampe, der sidste år blev spillet i 2. division, så er deres tal heller ikke helt sammenlignelige med de øvrige klubber i 1. division. Så selvom både FIOV og Hovsa forventes at få en hård tilværelse i 1. division i den kommende sæson, så vil niveauforskellen næppe blive helt så stor, som statistikken giver udtryk for.

I den nedenstående tabel kan du danne dig det fulde overblik over Dartistiks forudsigelse af den endelige stilling i den kommende sæson. Mens tabellen til venstre er udregnet på baggrund af de respektive klubbers fire bedste spillere (klubbernes potentielle førsteholdsspillere og reserver kan findes her), så forudser tabellen i midten, hvordan 1. division vil ende, baseret på den gennemsnitlige score af både faste førsteholdsspillere og reserver, alt imens scoreren i tabellen til højre ikke medregner klubbernes reservespillere. Her er Hovsa den eneste klub, der ikke har nogen score, eftersom de endnu ikke har udtaget deres endelige førstehold.

Kilde: Dartistik/Martin Hawkins

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*