Kæmpe overraskelse: Ross Smith vandt European Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Ross Smith vandt søndag aften sin ubetinget største sejr i karrieren, da han med en finalesejr på 11-8 besejrede Michael Smith i finalen ved European Championship.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Ross Smith er en fantastisk dartspiller. I 2022 er den 33-årige englænder eksempelvis noteret for det 28. højeste sæsongennemsnit ud af samtlige spillere i PDC på 93,63, alt imens han sidste år vandt karrierens første titel på Pro Touren ved en Players Championship-turnering.

Til trods for de lovende takter, så var det dog alligevel en overraskelse af de større, da ‘Smudger’ sent søndag aften besejrede landsmanden Michael Smith 11-8 i finalen ved TV-turneringen European Championship. Forud for søndagens kampprogram var Ross Smiths bedste resultat ved en TV-turnering i PDC en kvartfinale ved UK Open i 2019, og dagens sejr er derfor den ubetinget største i hans karriere.

For Michael Smiths vedkommende betyder finalenederlaget, at han nu har tabt alle otte majorfinaler, han har optrådt i. Det tæller blandt andet finaler ved Premier League, World Matchplay, UK Open og to VM-finaler. Tre af de tabte majorfinaler er spillet i år.

Vildt comeback mod Peter Wright

Forud for finaleopgøret lagde Ross Smith ud med sejre på 6-4 over Premier League-finalisten Joe Cullen og 10-8 over forrige års World Matchplay-vinder Dimitri Van den Bergh. I begge opgør viste Smith høj klasse med gennemsnit på henholdsvis 101,63 og 100,75.

I kvartfinalen fuldendte Ross Smith så et utroligt comeback mod verdensmesteren Peter Wright. ‘Snakebite’ var således foran 8-3, men efter 10 missede doublepile i træk lykkedes det ikke skotten at vinde et eneste leg yderligere, og i stedet vandt Ross Smith syv legs i træk, og sikrede sig dermed en plads i sin første semifinale ved en TV-turnering nogensinde.

I semifinalen besejrede Ross Smith så en anden overraskende semifinalist, Chris Dobey, 11-9, og var dermed videre til finalen, hvor han efter den samlede sejr blev belønnet med en præmiecheck på 120.000 pund svarende til lidt over en million danske kroner. Præmiepengene bidrager til, at Ross Smith rykker otte pladser frem som nummer 20 på PDC’s verdensrangliste, mens Michael Smith holder fast i sin fjerdeplads.

Resultaterne ved European Championship betyder i øvrigt, at Gerwyn Price igen er nummer et på verdensranglisten, eftersom Peter Wright rykker ned som nummer to.

Næste store TV-turnering er Grand Slam of Darts, der bliver spillet mellem den 12.-20. november.


European Championship 2022 – afgørende resultater
Søndag 30. oktober
Kvartfinaler

Michael Smith (99,16) 10-7 (94,19) Luke Humphries
Dirk van Duijvenbode (104,15) 10-3 (89,64) Danny Noppert
Chris Dobey (104,63) 10-7 (98,74) Dave Chisnall
Ross Smith (95,00) 10-8 (96,05) Peter Wright

Semifinaler
Michael Smith (103,61) 11-7 (101,43) Dirk van Duijvenbode
Ross Smith (95,27) 11-9 (94,56) Chris Dobey

Finale
Ross Smith (101,32) 11-8 (100,47) Michael Smith


Læs også:

Andreas Toft Jørgensen skal spille Super Series

Ross Smith og Peter Wright triumferede på Players Championship-touren

Nedtur for Rob Cross: Den forsvarende vinder tabte første runde ved European Championship

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*