Top 5: De største favoritter i damerækken ved Søgaard Denmark Open & Masters 2022

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Deta Hedman er den altoverskyggende favorit i damerækken ved Denmark Open & Masters 2022.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Bemærk: Følgende artikel er bragt i et samarbejde mellem Dartnyheder.dk og Dansk Dart Union.

Fra fredag til søndag er Dansk Dart Union vært for Søgaard Denmark Open & Masters i Granly Hockey Arena i Esbjerg.

Turneringerne er blandt de største turneringer overhovedet i WDF-regi. Mens Denmark Open tilhører den såkaldte “Guld-kategori”, så er Denmark Masters kategoriseret som en Sølv-turnering. Dermed er der adskillige ranglistepoint på spil, alt imens vinderen af Denmark Open vil være sikret en plads ved WDF’s verdensmesterskab i 2023.

På den baggrund er der ikke noget at sige til, at store dele af WDF’s verdenselite vil være blandt deltagerne ved weekendens turneringer i Esbjerg. I den anledning forsøger vi her at danne er overblik over fem af de største favoritter i damerækken ved Søgaard Denmark Open & Masters 2022.

Husk, at det er muligt at streame de afgørende kampe fra Søgaard Denmark Open & Masters på Dansk Dart Unions YouTube-kanal.


Top 5) De største favoritter i damerækken ved Søgaard Denmark Open & Masters 2022:

5) Rachna David (Norge)

Foto: Hungarian Darts Federation

36-årige Rachna David er lidt af en joker ved Denmark Open & Masters. Efter hun tidligere i karrieren deltog flittigt ved adskillige WDF-turneringer i det meste af Europa, så har hun de seneste år (naturligvis også som en konsekvens af coronapandemien) været mere anonym på den internationale scene. Det ændrer dog ikke på, at hun tidligere har vist et niveau, der sagtens kan kandidere til et topresultat i den kommende weekend. Spørgsmålet er så, om hun igen kan vise de takter, der tidligere har sikret hende sejre ved turneringer som Nordic Cup Open, Finnish Open og Hungarian Open.

4) Suzanne Smith (England)

Foto: Privat

Suzanne Smith er et relativt nyt navn i damernes internationale elite. Ganske vist står den 35-årige englænder noteret for en enkelt turneringssejr ved Malta Open i 2013, men det var først i år, at Smith fik debut ved WDF’s verdensmesterskab.

Ved den lejlighed tabte Suzanne Smith sin VM-debut 2-1 til Jo Clements, men viste alligevel fine takter. Tiden vil vise, om det også vil gøre sig gældende i Esbjerg den kommende weekend.

3) Anca Zijlstra (Holland)

Foto: Dansk Dart Union

Det var en gedigen overraskelse, da det sidste år lykkedes hollandske Anca Ziljstra at gå hele vejen ved Denmark Open. Det skete efter en 4-1 sejr i semifinalen over Suzanne Smith, inden hun i en relativt velspillet finale besejrede Anastasia Dobromyslova 5-2.

Sejren ved Denmark Open sidste år er dog den markant største sejr i Ziljstras karriere, og det vil da også være en overraskelse, hvis hun vinder igen i år. Det er dog svært ikke at kategorisere Ziljstra som værende blandt favoritterne i den kommende weekend.

2) Jo Clements (England)

Foto: Chris Sargeant/ProSports/Shutterstock 

46-årige Jo Clements må formodes at være springfyldt med selvtillid forud for Denmark Open & Masters 2022. Tilbage i februar formåede englænderen således at vinde karrierens første titel ved Slovak Open, inden hun i begyndelsen af april fik en fornuftig debut ved WDF’s verdensmesterskab, hvorefter hun i den forgangne weekend spillede sig hele vejen i finalen ved Scottish Open.

Clements er ganske vist ikke vant til at være blandt favoritterne ved de store WDF-turneringer, men efter resultaterne i 2022 er det svært at se bort fra “Twinkle” ved Denmark Open & Masters i år.

1) Deta Hedman (England)

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Deta Hedman er den ubetinget største favorit ved weekendens Denmark Open & Masters 2022. Med mere end 200 WDF-titler på CV’et er Hedman en decideret levende legende i dartsportens damerække, hvor hun ofte er blevet kategoriseret som den største spiller nogensinde, der aldrig har vundet en VM-titel.

Men selvom 62-årige Hedman aldrig har oplevet sejren sødme på VM-scenen, så har hun i den grad prøvet at triumfere i Danmark. Hele fem gange har englænderen prøvet at vinde Denmark Open, alt imens hun fire gange er gået hele vejen ved Denmark Masters. Hendes dominans er så stor, at det vil være en overraskelse, hvis ikke hun som minimum vinder en enkelt titel mere i den kommende weekend.


Læs også:

Oversigt: Her er alle vinderne ved Søgaard Denmark Open & Masters 2021

James Hurrell og Deta Hedman triumferede ved Scottish Open

Yngste verdensmester nogensinde: 18-årige Beau Graves brillerede i VM-finalen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*