(Aprilsnar) Dansk Dart Union med kontroversiel regelændring: Fremover skal man ikke længere lukke på en double

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Fra 2023 er det udelukkende holdende i 1., 2. og 3. division, der skal lukke på en double. Det har Dansk Dart Union besluttet.

Vi kender det alle. Irritationen over ikke at kunne ramme den afgørende double, efter at have leveret et dominerende nedspil, alt imens modstanderen ud af ingenting lukker på sin første pil.

Fremover vil det scenarie dog blive væsentligt mindre udtalt. Fra og med 2023 vil det således kun være i landets tre divisioner, at et spil 501 skal afgøres på en double. Det fortæller Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, til Dartnyheder.dk.

– Vi har et generelt problem med, at visse holdkampe tager for lang tid om at blive afviklet. Det har vi tidligere forsøgt at løse ved at indføre 42-dart reglen, men vi har kunne erfare, at det ikke har været tilstrækkeligt, udtaler formanden.

Dansk Dart Union indførte forud for den igangværende sæson den omdiskuterede 42-dart regel, der indebærer, at spillere i blandt andet pararækken, hverdagsrækken og kvalrækken skal afgøre et leg ved at spille tættest på bull, hvis ikke det pågældende leg er blevet afgjort indenfor 42 pile.

Reglen blev indført med henblik på at afvikle diverse holdkampe mere effektivt. Men tiltaget har altså tilsyneladende ikke været tilstrækkeligt, lyder det fra Henrik Vestbo, der i samme ombæring pointerer, at man fortsat har muligheden for at lukke på bull.

– Den nye regel betyder ikke, at man ikke kan lukke på double otte, hvis man har 16 point tilbage. Det betyder i stedet, at man fremover kan lukke på både en single, double, triple og i henholdsvis grøn og rød bull.

Den nye regel træder først endeligt i kraft fra 2023, og vil blive indført i alle rækker udenfor 1., 2. og 3. division.

Hvad synes du om den nye regel?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også:

Podcast: Interview med Henrik Vestbo 2022

Diogo Portela har tilmeldt sig Denmark Open & Masters

Fra fredag til søndag: Syv danskere jagter succes i PDC

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*