Efter storsejr over Gerwyn Price: Jonny Clayton vandt World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Jonny Clayton rykker for første gang i karrieren ind i verdensranglistens top 10, efter han i går vandt World Grand Prix.

Med en samlet sejr på 5-1 sikrede walisiske Jonny Clayton sig lørdag aften karrierens foreløbigt største titel ved en ranglisteturnering, da han besejrede landsmanden Gerwyn Price i finalen ved World Grand Prix.

Gerwyn Price var forsvarende vinder ved turneringen, men formåede altså lige akkurat ikke at genvinde sin titel fra i fjor. Verdensmesteren havde dog overskud til at gratulere sin overmand efter finalen.

– Jeg er skuffet over at tabe, men jeg tabte til den bedste spiller på dagen, som også er en god ven. Tillykke, min ven, skrev Gerwyn Price blandt andet på Twitter efter nederlaget.

Efter sejren rykker Jonny Clayton hele syv placeringer frem på verdensranglisten, hvor han nu indtager syvendepladsen. Verdensranglisten toppes fortsat af Gerwyn Price, der henviser Peter Wright og Michael van Gerwen til de efterfølgende placeringer.

Triumfen ved World Grand Prix er i øvrigt Jonny Claytons første sejr ved en rangliste-major nogensinde, efter han i forvejen har vundet turneringer som Premier League, Masters og World Cup of Darts, der dog ikke giver point til verdensranglisten. Til sammenligning har Gerwyn Price vundet fire rangliste-majors i karrieren.

Der venter nu Jonny Clayton en længere pause, før han skal i aktion igen. ‘The Ferret’ har nemlig ikke kvalificeret sig til TV-turneringen European Championship, der begynder nu på torsdag.


Læs også:

Er han Danmarks næste topspiller? Stort interview med Nikolaj Jørgensen

Sådan sluttede eksperternes Premier League tabel

Fallon Sherrock og Lisa Ashton dominerede ved Women’s Series

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*