Henderson og Wright i vild jubel: Skotland triumferede ved World Cup of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Skotland sikrede sig i går landets anden turneringssejr ved World Cup of Darts.

Efter sejre over Kina, Polen, Holland, Wales og Østrig kunne John Henderson og Peter Wright i går lade sig hylde som vindere af World Cup of Darts. Det er dermed anden gang i historien, at Skotland stryger til tops ved landsholdsturneringen. Første gang var i 2019, hvor Gary Anderson og Peter Wright tog titlen.

Særligt i søndagens kvartfinale og semifinale var det skotske makkerpar ellers undertippede mod først Michael van Gerwen og Dirk van Duijvenbode, efterfulgt af opgøret mod de forsvarende walisiske vindere Gerwyn Price og Jonny Clayton.

I begge tilfælde var der da også drama til det sidste, eftersom både kvartfinalen og semifinalen skulle afgøres i sidste og afgørende leg. Her viste John Henderson dog en usædvanlig høj grad af kynisme, da han først sendte Holland ud med en afgørende lukning på 64, inden han i semifinalen brugte to pile på at sende Wales i samme retning med en lukning på 46.

Peter Wright viste vejen

Gennem hele turneringen var det ellers Peter Wright, der viste det højeste niveau for skotterne, men da kampene virkelig spidsede til, viste Gary Andersons erstatning sig altså at være guld værd for skotterne.

I finaleopgøret mod Østrig, der var repræsenteret af Mensur Suljovic og Rowby-John Rodriquez, var det dog nok engang Peter Wright, der viste vejen for den stolte dartnation. Finalen blev således indledt med, at Suljovic sikrede Østrig kampens første point, da han besejrede John Henderson 4-1. Herefter bejserede Peter Wright Rowby-John Rodriquez med samme cifre, inden Skotland bragte sig på 2-1 ved at vinde den efterfølgende doublekamp.

Dermed kunne Peter Wright afgøre årets World Cup med en sejr over Mensur Suljovic, og efter en medrivende sejr på 4-3 lykkedes det da også den tidligere verdensmester at afgøre finalen, hvilket resulterede i en række mindeværdige jubelscener mellem ‘Snakebite’ og ‘The Highlander’.

John Henderson, der er placeret som nummer 46 på verdensranglisten, kan nu glæde sig over sin første TV-titel i karrieren, alt imens han nu også er sikret en plads ved Grand Slam of Darts til november.

Du kan se/gense højdepunkterne fra semifinalerne og finalen ved World Cup of Darts her nedenfor:


Afgørende resultater – World Cup of Darts
Kvartfinaler
Østrig 2-1 Nordirland
Mensur Suljovic 3-4 Brendan Dolan
Rowby-John Rodriguez 4-2 Daryl Gurney
Double: Østrig 4-3 Nordirland

England 2-0 Tyskland
James Wade 4-1 Gabriel Clemens
Dave Chisnall 4-0 Max Hopp
Double: (ikke nødvendig)

Wales 2-0 Australien
Gerwyn Price 4-1 Simon Whitlock
Jonny Clayton 4-3 Damon Heta
Double: (ikke nødvendig)

Holland 1-2 Skotland
Michael van Gerwen 4-1 John Henderson
Dirk van Duijvenbode 1-4 Peter Wright
Double: Holland 3-4 Skotland

Semifinaler
England 0-2 Østrig
James Wade 1-4 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 1-4 Rowby-John Rodriguez
Double: (ikke nødvendig)

Wales 1-2 Skotland
Gerwyn Price 2-4 John Henderson
Jonny Clayton 4-2 Peter Wright
Double: Wales 3-4 Skotland

Finale
Østrig 1-3 Skotland
Mensur Suljovic 4-1 John Henderson
Rowby-John Rodriguez 1-4 Peter Wright
Double: Østrig 3-4 Skotland
Mensur Suljovic 2-4 Peter Wright
Fjerde singlekamp (ikke nødvendig): Rowby-John Rodriguez v John Henderson


Læs også:

Oversigt: Danmarks bedste gennemsnit ved World Cup of Darts

Danmark møder Holland ved World Cup of Darts – her er hele lodtrækningen

Andreas Toft Jørgensen forud for World Cup of Darts: ‘Selvfølgelig er Holland favoritter’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*