PDC bekræfter: Her er alle spillerne ved Nordic Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Verdensmesteren Gerwyn Price vil være blandt de 16 spillere, der deltager ved Nordic Darts Masters mellem den 17.-18. september i Forum i København.

Fredag den 17. september lyder startskuddet på historiens foreløbigt største dartturnering på dansk grund, når en række af verdens absolut største og mest prominente spillere gæster Forum i København i bestræbelserne på at kunne lade sig krone som vinder af World Series-turneringen Nordic Darts Masters.

Nordic Darts Masters skulle oprindeligt have været afholdt i juni sidste år, men blev sidenhen udskudt af flere omgange som konsekvens af coronapandemien.

Den lange ventetid har sidenhen fået konsekvenser for en enkelt af de spillere spillere, der oprindeligt var udtaget til turneringen. Det oplyser PDC i dag i en pressemeddelelse.

Sidste år offentliggjorde PDC således, at 2018-verdensmesteren, Rob Cross, var blandt de otte inviterede PDC-stjerner. ‘Voltage’ må dog nøjes med at følge turneringen hjemme fra sin sofa, eftersom den walisiske Premier League-vinder Jonny Clayton nu i stedet er udtaget til turneringen på bekostning af sin engelske kollega.

Foruden Clayton vil den regerende verdensmester Gerwyn Price samt verdensranglistens nummer to og tre, Peter Wright og Michael van Gerwen, ligeledes kunne opleves i Forum. Herudover er skotske Gary Anderson, belgiske Dimitri van Den Bergh og engelske Nathan Aspinall inviteret, alt imens Fallon Sherrock fuldender PDC’s stjerneparade.

Fallon Sherrock skabte internationale overskrifter, da hun som den første kvinde nogensinde besejrede en mand ved PDC’s verdensmesterskab i 2020. Foto: PDC/Lawrence Lustig

Tre danskere på scenen

Foruden de otte førnævnte profiler, så vil feltet af spillere blive fuldendte af otte spillere fra den nordiske og baltiske lande – heraf tre fra Danmark.

De tre danske spillere bliver Andreas Toft Jørgensen, Niels Heinsøe og Ivan Springborg Poulsen, der som bekendt kvalificerede sig til turneringen takket være deres resultater på PDC Nordic & Baltic-touren tidligere i august.

Herudover vil de nuværende Tour Card-indehavere, svenske Daniel Larsson, litauiske Darius Labanauskas og lettiske Madars Razma også være blandt PDC Nordic & Baltics udfordrere, alt imens finske Marko Kantele og svenske Johan Engström kan glæde sig over de to sidste pladser ved turneringen.

“Nordic Darts Masters er et fantastisk udstillingsvindue”

Det er ikke kun spillere og fans, der efterhånden kan begynde at glæde sig til turneringen, hvor der er godt og vel 170.000 kroner på højkant til vinderen. Også PDC’s administrerende direktør, Matthew Porter, ser frem til turneringen.

– Det er godt for alle, at have World Series-touren tilbage med Nordic Darts Masters. Der er stor spænding og engagement forud for den her turnering, indleder Matthew Porter.

– Feltet af spillere ved Nordic Darts Masters er et fantastisk udstillingsvindue for sporten netop nu, i skikkelse af vores største stjerner og de bedste spillere fra Norden og Baltikum.

– Norden og Baltikum er et område, som, i særdeles på grund af PDC Nordic & Baltic-touren, har oplevet stor vækst gennem de seneste år, og både vi og vores partnere, NENT Group og Forum København, kan ikke vente med at se, hvordan de lokale spillere vil klare sig på den store scene mod spillere som Gerwyn Price og Peter Wright, afslutter Porter.

Nordic Darts Masters indledes som bekendt fredag den 17. september, og kan ses live på Viaplay og formentlig på en af TV3’s kanaler (TV3’s sendeplan for den 17.-18. september er endnu ikke offentliggjort). Det er i øvrigt fortsat muligt at købe billetter til turneringen på Ticketmaster.


Nordic Darts Masters – Program
Forum København
Fredag 17. september (19:00)

Første runde

Lørdag 18. september
Eftermiddagsprogram (13:00)

Kvartfinaler

Aftensprogram (19:00)
Semifinaler og finale


Alle 16 spillere ved Nordic Darts Masters
PDC’s inviterede spillere
Gerwyn Price
Peter Wright
Michael van Gerwen
Jonny Clayton
Gary Anderson
Dimitri van Den Bergh
Nathan Aspinall
Fallon Sherrock

Spillere fra PDC Nordic & Baltic
Darius Labanauskas
Madars Razma
Daniel Larsson
Marko Kantele
Johan Engström
Andreas Toft Jørgensen
Niels Heinsøe
Ivan Springborg Poulsen


Læs også:

Matthew Porter til Dartnyheder.dk: ‘Jeg ser et stort potentiale i PDC Nordic & Baltic’

Det fulde overblik: Sådan forløb PDC Nordic & Baltic-turneringerne på Island

Andreas Toft Jørgensen i kæmpe triumf: Første danske vinder i PDC Nordic & Baltic siden 2016

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*