Michael van Gerwen satte Peter Wright på plads

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen sikrede sig i går en komfortabel sejr mod Peter Wright i anden runde af PDC’s Premier League.

“Michael van Gerwen kommer ikke til at vinde en TV-turnering i år”.

Sådan lød den kontante melding fra Peter Wright, da han for snart tre uger siden vandt en Players Championship turnering ved PDC’s Super Series.

Den udmelding vil ‘Snakebite’ formentlig fortryde, efter han tirsdag aften blev besejret hele 7-2 af netop Michael van Gerwen i anden runde af den igangværende Premier League sæson. Ingen af de to stjerner ramte imidlertid noget der mindede om deres topniveau i kampen, men det var ‘MVG’ tilsyneladende ligeglad med, da han umiddelbart efter kampen konstaterede, at han altid sætter pris på en sejr over Peter Wright.

Michael van Gerwen kravler efter kampen op som nummer et i Premier League tabellen, mens Peter Wright er henvist til niendepladsen. Verdensranglistens nummer to og tre er i øvrigt bookmakernes favoritter i kampen om Premier League-trofæet.

Anderson med kneben sejr

I aftenens første kamp lykkedes det i øvrigt Gary Anderson at sikre sig sin første Premier League sejr i år, da han besejrede Grand Slam-vinderen José de Sousa 7-5.

‘The Flying Scotsman’ var grundlæggende toneangivende det meste af kampen, men portugiseren var alligevel marginaler fra at hente et enkelt point, idet Premier League debutanten missede tre doublepile for et uafgjort resultat. I sidste ende lykkedes det dog Anderson at afgøre kampen på double syv, hvorefter lettelsen var svær at skjule.

Sejren bringer Anderson op på i alt tre point, hvilket placerer ham som nummer fem i tabellen, mens José de Sousa må tage til takke med en syvendeplads.

Durrant kæmper fortsat

Kort efter Andersons sejr formåede Jonny Clayton at leve op til favoritværdigheden mod formsvage Glen Durrant, da ‘The Ferret’ sikrede sig en komfortabel sejr på 7-3.

Clayton var foran 5-0, inden ‘Duzza’ formåede at pynte på resultatet, men allerede fra kampens første leg var der ingen tvivl om, hvem der ville løbe afsted med de to point.

For anden aften i træk endte Durrant således med et middelmådigt gennemsnit på blot 88, mens Clayton det meste af kampen snittede på den gode side af 100. Clayton er dermed noteret for det foreløbigt højeste sæsongennemsnit i Premier League på 102,26, mens han indtager andenpladsen i tabellen. Durrant er i den sammenhæng isoleret i bunden, efter han som den eneste spiller endnu ikke har fået point på kontoen.

Dimitri med fornemt comeback

Aftenens tredje opgør viste sig at blive den mest underholdende af alle. Her var det Dimitri van den Bergh, der kom bedst fra land mod Nathan Aspinall, men sidste års finalist fik alligevel tilspillet sig en føring på 5-3.

Herfra trådte Dimitri van den Bergh dog speederen i bund, og vandt således hele fire legs i træk i blot 15, 13, 11 og 12 dart. Belgieren levnede dermed ingen chancer for ‘The Asp’.

Dimitri van den Bergh står nu noteret for det næsthøjeste sæsongennemsnit i Premier League på 101,62, og indtager i øvrigt fjerdepladsen i tabellen. Nathan Aspinall er i den sammenhæng placeret som nummer seks.

Rob Cross ødelagde fødselsdagsfesten

I aftenens sidste opgør havde James Wade muligheden for at fejre sin 38-års fødselsdag med en sejr over den tidligere verdensmester Rob Cross. Sådan gik det dog langt fra – blandt andet fordi ‘The Machine’ var langt fra det niveau, der i mandags sikrede ham et enkelt point mod Gary Anderson.

I tirsdagens kamp noterede Wade sig således for et skuffende gennemsnit på blot 88,78, hvilket Cross på kynisk vis udnyttede til at sikre sig en komfortabel sejr på 7-3. Sejren falder på et tørt sted for Cross, der blandt flere bookmakere anses som den næststørste kandidat til at rykke ud af Premier League efter ‘Judgmenet Night’. Cross er nu placeret som nummer tre, mens James Wade er nede som nummer otte.

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor, mens du finder kampprogrammet for onsdagens kampe længere nede. Kampene vil kunne følges live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00.


Resultater – tirsdag 6. april
Gary Anderson (99,75) 7-5 (97,08) Jose de Sousa
Jonny Clayton (98,61) 7-3 (88,81) Glen Durrant
Dimitri Van den Bergh (103,70) 7-5 (98,32) Nathan Aspinall
Michael van Gerwen (92,16) 7-2 (88,41) Peter Wright
James Wade (88,78) 3-7 (94,34) Rob Cross


Kampprogram – onsdag 7. april
Rob Cross v Michael van Gerwen
Glen Durrant v Dimitri Van den Bergh
Peter Wright v Gary Anderson
Nathan Aspinall v James Wade
Jose de Sousa v Jonny Clayton


Eksperternes Premier League-tabel efter anden runde

EkspertTippet rigtige vinderTippet rigtige resultatPoint
Mads Magnussen0515
Daniel Tyge Thybøl2311
Christian Krille Sørensen2311
Michael Frydendahl1310
Per Laursen228
Henrik Vestbo228
Martin Hawkins417
Frede Johansen316
Benjamin Leander114
Jonas Jung303

Læs også:

Dartnyheder.dk’s træningsprojekt: Se resultaterne efter uge 9/13

Video: James Richardson laver 9-darter mod sin søn

Efter magtdemonstration: James Wade vandt UK Open for tredje gang i karrieren

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*