Nathan Aspinall topper tabellen efter første spillerunde

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Nathan Aspinall indtager førstepladsen i Premier League, efter han i går aftes besejrede Glen Durrant 7-3.

En enkelt sejr til Nathan Aspinall og fire uafgjorte kampe. Det var, hvad der var på tapetet, da PDC’s Premier League i går løb af stablen for første gang i 2021.

Premier League var i første omgang overskygget af nyheden om, at Gerwyn Price søndag var blevet testet positiv for corona, og derfor var nødsaget til at følge myndighedernes retningslinjer om selvisolation, hvilket indebærer, at verdensmesteren ikke kommer til at spille med i turneringen i denne sæson. I stedet overtog James Wade ‘The Icemans’ plads i det 10 mands store spillerfelt.

Hvordan det gik James Wade i sit første Premier League opgør siden 2019, det kommer vi til. Mandagens første kamp skulle nemlig afgøres mellem sidste års to finalister, Glen Durrant og Nathan Aspinall.

Her lykkedes det i den anledning Nathan Aspinall at leve op til favoritværdigheden mod en formsvag Glen Durrant, der fortsat er langt fra det niveau, der sidste år sikrede ham Premier League trofæet. ‘Duzza’ leverede således aftenens med afstand laveste gennemsnit på 87,99, og var på intet tidspunkt i nærheden af at hente point mod sin 29-årige landsmand, der omvendt fik en fornem start på sin Premier League kampagne.

I aftenens andet opgør faldt den første af i alt fire uafgjorte resultater, da Rob Cross sikrede sig et solidt comeback mod debutanten José de Sousa. Fra at have været nede 4-6 vandt 2018-verdensmesteren kampens to sidste legs i henholdsvis 16 og 12 dart, hvortil sidste leg blev afgjort på rød bull.

Også Jonny Clayton fik et enkelt point på kontoen i sin Premier League debut, da den formstærke waliser spillede 6-6 mod Peter Wright. Clayton leverede ellers kampens bedste nedspil, men takket være en lukkeprocent på 100, var det Peter Wright, der førte an i kampen, og sågar etablerede sig et forspring på 5-3 undervejs. Takket være sin kynisme og et par høje lukninger formåede Clayton dog at spille sig tilbage i kampen, inden han vandt kampens sidste leg i 14 dart. Clayton endte i øvrigt med aftenens højeste gennemsnit på 105,56, hvilket i øvrigt er det højeste gennemsnit af en debutant nogensinde.

Jonny Clayton viste gode takter i sin debut som fast Premier League spiller. Foto: PDC/Lawrence Lustig

Og så tilbage til James Wade. Verdensranglistens nummer fire fik ganske vist et enkelt point ud af sit Premier League-comeback, men i store dele af kampen så det ellers ud til, at ‘The Machine’ skulle gøre rent bord. Ved stillingen 6-5 formåede Gary Anderson imidlertid at eksekvere en suveræn 156-lukning, mens James Wade stod med 80 point tilbage for kampen. Dermed delte de to tidligere Premier League vindere i porten.

Det samme var, som nævnt, tilfældet for Michael van Gerwen og Dimitri Van den Bergh. Her var det i øvrigt den femdobbelte Premier League-vinder, MVG, der i sidste ende skulle forsøge at redde et enkelt point, da han i kampens sidste og afgørende leg kynisk lukkede i 12 dart mens den belgiske debutant var efterladt på 64. Begge spillere leverede et gennemsnit lige omkring 100, og fik i den forstand en udmærket start på deres respektive Premier League sæson.

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor, mens du finder kampprogrammet for tirsdagens kampe længere nede. Kampene vil kunne følges live på Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00.


Resultater – mandag 5. april
Nathan Aspinall (97,62) 7-3 (87,99) Glen Durrant
Rob Cross (96,53) 6-6 (91,66) Jose de Sousa
Peter Wright (101,20) 6-6 (105,56) Jonny Clayton
James Wade (98,14) 6-6 (98,13) Gary Anderson
Michael van Gerwen (100,16) 6-6 (99,52) Dimitri Van den Bergh


Kampprogram – tirsdag 6. april
Gary Anderson v Jose de Sousa
Jonny Clayton v Glen Durrant
Dimitri Van den Bergh v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Peter Wright
James Wade v Rob Cross


Eksperternes Premier League-tabel efter første runde

EkspertTippet rigtige vinderTippet rigtige resultatPoint
Mads Magnussen039
Daniel Tyge Thybøl114
Martin Hawkins114
Frede Johansen114
Christian Krille Sørensen114
Michael Frydendahl114
Per Laursen013
Henrik Vestbo013
Jonas Jung101
Benjamin Leander000

Læs også:

Gerwyn Price udelukket fra Premier League efter positiv coronatest

VM for seniorspillere bliver en realitet – flere legender meldes klar

Nathan Aspinall afviser spekulationer om dartitis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*