Så skete det: Kælderen tabte første kamp i sæsonen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Arkiv

Kælderen led i går deres første nederlag i indeværende sæson, da esbjergenserne tabte 7-9 til Aarhus-klubben Aros.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det måtte jo næsten ske før eller senere, og i går skete det så. For med et samlet nederlag på 7-9 til Aarhusklubben Aros tabte 1. divisions kæledækker fra Kælderen nemlig deres første kamp i indeværende sæson. Til trods for nederlaget holder Kælderen imidlertid fortsat fast i førstepladsen i 1. division, idet esbjergenserne efterfølgende formåede at besejre traditionsklubben Potten 9-7.

Efter lørdagens kampe har Kælderen dog kun tre point ned til både Aros og førnævnte Potten, og netop de tre klubber ligner i skrivende stund da også selvskrevne kandidater til slutspillet, hvor kun top fire i 1. division vil være deltagende. Herefter er der flere klubber, der kæmper om fjerdepladsen, hvortil Fluen og Aabenraa må anses som favoritter i kampen om at sikre sig den sidste slutspilsplads.

Allan Daugbjerg Olsen imponerede 

Mens Aros altså indledte lørdagens kampprogram med en imponerende sejr over Kælderen, så kunne det østjyske mandskab efterfølgende glæde sig over en sejr på 12-4 over Assens.

Og mens der altså ikke var meget spænding om udfaldet af kampen i det fynske, så var der selvsagt dramatik fra start til slut i formiddagskampen. Her havde Aros efter den snævre sejr meget at takke Allan Daugbjerg Olsen for – den 50-årige østjyde formåede nemlig som den eneste at vinde alle sine fire kampe, hvilket alt andet lige må betragtes som en imponerende bedrift mod rækkens nummer et.

Også Peter Hviid Jensen viste i øvrigt gode takter med tre individuelle sejre, mens Tom Veje Kristensen selv vandt halvdelen af sine kampe. Derfor betød det knap så meget, at Philip Jakob Larsen ikke formåede at vinde en eneste kamp i opgøret.

Revancherede mod Potten

Lørdagens kampprogram var på forhånd udset som en alvorlig styrkeprøve for Kælderen, der dog som nævnt fik oprejsning i eftermiddagskampen mod Potten, som esbjergenserne vandt 9-7.

Potten var ellers foran 1-3 i kampen indledning, men måtte sidenhen erkende, at man tabte til et bedre hold. I særdeleshed fordi Pottens Justin Thurley slet ikke ramte dagen, og som konsekvens heraf tabte alle sin kampe. Derfor betød det knap så meget, at både Niels Heinsøe og Mogens Christensen vandt tre hver, alt imens Claus Nielsen hentede en enkelt sejr.

For Kælderens vedkommende viste Kasper Brandt Puggaard i øvrigt vejen med tre individuelle sejre, mens både Glenn Honoré, Anders Zaar og Steffen Olling vandt to kampe hver.

Fluen hentede maksimumpoint mens Aabenraa tabte yderligere point

I sub-toppen af tabellen formåede Fluen at holde fast i fjerdepladsen efter sejre på 12-4 og 10-6 over FIOV og Holbæk. Sidste års danmarksmestre blev nok engang ført an af Simon Bak, der som den ene af fire spillere formåede at vinde syv ud af otte kampe i lørdagens spillerunde. De tre øvrige spillere var Aros-duoen Allan Daugbjerg Olsen og Peter Hviid Jensen samt Aabenraas Niels-Jørgen Hansen.

Netop Niels-Jørgen Hansen og resten af Aabenraa-mandskabet endte dog alligevel med at tabe point i tabellen, idet sønderjyderne spillede uafgjort mod Holbæk. Aabenraa var dog endnu engang ramt af, at klubben ikke havde den sædvanlige profil Daniel Vogt med på holdet.

Studsen og DK26 pligtsejrede

I midten af tabellen var de to københavnerklubber Studsen og DK26 kun i aktion en enkelt gang, eftersom Horsensklubben Lido, som det eneste hold i rækken, ikke spillede kampe denne lørdag. I den forbindelse lykkedes det begge sjællandske klubber at pligtsejre over bundproppen fra Hovsa med cifrene 12-4 og 13-3.

Studsen og DK26 er nu placeret som henholdsvis nummer syv og seks i tabellen, men har begge spillet tre kampe færre end de fem hold i toppen af rækken, og har derfor fortsat realistiske muligheder for at tilspille sig en plads i slutspillet.

Ingen ændringer i bunden af tabellen

I bunden af 1. division er der i øvrigt ikke rykket nævneværdigt ved placeringerne, eftersom hverken Assens, FIOV eller Hovsa formåede at tilspille sig point. Dermed er det fortsat FIOV og Hovsa der er isoleret i bunden af rækken, hvor de som de eneste hold endnu ikke har hentet point i løbet af sæsonen.

Du kan se en oversigt over resultaterne af alle lørdagens kampe i 1. division lige her nedenfor, mens du nederst i artiklen finder en opdateret udgave af tabellen i Danmarks bedste dartrække.


Resultater i 1. division (lørdag 21. november 2020)
Assens 6-10 Potten
Kælderen 7-9 Aros
Studsen 12-4 Hovsa
FIOV 4-12 Fluen
Holbæk 8-8 Aabenraa
Kælderen 9-7 Potten
Holbæk 6-10 Fluen
FIOV 3-13 Aabenraa
DK26 13-3 Hovsa
Assens 4-12 Aros


Stillingen i 1. division (efter sjette spillerunde)

#KlubKampeVundetUafgjortTabtScorePoint
1Kælderen11911+5228
2Potten11812+3825
3Aros11812+4425
4Fluen11632+2621
5Aabenraa11434+1415
6DK268404+1612
7Studsen8404-812
8Lido7304-49
9Assens11227-208
10Holbæk7214-147
11FIOV7007-620
12Hovsa9009-820


Læs også:

Rundens hold i 1. division (femte spillerunde)

Oversigt: Alle 180’ere i 1. division (efter femte spillerunde)

20-årigt stortalent tildelt fem års karantæne efter matchfixing

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*