Dimitri van Den Bergh fortsætter storformen ved Grand Slam

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dimitri van Den Bergh var igen i storform, da han i går besejrede Jonny Clayton i 1/8-finalerne ved Grand Slam of Darts.

Dimitri van Den Bergh, James Wade, Simon Whitlock og Jose de Sousa er som de første fire spillere videre til kvartfinalerne ved dette års Grand Slam of Darts. Det sker på bekostning af Jonny Clayton, Ian White, Adam Hunt og Dave Chisnall, der i går tabte til de fire førstnævnte ved de fire første 1/8-finaler ved turneringen.

Særligt Dimitri van Den Berghs 10-3 sejr over Jonny Clayton var i den forbindelse opsigtsvækkende, idet den 26-årige belgier leverede gårsdagens højeste gennemsnit på 103,61. Dermed har den dobbelte ungdomsverdensmester endnu ikke snittet under 101 ved dette års Grand Slam, og står i skrivende stund noteret for turneringens ubetinget højeste samlede gennemsnit på 105,25, inden han på søndag møder enten Gerwyn Price eller Nathan Aspinall i kvartfinalerne.

Også James Wade kan være ganske godt tilfreds efter sin sejr over Ian White. ‘The Machine’, der i øvrigt var i Grand Slam-finalen i både 2010 og 2016, leverede således en kontrolleret indsats, og kunne med et gennemsnit på 98,18 sikre sig en sejr på 10-4 over en ellers ligeledes velspillende White. James Wade vil i morgen stå overfor vinderen af opgøret mellem Damon Heta og Devon Petersen i sin kvartfinale.

Også Simon Whitlock er som bekendt videre til kvartfinalerne, hvor han møder enten Michael van Gerwen eller Gary Anderson. Uanset hvem der vinder opgøret, vil ‘The Wizard’ formentlig være nødsaget til at hæve niveauet fra i går aftes, hvor han til trods for en komfortabel sejr på 10-6 måtte tage til takke med et gennemsnit på 87,05.

Fredagens sidste 1/8-finale endte som nævnt med en sejr til Jose de Sousa, der besejrede Dave Chisnall 10-7. Dermed kan portugiseren se frem til et opgør mod enten Michael Smith eller Rob Cross blandt de sidste otte.

Du kan se en oversigt over resultaterne fra fredagens 1/8-finaler her nedenfor, mens du finder kampprogrammet og sendeplanen for aftenens kampe længst nede i artiklen.


Resultater – Grand Slam of Darts
1/8-finaler
Fredag 20. november 
Dimitri Van den Bergh (103,61) 10-3 (88,53) Jonny Clayton
James Wade (98,18) 10-4 (99,44) Ian White
Simon Whitlock (87,05) 10-6 (86,68) Adam Hunt
Dave Chisnall (91,28) 7-10 (95,37) Jose De Sousa


Kampprogram – Grand Slam of Darts
1/8-finaler
Lørdag 21. november (20:00) TV3 Sport (fra 22:30), Viaplay og PDC.tv
Michael Smith v Rob Cross
Devon Petersen v Damon Heta
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Gerwyn Price v Nathan Aspinall


Læs også:

Video: Dimitri van den Bergh med 9-darter ved Grand Slam of Darts

Suveræne Dimitri van Den Bergh: Leverer historiens højeste gennemsnit ved Grand Slam of Darts

Peter Wright anser ikke Michael van Gerwen som en trussel ved VM

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*