20-årigt stortalent tildelt fem års karantæne efter matchfixing

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Bas van den Berk/Dartfreakz.nl

Wessel Nijman har indrømmet matchfixing, og tildeles derfor en karantæne på fem år af Darts Regulation Authority (DRA).

Det 20-årige hollandske stortalent, Wessel Nijman, er blevet tildelt en femårig karantæne, efter at have indrømmet matchfixing i en webcam-turnering mod David Evans ved Modus’ “Icons of Darts”. Kampen blev spillet den 14. maj.

Selvom karantænen lyder på fem års diskvalifikation fra dartsporten, så er der dog alligevel mulighed for, at Nijman kan være tilbage allerede om 30 måneder. I dommen fra Darts Regulation Authority (DRA) lyder det nemlig, at Nijman kan få sin karantæne halveret, såfremt han lever op til en aftale om at deltage i et såkaldt uddannelsesforløb, hvor der vil være fokus på at bekæmpe fremtidig matchfixing.

Wessel Nijman er af mange betragtet som en af dartsportens absolut største talenter. Som blot 17-årig var han da også i semifinalen i herrerækken ved Denmark Open tilbage i 2018, alt imens han har to Development Tour-titler på CV’et.

Du kan se Wessel Nijman i aktion i semifinalen ved Denmark Open 2018 i videoen nedenfor:

Foruden Wessel Nijman så undersøges irske Kyle McKinstry også for matchfixing, efter han ligeledes tilstod at have ladet sig betale forud for en kamp ved “Icons of Darts”. Dommen over Kyle McKinstry ventes at blive offentliggjort i løbet af november.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*