Michael van Gerwen kørte Gary Anderson midt over

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Lørdag aften blev de sidste 1/8-finaler afgjort og her fandt flere interessante resultater sted.

Efter fredagens første fire 1/8-finaler var det lørdag tid til at finde de sidste fire kvartfinalister.

I aftenens første opgør skulle den engelske World Cup-duo op mod hinanden i form af Michael Smith og Rob Cross.

Selvom Michael Smith vandt med imponerende 11-3 på 180’er fronten, så var det langt mere tæt i selve kampen. Man kunne på intet tidspunkt fornemme, hvem der ville rende med sejren.
Rob Cross blev godt nok brudt i kampens første leg, så Michael Smith hurtigt kom foran med 2-0, men så fik Cross brudt tilbage i det fjerde leg og så var stillingen 2-2.

Herefter fulgtes de to englændere ad, blandt andet med en flot 119-lukning fra Rob Cross undervejs.

I det 15. leg kom Michael Smith foran med 8-7, da han brød den tidligere verdenmester, men i det 18. leg fik Cross brudt tilbage og dermed havde “Voltage” altså udlægget i det sidste og afgørende leg.

Det formåede han dog ikke at udnytte, da han på de første seks dart lavede 58 to gange – i samme ombæring lavede Michael Smith 177 og 140 på sine seks første dart. Dermed havde Michael Smith fået så stort et forspring, at han slet ikke var presset, da han lukkede kampen på double 12 og dermed vandt 10-9.

I aftenens anden 1/8-finale var det knap så spændende. Damon Heta kom således foran med 1-4 mod Devon Petersen, og det var et forspring, som sydafrikaneren aldrig formåede at lukke igen.

Det tætteste Petersen kom på Heta, var da han reducerede til henholdsvis 6-8 og 7-9.

Og til sidst vandt Damon Heta altså kampen med 7-10.

Ydmygelse

I aftenens tredje kamp var der lagt op til det helt store festfyrværkeri, men krudtet var åbenbart blevet vådt, for intet skete der.

Michael van Gerwen skulle op mod Gary Anderson – et opgør som tidligere har resulteret i nogle af de bedste kampe i PDC i nyere tid, men denne lørdag var det bare ikke tilfældet.

Gary Anderson kom foran med 0-1, men herefter så Michael van Gerwen sig ikke tilbage. En, to, tre legs blev vundet i streg. Så var det pludselig seks legs i streg, og til sidst var det hele ni legs, som hollænderen havde vundet i streg. Dermed var det kun pynt på resultatet, da Gary Anderson vandt det 11. leg og gjorde stillingen til 9-2.

Og da skotten missede bull for stillingen 9-3, var det ikke det store problem for Michael van Gerwen at lukke 76 og dermed vinde kampen med 10-2.

Så manglede der kun én kamp, og her var det Gerwyn Price, som har vundet Grand Slam de sidste to år, som skulle op mod Nathan Aspinall.

Efter en tæt start på kampen, fik Nathan Aspinall rykket en smule fra. Efter det 7. leg var stillingen således 2-5 til englænderen.

Forspringet på de 3 legs fortsatte indtil stillingen 4-7. Herefter fik Gerwyn Price lidt mere tur i den, hvilket resulterede i, at han fik udlignet et 7-7. Efterfølgende kom han endda foran med 8-7 i det 15. leg, hvor han selv havde udlæg.

Men så udlignede Aspinall til 8-8 i eget udlæg, hvorefter han brød Gerwyn Price til 8-9. Og da han så formåede at holde eget udlæg i det 18. leg, endte kampen altså med 8-10 til Nathan Aspinall. Dermed er det altså sikkert, at Gerwyn Price ikke får sig et Grand Slam-hattrick i denne omgang.

Søndag fortsætter turneringen med kvartfinalerne og du kan få et overblik over kampene herunder. Kvartfinalerne spilles bedst af 31 legs – altså først til 16.


Resultater – Grand Slam of Darts
1/8-finaler

Lørdag 21. november
Michael Smith (97.46) 10-9 (95.18) Rob Cross
Damon Heta (93.75) 10-7 (94.25) Devon Petersen
Michael van Gerwen (101.81) 10-2 (96.98) Gary Anderson
Nathan Aspinall (96.86) 10-8 (90.73) Gerwyn Price


Kampprogram – Grand Slam of Darts
Kvartfinaler

Søndag 22. november eftermiddag (14:00) TV3 Sport (fra 16:30), Viaplay og PDC.tv
Michael Smith v Jose De Sousa
Damon Heta v James Wade

Aften (20:00) TV3 Sport (fra 22:15), Viaplay og PDC.tv
Nathan Aspinall v Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen v Simon Whitlock

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*