Dartikonet Alan Glazier er død

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: John Lowe

Alan Glazier (tv.) døde i går. Han blev 81 år gammel.

Et af dartsportens aller tidligste ikoner, Alan Glazier, døde i går i en alder af 81 år. Dødsårsagen er ukendt.

Alan Glazier er særligt kendt som en af de første dartspillere, der allerede i slutningen af 70’erne formåede at leve professionelt af sporten, og var på den baggrund en af sportens første ikoner, inden dartsporten for alvor blev et engelsk folkeeje op gennem 80’erne, hvor spillere som Eric Bristow, John Lowe og Jocky Wilson dominerede scenen.

Alan Glazier repræsenterede det engelske WDF-landshold 27 gange i perioden 1974-1988, og formåede en enkelt gang i 1986 at spille sig i semifinalen ved BDO’s verdensmesterskab. Derudover var han i 1979 i finalen ved den dengang prestigefulde turnering “News of The World”, alt imens han året forinden vandt Swedish Open.

Efter sin død har flere af sportens største ikoner været ude på de sociale medier og hylde den gamle stjerne.

– The Ton Machine, Alan Glazier, den bedste venstrehåndede spiller i sin generation […] en af livets helt gode drenge, en fantastisk spiller og ven, lyder det blandt andet fra den tredobbelte verdensmester, John Lowe.

– Jeg er ked af at høre, at Alan Glazier er gået bor. Triste nyheder. Mine tanker går til hans familie i denne tid. Hvil i fred, har Phil Taylor skrevet på sin Twitter-profil.

– Jeg er ked af at høre, at den fantastiske dartspiller Alan Glazier er gået bort. Alan var en af de topnavne, der gjorde dart til, hvad det er i dag. Hvil i fred, lyder det fra 1983-verdensmesteren, Keith Deller.

Du kan se et udklip af finalen mellem Booby George og Alan Glazieer fra News of The World-finalen i 1979 her nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*