Kæmpe forløsning: Michael Smith med første turneringssejr i 28 måneder

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith vandt i går sin første titel i PDC siden juli 2018.

Til trods for en placering som nummer fire på verdensranglisten samt finaleoptrædener ved både VM og World Matchplay, så har de seneste to sæsoner været usædvanligt hårde for 30-årige Michael Smith, der først i går formåede at afslutte sin stime på 28 måneder uden en titelsejr i PDC. I samme periode formåede ‘Bullyboy’ at spille sig i intet mindre end 10 finale, uden at vinde en eneste af dem.

Men i går kom forløsningen så altså endelig. Efter en finalesejr på 8-6 over hollandske Jermaine Wattimena på dag et ved PDC’s Winter Series, kunne englænderen glæde sig over karrierens tredje Players Championship-titel.

Netop Jermaine Wattimena havde ellers vist forrygende takter i den forudgående semifinale, hvor han besejrede Brendan Dolan 7-3 med et gennemsnit på 112,2. En præstation han dog ikke formåede at gentage i finalen, som Smith vandt med et gennemsnit på 93.

PDC’s Winter Series indebærer, at der afholdes fem Players Championship-turneringer på fem dage. Allerede i dag klokken 15:00 tages der hul på turnering nummer to, der er den 20. Players Championship-turnering i år.

Massiv forløsning

At titelsejren var en forløsning for Smith, kom også til udtryk i vinderinterviewet umiddelbart efter kampen:

– Det betyder alverden for mig, at vinde den her. Jeg sagde til Ian White, at jeg ville vinde en af turneringerne denne uge, uanset hvad det kommer til at indebære. Og nu har jeg gjort det allerede på dag et.

– Jeg giver ikke op. Jeg tror på mig selv 100 procent, og dette beviser bare, hvad man kan udrette i livet, hvis man klør på.

– Jeg har snittet 100 hele dagen op til finalen, men det er lige meget. Jeg har endelig fået endnu en ProTour-sejr på CV’et efter så lang ventetid, lød ordene fra Michael Smith.

Den tidligere Premier League-finalist endte tirsdagens turnering med et samlet gennemsnit på 97,48 efter syv kampe. Foruden Jermaine Wattimena besejrede Smith også spillere som Jose de Sousa og Joe Cullen.

Nedtur for Durrant og Anderson

I den stik modsatte ende af succesbarometeret, så var der flere store profiler, der måtte pakke pilene sammen allerede efter første runde.

To af dem var den regerende Premier League-vinder, Glen Durrant, og den dobbelte verdensmester, Gary Anderson.

Mens Durrant tabte 6-5 til Jan Dekker med et beskedent gennemsnit på 89,77, så leverede Anderson en ligeledes sløj indsats, da skotten med et gennemsnit på 90,96 tabte 6-5 til Andy Hamilton.

Foruden de to Premier League-stjerner, så måtte andre profiler såsom Dave Chisnall, Ian White og Adrian Lewis ligeledes tage til takke med et nederlag i deres første kamp. Derudover tabte verdensranglistens nummer tre, Gerwyn Price, i anden runde, alt imens Peter Wright tabte i kvartfinalen til en formstærk Jose de Sousa. Michael van Gerwen var ikke deltagende ved gårsdagens turnering.

PDC’s Winter Series fortsætter som bekendt i dag, hvor der tages hul på den anden af i alt fem turneringer klokken 15:00. Kampene kan ses live på PDC.tv. Du kan i øvrigt se en oversigt over gårsdagens afgørende resultater her nedenfor, men du finder en oversigt over samtlige resultater lige her.


Resultater – PDC Winter Series (Dag 1)
Tirsdag 10. november
Sidste 16
Vincent van der Voort (95,0) 6-5 (90,3) Jim Williams
Jermaine Wattimena (96,3) 6-1 (83,7) Simon Stevenson
Brendan Dolan (92,9) 6-1 (89,8) Toni Alcinas
Damon Heta (99,5) 6-1 (91,6) Ron Meulenkamp
Peter Wright (104,0) 6-4 (101,8) Dimitri Van den Bergh
Jose De Sousa (95,7) 6-3 (97,1) Danny Noppert
Conan Whitehead (88,8) 6-2 (87,8) William Borland
Michael Smith (103,5) 6-4 (108,6) Joe Cullen

Kvartfinaler
Jermaine Wattimena (104,5) 6-3 (95,6) Vincent van der Voort
Brendan Dolan (101,3) 6-0 (93,4) Damon Heta
Jose De Sousa (107,6) 6-3 (100,8) Peter Wright
Michael Smith (90,4) 6-2 (79,2) Conan Whitehead

Semifinaler
Jermaine Wattimena (112,2) 7-3 (96,8) Brendan Dolan
Michael Smith (98,3) 7-5 (96,1) Jose De Sousa

Finale
Michael Smith (93,0) 8-6 (88,5) Jermaine Wattimena

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*