Suveræne Smith gør det igen: Vandt anden turneringssejr på to dage

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith vandt onsdag sin anden turneringssejr på blot to dage ved PDC’s Winter Series.

949. Så mange dage skulle der går, før at verdensranglistens nummer fire, Michael Smith, i torsdags vandt sin 10. ranglisteturnering i PDC i karrieren, siden han vandt sin niende ranglisteturnering den 7. april 2018.

Så lang tid skulle der dog ikke gå, før den 30-årige englænder kunne glæde sig over sin 11. turneringssejr. Allerede i går kunne ‘Bullyboy’ nemlig knytte næverne, da han for anden dag i træk triumferede ved PDC’s Winter Series, og med andre ord altså vandt sin anden Players Championship-titel på blot to dage.

Læs også: Kæmpe forløsning: Michael Smith med første turneringssejr i 28 måneder

Gårsdagens sejr kom i hus efter en finalesejr på 8-7 over den formstærke portugiser Jose de Sousa. de Sousa var ellers foran 1-4 i kampens indledning, men det forspring formåede Michael Smith altså at indhente, inden han i kampens sidste og afgørende leg vandt kampen med en 15-darter mod udlæg.

Mens Michael Smith leverede et finalegennemsnit på 96,7, så lød englænderens samlede turneringsgennemsnit på intet mindre end 100,60, hvilket altså var en forbedring af tirsdagens turneringsgennemsnit på 97,48.

Michael Smith er i øvrigt den blot 12. spiller i historien, der vinder to Players Championship-turneringer på blot to dage. De 11 foregående var Phil Taylor, Gary Anderson, Dave Chisnall, Jamie Caven, Robert Thornton, Michael van Gerwen, Krzysztof Ratajski, Gerwyn Price, James Wade, Peter Wright og Wes Newton.

Anderson måtte trække sig – flere stjerner skuffede stort

Forud for dag to ved Winter Series havde den dobbelte verdensmester Gary Anderson i øvrigt meldt afbud på grund af knæproblemer. Derudover har Michael van Gerwen valgt ikke at deltage ved Winter Series, men ellers var hele verdenseliten samlet ved onsdagens turnering.

I den sammenhæng var der dog en lang række af forhåndsfavoritterne, der måtte pakke pilene sammen allerede efter første runde.

Blandt disse var den regerende Premier League-vinder Glen Durrant der dermed tabte sin første kamp for anden dag i træk. Det samme gjorde i øvrigt verdensranglistens nummer 10 og 12, Dave Chisnall og Ian White.

Også den regerende World Matchplay-vinder Dimitri van Den Bergh tabte sin første kamp 6-5 til Rob Cross i en grundlæggende skuffende kamp, der blev afgjort med en 30-darter. Det samme var tilfældet for den karismatiske og formstærke sydafrikaner Devon Petersen, der tabte 6-3 til Rowby-John Rodriquez.

Også verdensmester Peter Wright tabte allerede i første runde. Skotten tabte 6-5 til Kai Fan Leung til trods for et suverænt gennemsnit på 107,59.

Du kan se de afgørende resultater fra dag to ved Winter Series her nedenfor, alt imens du finder alle øvrige resultater fra gårsdagens turnering lige her. Winter Series fortsætter i øvrigt i dag klokken 15, og du kan se udvalgte kampe på PDC.tv eller følge resultaterne live på DartConnect.


Resultater – PDC Winter Series (Dag 2)
Onsdag 11. november

Sidste 16
Gabriel Clemens (112,0) 6-3 (101,0) Ryan Joyce
Michael Smith (91,7) 6-2 (80,5) Dirk van Duijvenbode
Vincent van der Voort (95,8) 6-4 (98,1) Justin Pipe
Darius Labanauskas (96,9) 6-5 (103,5) Krzysztof Kciuk
Brendan Dolan (96,8) 6-5 (96,2) Ryan Meikle
Joe Cullen (105,5) 6-4 (103,8) Mickey Mansell
Jeffrey de Zwaan (88,0) 6-5 (92,0) Keane Barry
Jose De Sousa (98,7) 6-2 (90,5) Danny Noppert

Kvartfinaler
Michael Smith (109,9) 6-1 (96,8) Gabriel Clemens
Vincent van der Voort (92,0) 6-0 (86,3) Darius Labanauskas
Joe Cullen (98,8) 6-3 (99,2) Brendan Dolan
Jose De Sousa (98,3) 6-5 (89,7) Jeffrey de Zwaan

Semifinaler
Michael Smith (101,1) 7-3 (96,2) Vincent van der Voort
Jose De Sousa (110,5) 7-2 (96,6) Joe Cullen

Finale
Michael Smith (96,7) 8-7 (100,0) Jose De Sousa


Læs også:
Kæmpe forløsning: Michael Smith med første turneringssejr i 28 måneder
Klumme: Drop tastaturet og fat pilen
Rundens hold i 1. division (femte spillerunde)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*