Klumme: Drop tastaturet og fat pilen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC Europe/Kais Bodensieck

Mads Plagborg Magnussen er chokeret over den tone, som mange kritikere har lagt for dagen efter World Cup of Darts. Her retter han skarpt mod kritikerne.

Lad mig slå en ting fast med det samme: Jeg ved godt, at Per Laursen og Niels Heinsøe kan præstere bedre end det de gjorde fredag eftermiddag. Og det tror jeg egentlig også, at de begge gerne selve erkender.

Så jeg synes det er fair, hvis folk er ærgerlige og skuffede over kampen, men dem der ligefrem har angrebet de to efterfølgende og nærmest svinet dem til, det er mig ubegribeligt. At folk kan være bekendt at sige, at de var så ringe og at en kval-kamp ville være bedre. Undskyld mig, men hvad bilder I jer ind?

Jeg har valgt at kigge på nogle tal, for at prøve at sætte tingene lidt i perspektiv, så folk måske forstår, at Per og Niels altså ikke bare var nogle vatnisser.

Det gennemsnitlige snit, som de to spillede med mod New Zealand, det var 72.85. Jeg har regnet det om til antal dart, og det svarer til 20,63 pile.

Jeg har derfor taget et kig på de tal, som er tilgængelige hos dartistik, for at se på, hvem i Danmark der egentlig kan være med der.

Det er vigtigt at påpege, at de tal, som er tilgængelige, det er tal for vundne legs, altså betyder det ikke, at en spiller gennemsnitligt spiller med et snit på 20,17 pile, bare fordi det er personens snit for vundne legs. Men jeg har nu valgt at tage alle dem med, som altså i denne sæson har snittet maks 20,63 pile i vundne legs – dog med det forbehold, at jeg har sagt, at man skal have spillet minimum otte kampe, og at man som minimum skal have vundet halvdelen af sine kampe, så der er en smule evidens for, at man kan præstere på det niveau jævnligt.

Og ud af de 1678 spillere, som er med i dartistisk database, så er det kun 41 spillere – udover Per og Niels – som kan prale af, at have et snit under de 20,63 i gennemsnit i denne sæson.
Det vil sige, at det altså kun er 2,44 procent af de spillere, som har spillet i hovedturneringen i år, som kan prale af at spille på det niveau eller bedre, som Per og Niels gjorde mod New Zealand.

Så har vi én ting på plads – så springer vi videre til det næste.

For Per og Niels er jo ikke bare blevet udtaget til World Cup of Darts, bare fordi nogen synes det skulle være dem. Nej de har kvalificeret sig, fordi de er de to bedste danskere på PDC Nordic & Baltics rangliste. Og det skal jo siges, at PDC Nordic & Baltics Pro Tour – som giver point til ranglisten – ikke er lukket land. Alle kan deltage for et deltagergebyr.

Alligevel er det pudsigt, at ud af de 41 spillere, som altså kan være med på det omtalte niveau, så er det kun 12 af dem, som har formået at spille sig frem til præmiepenge og dermed point til PDC Nordic & Baltics rangliste i enten 2018 eller 2019 (jeg har ikke kigget 2020, da sæsonen har været noget særpræget).

Der kan selvfølgelig være nogle flere end de 12, som rent faktisk har deltaget, og ikke spillet sig frem til præmiepenge, men det kan ikke være mange.

Så hvor vil jeg hen med det her? Jo jeg vil egentlig frem til den pointe, at det er ganske få, som kan være med på det niveau, som Per og Niels leverede mod New Zealand.

Derudover har de lagt utrolig meget tid og økonomi i at nå frem til den kamp, fordi de rent faktisk er med til alle PDC Nordics stævner – noget som ganske få danskere kan prale af desværre.

Så derfor kan jeg kun sige, at hvis man er så skide utilfreds med de to danskere, så kunne man jo i første omgang lægge computeren og tastaturet væk, gribe pilene og så bevise, at man vil kæmpe lige så meget for tingene som Per og Niels har gjort – for det er altså ikke mange danskere, som gør det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*