To mand sikret avancement til semifinalerne – MVG i fare efter nyt pointtab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant er sikret en plads i Premier Leagues semifinaler, efter han i går spillede uafgjort mod Michael van Gerwen.

Uanset hvad der sker i de to resterende runder af Premier Leagues grundspil, så er Glen Durrant og Gary Anderson sikret en plads i semifinalerne.

Sådan ligger landet, efter Glen Durrant i går spillede uafgjort mod Michael van Gerwen, alt imens Gary Anderson sejrede 8-2 over Michael Smith.

Læs også: Oversigt: Så mange præmiepenge er på spil i Premier League

Der er dog fortsat præmiepenge, en eventuelt bedre semifinalelodtrækning og ære på spil for ‘Duzza’ og ‘The Flying Scotsman’, der begge vil forsøge at toppe Premier League tabellen som den blot tredje spiller i historien efter Phil Taylor og Michael van Gerwen.

Netop Michael van Gerwen, der i går havde skiftet pile forud for kampen mod Glen Durrant, er i den forbindelse kommet i yderligere problemer i tabellen, hvor han til trods for gårsdagens ene point fortsat er placeret som nummer fem, og derfor formentlig vil være tvunget til at hente point i sine sidste kampe mod henholdvis Gary Anderson og Daryl Gurney, hvis ikke han skal gå glip af semifinaleplaceringerne.

Price og Gurney spille uafgjort

Men før vi kigger nærmere på Premier League tabellen (som du i øvrigt finder længere nede i artiklen), så lad os først tage et kig på gårsdagens kampe.

Torsdagens kampprogram blev i den forbindelse indledt med et opgør mellem verdensranglistens nummer tre og syv, Gerwyn Price og Daryl Gurney.

Mens Gurney på forhånd har udspillet sin chance for at kvalificere sig til semifinalerne, så var der et betydeligt pres på Prices skuldre, med henblik på at sikre sig point i kampen om at spille sig i top fire.

I en tæt kamp, der bølgede frem og tilbage, endte det dog med en pointdeling, hvilket ganske vist ikke er en katastrofe for Price, omend en sejr havde placeret ‘The Iceman’ i top fire. Price har dermed alt at spille for, når han i sine sidste kampe møder henholdvis Michael Smith og Gary Anderson.

Anderson bankede Smith

I gårsdagens anden kamp endte resultatet, som nævnt, med en komfortabel 8-2 sejr til Gary Anderson mod sin gamle lærling, Michael Smith.

Mens Anderson viste gode takter med et gennemsnit på 102,25, så var Michael Smith langt fra sit topniveau, idet den 29-årige englænder leverede et gennemsnit på blot 89,67.

Efter nederlaget er Michael Smith formentlig tvunget til at vinde begge sine sidste kampe mod Gerwyn Price og Peter Wright, hvis han skal gøre sig forhåbninger om at kvalificere sig til Premier Leagues semifinaler for anden gang i karrieren.

Wright vandt skæbnekamp mod Aspinall

Torsdagens tredje kamp skulle afgøres mellem Peter Wright og Nathan Aspinall, der forud for i går var placeret på henholdvis Premier Leagues fjerde- og tredjeplads.

Efter en 8-5 sejr til ‘Snakebite’ bytter de to spillere imidlertid placering, hvortil verdensmesteren Peter Wright nu har 16 point på tredjepladsen, alt imens ‘The Asp’ er noteret for 15 point, og dermed ligger a point med Michael van Gerwen.

Durrant fortsat ubesejret mod Michael van Gerwen

Gårsdagens sidste opgør endte som bekendt med en pointdeling mellem Glen Durrant og Michael van Gerwen, hvilket indebærer, at Glen Durrant fortsat er ubesejret mod ‘MVG’, eftersom den tredobbelte BDO-verdensmester vandt deres første tre indbyrdes opgør.

Det ene point var som nævnt nok til at sikre Durrant en plads i semifinalerne, alt imens han formentlig blot skal bruge to point i sine sidste to kampe mod Peter Wright og Nathan Aspinall, hvis han skal ende som den blot tredje spiller i historien, der topper Premier League tabellens grundspil. De to første var ikke overraskende Phil Taylor (2005-2012) og Michael van Gerwen (2013-2019).

Læs også: Wayne Mardle: Disse fire spillere kvalificerer sig til Premier Leagues semifinaler

For Michael van Gerwens vedkommende så betyder gårsdagens resultat, at han blot har endnu mere pres på sine skuldre forud for sine afgørende kampe mod Gary Anderson og Daryl Gurney.

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor. Her finder du også kampprogrammet for fredagens kampe, der begynder klokken 20:00 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max.


Premier League resultater runde 14 (03-09-2020)
Gerwyn Price (99,21) 7-7 (97,21) Daryl Gurney
Gary Anderson (102,25) 8-2 (89,67) Michael Smith
Peter Wright (103,11) 8-5 (98,67) Nathan Aspinall
Glen Durrant (96,19) 7-7 (98,43) Michael van Gerwen


Premier League program runde 15 (04-09-2020)
Daryl Gurney v Nathan Aspinall
Glen Durrant v Peter Wright
Gary Anderson v Michael van Gerwen
Michael Smith v Gerwyn Price

Premier League program runde 16 (05-09-2020)
Peter Wright v Michael Smith
Michael van Gerwen v Daryl Gurney
Nathan Aspinall v Glen Durant
Gerwyn Price v Gary Anderson


#SpillerKampeVundetUafgjortTabt+/- (legs)Point
1Glen Durrant14851+2721
2Gary Anderson14833+1319
3Peter Wright14725+1316
4Nathan Aspinall14716+215
5Michael van Gerwen14716015
6Gerwyn Price14545+1014
7Michael Smith14527-412
8Daryl Gurney14338-189
9Rob Cross9135-145

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*