Glen Durrant tilbage som nummer et efter ny storsejr over Michael van Gerwen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant er tilbage som nummer et i Premier League tabellen.

Med en sejr på 7-3 over Michael van Gerwen er Glen Durrant tilbage som nummer et i Premier League tabellen. Det skete samme aften, som Gerwyn Price uddelte øretæver til Gary Anderson, alt imens Rob Cross rykkede ned på Premier Leagues sidsteplads.

Der var med andre ord tale om en begivenhedsrig ottende spillerunde i dartsportens Premier League. I den forbindelse gennemgår vi her gårsdagens vigtigste hovedpunkter.

‘Iceman’ uddelte øretæver mod Anderson

I onsdagens første opgør var der på forhånd lagt op til en dramatisk affære. For ikke nok med at både Price og Anderson ved flere lejligheder har givet udtryk for, at de ikke er på julekort med hinanden, så viste Anderson tirsdag aften et fantastisk højt niveau, da han besejrede Michael Smith med et gennemsnit på 109,24.

Læs ogsåWayne Mardle: Disse fire spillere kvalificerer sig til Premier Leagues semifinaler

Det lykkedes dog ikke Anderson at opretholde det høje niveau, og kampen endte i stedet med en komfortabel sejr på hele 7-1 til Gerwyn Price, der i alle spillets facetter var markant bedre end sin skotske modstander.

Sejren var tiltrængt for Price, der forud for gårsdagens opgør havde tabt sine seneste tre Premier League kampe, men nu igen kan begynde at jagte en plads i semifinalerne.

Daryl Gurney tog overraskende sejr

Gårsdagens andet opgør lignede på forhånd en sikker sejr til Nathan Aspinall. Sådan skulle det dog ikke gå, eftersom Gurney formåede at sikre sig sæsonens blot anden sejr i Premier League. Den første sejr kom i hus i tirsdags, hvor Gurney besejrede den på alle måder skuffende “challenger”, Chris Dobey.

De to sejre betyder, at ‘Superchin’, der forud for Premier Leagues genopstart var storfavorit til at ende på tabellens sidsteplads, nu overhaler Rob Cross som nummer otte i tabellen, og dermed kan se frem til en forlænget Premier League sæson, såfremt han ikke dumper ned på sidstepladsen igen i aften, hvor den lavest placerede spiller som bekendt rykker ud af Premier League.

Gurneys sejr på 7-5 har den konsekvens for Nathan Aspinall, at den dobbelte VM-semifinalist rykker ud af Premier Leagues top fire, hvilket er første gang siden anden spillerunde.

Michael Smith tog pligtsejr mod Rob Cross

I onsdagens tredje opgør indkasserede Rob Cross sit fjerde nederlag i seks kampe, eftersom ‘Bullyboy’ besejrede 2018-verdensmesteren 7-3.

Selvom Rob Cross havde væsentligt nemmere ved at finde triplerne end i tirsdagens nederlag til Michael van Gerwen, så ændrer det ikke på, at ‘Voltage’ fortsat er langt fra topform, og at det bliver svært at forestille sig, at sidste års Premier League finalist vil kunne undgå at rykke ud torsdag aften. Her møder Rob Cross nemlig Glen Durrant, hvor Cross er nødsaget til som minimum at sikre sig et uafgjort resultat, hvis ikke han skal trække det korteste strå ved Premier Leagues “judgement night”.

‘Duzza’ fortsat ubesejret mod Michael van Gerwen

Onsdagens fjerde kamp var på forhånd udset som aftenens højdepunkt. Her mødtes nummer et og to i tabellen således i en direkte duel om Premier Leagues førsteplads; en placering der forud for i går blev indtaget af Michael van Gerwen, takket være en marginalt bedre legdifference.

Og selvom ‘MVG’ da også kom godt fra land med en førring på 1-2, så var der herfra ingen tvivl om, hvem der var kampens bedste spiller.

Glen Durrant var således nådesløs både i nedspillet og på sine doubler, hvilket blandt andet bragte ham foran 6-2, inden han sidenhen afgjorde kampen med cifrene 7-3 og et gennemsnit på 104,43 med en dertilhørende lukkeprocent på 58,33%.

Gårsdagens sejr betyder, at Michael van Gerwen endnu aldrig har vundet over Glen Durrant, selvom de har mødt hinanden tre gange, siden ‘Duzza’ rykkede til PDC. Derudover rykker den tredobbelte BDO’verdensmester altså igen op som nummer et i tabellen, og henviser dermed verdensetteren til andenpladsen.

Peter Wright bankede sin challenger

I gårsdagens sidste opgør var der på intet tidspunkt reelle tvivl om kampens udfald. Verdensmesteren Peter Wright vandt således 7-1 over aftenens challenger, Jeffrey de Zwaan, hvilket blandt andet hang sammen med, at ‘Snakebite’ leverede en overbevisende præstation med et gennemsnit på 102,26, alt imens den 24-årige hollænder aldrig selv fandt rytmen i opgøret.

Den komfortable sejr sender Peter Wright op på Premier Leagues tredjeplads, hvor han ligger a point med Michael van Gerwen.

Læs også: Program for Premier League offentliggjort: Stor ændring i 2021

Du kan se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor. Her finder du også kampprogrammet for torsdagens kampe, der begynder klokken 19:30 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport.


Premier League resultater runde 8 (26-08-2020)
Gerwyn Price (99,16) 7-1 (95,53) Gary Anderson
Daryl Gurney (97,95) 7-5 (103,01) Nathan Aspinall
Michael Smith (96,57) 7-3 (93,61) Rob Cross
Glen Durrant (104,43) 7-3 (98,18) Michael van Gerwen
Peter Wright (102,26) 7-1 (92,05) Jeffrey de Zwaan


Premier League program runde 9 (27-08-2020)
Nathan Aspinall v Michael Smith
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Jermaine Wattimena v Gerwyn Price
Peter Wright v Daryl Gurney
Glen Durrant v Rob Cross


#SpillerKampeVundetUafgjortTabt+/- (legs)Point
1Glen Durrant8521+1512
2Michael van Gerwen8503+910
3Peter Wright8422+710
4Michael Smith8413+39
5Nathan Aspinall8412+39
6Gary Anderson8322-18
7Gerwyn Price8133+37
8Daryl Gurney8124-56
9Rob Cross8133-115

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*