Glen Durrant og Dimitri van Den Bergh kæmper sig videre til semifinalerne ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant er for andet år i træk videre til semifinalerne ved World Matchplay.

I torsdags lykkedes det for Gary Anderson og Michael Smith, og nu er Dimitri van Den Bergh og Glen Durrant ligeledes klar til semifinalerne ved dartsportens næststørste ranglisteturnering, World Matchplay.

Mens Glen Durrant er videre til World Matchplays semifinaler for andet år i træk i sit blot andet forsøg ved turneringen, så er Matchplay debutanten Dimitri van Den Bergh nu klar til sin første semifinale ved en major nogensinde.

Stormer op ad verdensranglisten

Dimitri van Den Berghs historiske resultat blev en realitet, efter det lykkedes ham at besejre den dobbelte verdensmester Adrian Lewis 16-12. Sejren var aldrig for alvor i fare, idet den 26-årige belgier bragte sig solidt i front allerede i starten af kampen, hvor han blandt andet var foran 8-2 ved kampens anden pause.

Med et gennemsnit på 99,67 viste den dobbelte ungdomsverdensmester da også et fornemt niveau hele kampen igennem, og kan derfor se frem til at spille semifinale ved World Matchplay mod Glen Durrant i aften.

Hvad enten det lykkes Dimitri van Den Bergh at vinde kampen eller ej, så vil han storme op fra en placering som nummer 26 på verdensranglisten til 17. pladsen. En sejr vil dog bringe ham ind i top 16 på bekostning af Simon Whitlock.

Durrant vandt dramatisk opgør

I fredagens anden kvartfinale var der væsentligt mere spænding i opgøret, da Glen Durrant sikrede sig en dramatisk sejr på 18-16 over hollandske Vincent van der Voort.

Durrant var ellers bagud med både 5-10 og 8-12 undervejs, men formåede løbende at hale længere og længere ind på sin rival, der forud for World Matchplay var placeret som nummer 33 på verdensranglisten, men nu rykker op som nummer 28.

Ved stillingen 14-14 var der igen balance i regnskabet, hvilket fortsatte frem til 16-16. Herfra vandt Durrant dog to legs i træk lukket i 15 dart, hvilket var nok til at sikre Premier League spilleren sin anden semifinale ved World Matchplay, efter hans debut ved turneringen sidste år.

Durrant rykker nu som minimum op som nummer 12 på PDC’s verdensrangliste, hvor han forud for World Matchplay var placeret som nummer 15.

Garanti for ny finalist

I aften tages der så hul på de to semifinaler ved World Matchplay, hvor Glen Durrant og Dimitri van Den Bergh altså mødes i den første, mens Gary Anderson og Michael Smith tørner sammen i den anden.

Mens Gary Anderson vandt titlen i 2018, så var Michael Smith i finalen sidste år, hvor han tabte til Rob Cross. Begge spillere har således prøvet at stå i finalen tidligere, alt imens vinderen af opgøret mellem Glen Durrant og Dimitri van Den Bergh vil have kvalificeret sig til sin første Matchplay finale i karrieren.

Semifinalerne afgøres som bekendt i aften og kan ses live fra klokken 21:00 på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv.


Resultater fredag 24. juli
Kvartfinaler 
Adrian Lewis (96,26) 12-16 (99,67) Dimitri van Den Bergh
Glen Durrant (95,21) 18-16 (93,79) Vincent van der Voort

Højdepunkter fredag 24. juli


Lørdag 25. juli (21:00) – TV3 Sport , Viaplay og PDC.tv
Semifinaler
Dimitri Van den Bergh vs. Glen Durrant
Gary Anderson vs. Michael Smith

Søndag 26. juli (21:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:30), Viaplay og PDC.tv
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*