Smith og Anderson er videre til semifinalerne ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith og Gary Anderson er de første spillere, der er klar til semifinalerne ved dette års World Matchplay.

Verdensranglistens nummer fem og otte, Michael Smith og Gary Anderson, er videre til semifinalerne ved World Matchplay.

Det ligger fast, efter det i går lykkedes det to Premier League profiler at besejre polske Krzysztof Ratajski og australske Simon Whitlock i kvartfinalerne.

Smith i semifinalen for andet år i træk

Torsdagens kampprogram blev i den forbindelse indledt med opgøret mellem Smith og Ratajski. Her var Smith ganske vist udset favoritrollen, men Ratajski havde imponeret særdeles positivt, efter han i første og anden runde havde besejret Jermaine Wattimena og Gabriel Clemens med gennemsnit på 107,53 og 99,69.

Ratajski formåede dog aldrig at nå op på samme niveau i karrierens blot anden kvartfinale i en stor TV-turnering. Alligevel var der spænding langt ind i opgøret, hvor stillingen efter 18 legs hed 9-9.

Herfra trak Smith imidlertid fra, og vandt således fem legs i træk. Og selvom Ratajski var tæt på et mindre comeback, så var sejren herfra aldrig for alvor i fare, hvilket betyder, at Smith for andet år i træk er videre til semifinalen ved World Matchplay, hvor han sidste år tabte finalen til Rob Cross.

Hårdt fightende Whitlock tabte til Anderson

I torsdagens anden kvartfinale lykkedes det sidenhen Michael Smiths gamle mentor, Gary Anderson, at sikre sig en sejr på 16-12 over sin tidligere Premier League rival, Simon Whitlock.

Anderson var selvsagt favorit til opgøret, til trods for at have måttet tage til takke med gennemsnit på 90,59 og 92,91 i sin indledende sejre over Justin Pipe og James Wade, alt imens Whitlock i anden runde havde imponeret voldsomt i sin imponerende 11-4 sejr over Michael van Gerwen.

Til trods for den kortsigtede formkurve, så var det imidlertid Gary Anderson der dominerede kampen, alt imens Whitlock som udgangspunkt kun formåede at holde sig inde i opgøret takket være en række imponerende lukkere og en lukkeprocent på 50%.

Den benhårde fightervilje fik sågar bragt balance i regnskabet ved stillingen 12-12, hvorfra det var umuligt at sige, hvem der skulle trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Anderson fik dog trådt speederen i bund, og vandt kampens sidste fire legs i henholdvis 13, 15, 17 og 14 dart, og er derfor videre til karrierens fjerde semifinale ved World Matchplay. Der er dog fortsat stort pres på den dobbelte verdensmester, der vandt turneringen i 2018, og derfor har adskillige ranglistepoint at forsvare på PDC’s to-årige verdensrangliste.

World Matchplay fortsætter i aften, hvor de to sidste kvartfinaler skal afgøres. Her mødes PDC’s dobbelte verdensmester Adrian Lewis først med PDC’s dobbelte ungdomsverdensmester, Dimitri van Den Bergh, hvorefter Glen Durrant skal forsøge at besejre Vincent van der Voort.

Du finder aftnens kampprogram og sendeplan nederst i artiklen, alt imens du her nedenfor finder en oversigt over torsdagens resultater.


Resultater torsdag 23. juli
Kvartfinaler

Krzysztof Ratajski (13) (93,82) 13-16 (98,32) (5) Michael Smith
Simon Whitlock (16) (95,29) 12-16 (98,09) (8) Gary Anderson

Højdepunkter torsdag 23. juli


Fredag 24. juli (20:00) – TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler
Adrian Lewis vs. Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant vs. Vincent van der Voort

Lørdag 25. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:00), Viaplay og PDC.tv
Semifinaler
Gary Anderson vs. Michael Smith
Adrian Lewis/Dimitri Van den Bergh vs. Glen Durrant/Vincent van der Voort

Søndag 26. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:30), Viaplay og PDC.tv
Finale

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*