Oversigt: Her er kvartfinalerne ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Simon Whitlock og Gary Anderson mødes i aften i den første kvartfinale ved dette års World Matchplay.

I aften tages der hul på de to første af i alt fire kvartfinaler ved World Matchplay 2020.

Kun to af de otte højst seedede spillere har i den forbindelse kvalificeret sig til kvartfinalerne, efter en hektisk start på World Matchplay, hvor favoritterne – særligt i anden runde – er faldet som fluer.

Det er således kun Gary Anderson og Michael Smith der har formået at holde deres seedning, alt imens Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross, Nathan Aspinall og Daryl Gurney alle har måttet forlade turneringen efter nederlag i henholdvis første og anden runde.

Pres på Anderson – Durrant favorit

Med stjernes exit er der gode muligheder for, at World Matchplay i år vil kunne finde sig en ny vinder, eftersom Gary Anderson er den eneste tilbageværende, tidligere vinder af turneringen. Den dobbelte verdensmester sejrede i 2018, og har derfor også et tungt pres på sine skuldre, eftersom han risikerer at miste adskillige præmiepenge på PDC’s to-årige verdensrangliste, hvis ikke han triumferer igen i år.

Gary Anderson er dog kun bookmakernes nummer to, når favoritværdigheden skal gøres op. Her er det istedet Glen Durrant der indtager favoritrollen. Den tredobbelte BDO-verdensmester befinder sig i den modsatte halvdel af lodtrækningen, og er kun med ved World Matchplay for anden gang i karrieren, hvilket betyder, at han ikke har nogen præmiepenge at forsvare.

Mulighed for tre nye semifinalister

Til trods for den overraskende udvikling ved World Matchplay, så har hele fem af de tilbageværende spillere tidligere prøvet at stå i en semifinale ved turneringen. For mens Glen Durrant, som nævnt, var i semifinalen så sent som sidste år, så formåede Michael Smith ved samme lejlighed at spille sig i finalen.

Også Simon Whitlock har to gange tidligere været i semifinalen – det skete i 2010 og 2014, alt imens Gary Anderson, foruden sin samlede sejr i 2018, var blandt de sidste fire i både 2014 og 2016.

Slutteligt har også den dobbelte verdensmester, Adrian Lewis, tidligere i karrieren opnået at spille sig i semifinalen ved den prestigefulde turnering. Det gjorde han i både 2007, 2011, 2016 og 2017, alt imens han sågar var i finalen i 2013.

De eneste af de tilbageværende spillere, der ikke har opnået at kvalificere sig til semifinalerne ved World Matchplay, er Krzysztof Ratajski, Vincent van der Voort og Dimitri van Den Bergh.

Alt kan ske i kvartfinalerne

Hvorvidt det lykkes en af de tre førnævnte at spille sig i semifinalerne, vil tiden vise. Umiddelbart peger bookmakerne dog på, at Krzysztof Ratajski og Dimitri van Den Bergh er de bedste bud på nye semifinalister, mens der ikke udvises store forhåbninger til Vincent van der Voort. Den populære hollænder har dog allerede imponeret med sejre over Dave Chisnall og Daryl Gurney, og kan derfor ikke helt afskrives, inden han fredag aften møder Glen Durrant.

Med det sagt, kan man nedenfor skabe sig en oversigt over alle fire kvartfinaler ved World Matchplay 2020. Nederst i artiklen finder du en programoversigt og det overordnede kampprogram for resten af turneringen.


Kvartfinale 1
Simon Whitlock (16)
Gary Anderson (8)

Kvartfinale 2
Krzysztof Ratajski (13)
Michael Smith (5)

Kvartfinale 3
Glen Durrant (15)
Vincent van der Voort

Kvartfinale 4
Adrian Lewis (14)
Dimitri van Den Bergh


Torsdag 23. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 20:30), Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler
Krzysztof Ratajski v Michael Smith
Simon Whitlock v Gary Anderson

Fredag 24. juli (20:00) – TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Kvartfinaler
Adrian Lewis v Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant v Vincent van der Voort

Lørdag 25. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:00), Viaplay og PDC.tv
Semifinaler

Søndag 26. juli (20:00) – TV3 Sport (fra klokken 21:30), Viaplay og PDC.tv
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*