Dimitri van Den Bergh vinder World Matchplay efter storsejr over Gary Anderson

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dimitri van Den Bergh sikrede sig søndag aften karrierens ubetinget største triumf.

26-årige Dimitri van Den Bergh kan kalde sig vinder af den 27. udgave af PDC’s World Matchplay. Karrierens ubetinget største triumf blev sikret med en komfortabel sejr på 18-10 over den dobbelte verdensmester Gary Anderson.

Med til titlen følger en præmiecheck svarende til 1,2 millioner danske kroner, hvilket bringer belgieren op som nummer 12 på verdensranglisten, hvor han forud for turneringen var placeret som nummer 26. For Andersons vedkommende betyder nederlaget, at han rykker en enkelt placering ned som nummer 9, eftersom han vandt turneringen i 2018, og i den forbindelse altså ikke formåede at forsvare sine præmiepenge på PDC’s to-årige verdensrangliste

Historisk sejr

Dimitri van Den Berghs sejr er i øvrigt den første belgiske sejr ved en major nogensinde. Den dobbelte ungdomsverdensmester kan derudover glæde sig over, at han er den første spiller nogensinde, der har formået at vinde World Matchplay i sit første forsøg – 2020 var med andre ord første gang nogensinde, at ‘The Dreammaker’ havde formået at kvalificere sig til den prestigefulde turnering, der er den næststørste ranglisteturnering i dartsporten.

Forud for finalen indledte Dimitri van Den Bergh sine titelambitioner med en 10-5 sejr over Nathan Aspinall, efterfulgt af en dramatisk sejr på 11-9 over Joe Cullen, inden han i kvartfinalen besejrede Adrian Lewis 16-12. Semifinalen blev sidenhen vundet med cifrene 17-15 mod den tredobbelte BDO-verdensmester Glen Durrant.

Startede sløvt

Selve finalen endte for Dimitris van Den Berghs vedkommende med et solidt gennemsnit på 98,31, mens Gary Anderson lod sig notere for et gennemsnit på 92,81. Og selvom begge spillere altså leverede gennemsnit på den gode side af 90, så startede kampen langt under niveau for begge spillere, der efter kampens første fem legs havde svært ved at finde rytmen, og derfor snittede omkring 85.

Niveauet steg dog løbende gennem hele kampen, hvor Dimitri van Den Bergh dog formåede at dominere både i nedspillet og på doublerne. Der var dog alligevel spænding langt ind i opgøret, idet den belgiske publikumsdarling blot var foran med et enkelt leg ved stillingen 8-7. Herfra træk Dimitri van Den Bergh dog fra, og så sig aldrig tilbage, efter en kamp hvor han blandt andet leverede en række veltimede og kyniske lukkere på 121, 124, 132 og 170.

Kandiderer til Premier League

Selvom det var de færreste, der havde skænket Dimitri van Den Bergh nogle nævneværdige chancer for at vinde turneringen, da den blev indledt for otte dage siden, så kan man i fremtiden risikere at vende sig til, at den karismatiske dansetrold vil være blandt bookmakernes favoritter forud for de store turneringer.

En af de turneringer kan vise sig at blive næste års Premier League. Der er således tradition for, med ganske få undtagelser, at vindere af PDC’s majors bliver indlemmet i den efterfølgende sæsons Premier League. Dimitri van Den Bergh vil derudover være en populær Premier League kandidat hos både PDC og Sky Sports, eftersom han vil kunne promovere sporten udenfor etablerede dartlande som England og Holland, alt imens publikum ofte er begejstrede for hans udstråling på scenen.

Kort pause for Anderson

Netop Premier League er i øvrigt den næste turnering på PDC’s kalender, der genopstartes om en måned torsdag den 25. august, og hvor der spilles seks runder på blot seks dage.

Her vil Gary Anderson blandt andet være tilbage i aktion, hvor han bag lukkede døre i Milton Keynes skal forsøge at forbedre sin nuværende placering som seks.

Premier League tabellen føres i skrivende stund an af Glen Durrant, der har et enkelt points forspring ned til Michael van Gerwen på andenpladsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*