Ryan Joyce leverer suveræn overraskelse: Vinder Players Championship 10

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

34-årige Ryan Joyce leverede i dag sæsonens største overraskelse på PDC’s ProTour, da han vandt Players Championship 10.

Med en finalesejr på 8-7 over Dave Chisnall lykkedes det her til aften den 34-årige englænder Ryan Joyce at levere sin karrieres største triumf, da han ganske overraskende gik hele vejen ved sæsonens 10. Players Championship turnering, og dermed sikrede sig selv en præmiecheck på 10.000 pund svarende til godt og vel 83.000 danske kroner.

Joyce, der forud for dagens turnering var placeret som nummer 44 på PDC’s verdensrangliste, formåede at spille sig i kvartfinalen ved VM i 2019, men er ellers ikke noteret for nogle øvrige, nævneværdige resultater i karrieren. Dagens sejr er således den største i Joyces karriere.

Overlevede adskillige matchpile

I finalens indledning var der dog ikke meget, der tydede på, at Joyce skulle gå hele vejen ved den anden turnering efter PDC’s genopstart. Joyce var således bagud hele 3-7, inden han formåede at vinde fem legs i træk i henholdvis 15, 15, 13, 16 og 14 dart. En sublim præstation, der dog ikke ændrer på, at han måtte overleve fem matchpile undervejs.

Foruden Dave Chisnall, så lykkedes det også for Joyce at besejre både Andy Hamilton, Luke Humphries, Chris Dobey, Madars Razma, Glen Durrant og Gary Anderson forud for den endegyldige triumf.

Michael van Gerwen skuffede

Gårsdagens samlede vinder, verdensetteren Michael van Gerwen, tabte overraskende allerede i turneringens tredje runde, og formåede derfor ikke at vinde for anden dag i træk. Derudover tabte Michael Smith allerede i første runde, mens også Rob Cross, Mensur Suljovic og Ian White måtte forlade turneringen, før de havde planlagt. De tre profiler tabte således allerede i anden runde blandt de sidste 64.

Players Championship-touren fortsætter igen fredag eftermiddag klokken 13.00 (og kan ses live på PDC.tv). Indtil da, kan du se de afgørende resultater fra dagens turnering her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.