Ny engelsk lovgivning komplicerer World Matchplay: Barry Hearn håber på dispensation

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Getty Images/Alex Pantling

PDC’s formand Barry Hearn håber på en dispensation forud for afholdelsen af World Matchplay.

Sidder du i disse dage og zapper gennem TV-kanalerne, i håbet om at se Michael van Gerwen, Peter Wright og Gary Anderson folde sig ud på skærmen? I så fald er der godt nyt, for der kan meget snart være dart på vej tilbage på flimrekassen.

Som det forleden kunne læses på Dartnyheder.dk, så efterstræber PDC således at genoptage Players Championship-touren i næste måned, alt imens den prestigefulde majorturnering World Matchplay efter planen skal afvikles mellem den 18.-26. juli.

Læs også: PDC bekræfter: World Matchplay vil blive afholdt

Nu er der dog kommet grus i maskineriet for PDC’s formand Barry Hearn, der i mandags kunne erfare, at det britiske parlament vedtog en lov, der betyder, at udlændinge der rejser til Storbritannien, skal gå i karantæne de første 14 dage, de befinder sig indenfor de engelske grænser.

Den nye lovgivning besværliggør selvsagt perspektiverne for at genopstarte PDC’s turneringer. Derfor håber Barry Hearn nu på, at han kan opnå en dispensation for reglerne, såfremt de ikke er ændret inden næste måned. Håbet bygger blandt andet på den baggrund, at Formel 1-sporten har fået godkendt en undtagelse fra lovgivningen i forbindelse med to Grand Prix-løb, der skal køres i starten af august.

– Jeg er naturligvis i daglig kontakt med den britiske regering og sportsministeren, og jeg fortæller dem min historie, har Hearn for nyligt udtalt til den tyske nyhedsstation RTL News.

– Jeg opfordrer til en undtagelse for professionelle atleter. Ikke kun for dartspillere, men også for snookerspillere og Formel 1-kørere, lyder det fra manden, der også er formand for verdens største Snooker-organisation, og i den forbindelse håber at kunne afholde verdensmesterskabet mellem juli og august.

– Formel 1 har allerede fået godkendt en undtagelse, så de er på rette spor. Men hvad gør vi, når atleterne er indendørs? Vi vil udvikle de mest fremskredne og sikre metoder, nøjagtig som vi har gjort det med snooker.

– I snooker har vi lavet en “boble”. Alle er blevet testet, før de ankommer til spillestedet, og hvis testen er negativ, så kan du deltage. Hvis den er positiv, så kan du ikke. Alt er blevet rengjort 72 timer i forvejen, så hele spillestedet er sikkert.

– Vi håber, at regeringen vil anerkende, at denne metode ikke kræver karantæne, lyder det fra Hearn, der de seneste dage har haft held med at afholde snookerturneringen Championship League under de førnævnte forhold, men eftersom turneringen begyndte før den nye lovgivning, har man ikke behøvet at forholde sig til de nye retningslinjer.

Tre spillere fra verdensranglistens top 16 vil kunne se frem til 14 dages karantæne, såfremt dartsporten ikke modtager en dispensation. Der er her tale om Michael van Gerwen (1), Mensur Suljovic (12) og Simon Whitlock (14).

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*