DDU aflyser Nordic Cup og Denmark Open & Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, har i dag bekræftet, at man aflyser Nordic Cup og Denmark Open & Masters – på billedet ses vinderne af sidste års Denmark Open, Fallon Sherrock og Wesley Harms.

Dansk Dart Union aflyser sit værtsskab for WDF’s Nordic Cup og Denmark Open & Masters. Det oplyser DDU’s formand, Henrik Vestbo, i et opslag på DDU’s officielle Facebook-gruppe, Dart-forum.

Aflysningerne sker som konsekvens af Corona-udbruddet.

Nordic Cup skulle have været afholdt i perioden 29. april-1. maj, hvorefter Denmark Open & Masters skulle være afholdt i weekenden fra den 2.-3. maj. Begge turneringer skulle være afholdt i Esbjerg.

Nordic Cup er en landsholdsturnering for alle nordiske lande, og blev første gang afholdt i 1980. Turneringen skulle desuden have været en “generalprøve” på DDU’s værtskab af WDF’s verdensmesterskab i oktober 2021.

Mens DDU ifølge opslaget håber på at finde en ny dato til afholdelse af Denmark Open & Masters, så gives der også udtryk for, at det bliver en særdeles svær opgave. Henrik Vestbo oplyser i øvrigt, at DDU’s bestyrelse på tirsdag mødes på en Skype-forbindelse, for at aftale hvad man gør med henblik på det nyligt aflyste danmarksmesterskab. Herudover skal der også findes løsninger vedrørende den løbende turnering, diverse nationale ranglisteturneringer samt afholdelse af repræsentantskabsmødet, der ifølge DDU’s kalender skal afholdes den 25. april.

Du kan læse hele Henrik Vestbos omtalte Facebook-opslag her nedenfor:

“Kære venner

Så blev det desværre tiden hvor jeg må komme med, en af desværre mange, opdateringer omkring aktiviteterne i Dansk Dart Union.

Idag har elitechefen Carsten Jeppesen og jeg, i samråd med vores samarbejdspartnere i Esbjerg, truffet den endelige afgørelse omkring en aflysning af Nordic Cup og Denmark Open og Masters 2020.

Situationen omkring Corona pandemien er desværre så alvorlig, at den eneste fornuftige og ansvarlige beslutning er at aflyse disse aktiviteter. Da det er et omfattende setup med mange involverede parter, og da mange deltagere har booket både fly og hoteller, så kan vi ikke forsvare at “se tiden an”, og derfor træffer vi beslutningen allerede nu.

Vi er i Dansk Dart Unions bestyrelse meget kede af denne situation, for der er allerede brugt 100 vis af frivillige timer, på at arrangere og forberede denne dartfest, men som vi kan se med aflysninger af mange andre store begivenheder, så bliver 2020 et anderledes år på alle tænkelige måder.

Vi ved endnu ikke, om det bliver muligt at finde en ny dato for Denmark Open og Masters 2020, men det ser svært ud.

Dansk Dart Unions bestyrelse mødes, på SKYPE, Tirsdag i næste uge, og her har vi et hav af forskellige beslutninger der skal træffes omkring DM, turneringen, stævner og Repræsentantskabsmødet, så her vil der efterfølgende, blive meldt flere “trælse” og upopulære beslutninger ud, men det forventer jeg selvfølgelig fuld opbakning og forståelse for.

Pas på jer selv derude, efterlev de retningslinjer der kommer fra myndighederne, og få så tævet den træningsdartskive i har hængende i hjemmet til ukendelighed, så kommer vi stærke ud på den anden side af krisen.

Med positiv dartlig hilsen

Henrik Vestbo”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*