Optakt: Hvem bliver verdensmester 2020?

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I aften bliver det afgjort om Michael van Gerwen eller Peter Wright kan kalde sig verdensmester anno 2020.

Det er blevet den 1. januar og dermed tid til at finde den næste verdensmester i dart. Aftenens kamp står mellem Michael van Gerwen og Peter Wright.

Michael van Gerwen har vundet turneringen hele tre gange tidligere og kan dermed bringe sig op på imponerende fire verdensmesterskaber, hvis han vinder i aften. Peter Wright har til gengæld aldrig tidligere været verdensmester, omend han havde chancen i 2014, da han var oppe mod selvsamme Michael van Gerwen. Her tabte han dog med 7-4 til den noget yngre hollænder.

Kampen spilles i aften klokken 20.15 og kan følges på pdc.tv, Viaplay og TV3 Sport. På de to danske medier kan man se optakt fra klokken 19.30.

Michael van Gerwen [1.36] v Peter Wright [3.20]
Bookmakerne har Michael van Gerwen som den klare favorit, og det virker da også meget logisk, især når man kigger på de to spilleres indbyrdes opgør. Her har Michael van Gerwen således vundet hele 59 gange mod Wrights 17 gange, samt to uafgjorte. Hvis man kun kigger på finaler, hvor de to har mødt hinanden, så har det stået overfor hinanden i 18 finaler, målt på alle turneringer, og her har hollænderen vundet 16 af dem. De eneste to, som Peter Wright har vundet, har været på Europa Touren. Michael van Gerwen har altså vundet samtlige indbyrdes finaler, hvis man kun kigger på de absolut største turneringer.

Men det hele skal ikke lyde som om, at Peter Wright ikke har en chance i aftenens opgør, for hvis vi kun fokuserer på selve dette VM, så taler nærmest alle statistikker i skottens favør.
Peter Wright har således et turneringsgennemsnit på 98.29 mod Michael van Gerwens 98.14, som dog må sige at være en meget tæt statistik. Peter Wright har haft det højeste snit i en kamp, hvilket var på 105.86 mod Luke Humphries. Michael van Gerwens højeste var 104.09 mod Stephen Bunting.
Når det kommer til 180’ere, så er skotten langt foran. Han har således lavet hele 57 af slagsen, hvor Michael van Gerwen noget overraskende kun har lavet 27.
Derudover har Peter Wright også lavet 15 +100 checkouts, hvor Michael van Gerwen kun er oppe på ni styks. Samtidig har Peter Wright også den bedste lukkeprocent, baseret på hele turneringen. Den lyder således på 44.39 % mod Michael van Gerwens 43.53 %.

Peter Wright er altså bestemt ikke uden chancer i aftenens opgør, men det afhænger også af, hvilken hollænder der træder op på scenen i aften. Igennem hele turneringen har man ventet på, at ‘MvG’ finder det niveau, som vi virkelig kender ham for, og det er endnu ikke dukket op, måske på nær i kampen mod Stephen Bunting, så hvis han finder sit A-niveau i aften, så vil det uden tvivl minimere Peter Wrights chancer gevaldigt.

Undertegnede tager dog satset og kalder, at vi i aften får en ny verdensmester, hvilket I kan se i buddet herunder.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 7-5

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*