PDC bekæfter: Premier League fortsætter med ni ‘challengers’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Meget tyder på, at Fallon Sherrock vil blive tilbudt en plads som ‘challenger’ i næste års Premier League.

Nøjagtig som tilfældet var i 2019, bliver 2020-udgaven af PDC’s Premier League bestående af ni faste spillere samt ni såkaldte ‘challengers’.

Challenger formatet blev introduceret forud for Premier League sidste år, hvor Gary Anderson med kort tids varsel måtte melde afbud fra det oprindelige felt bestående af 10 spillere, hvilket tvang PDC til at tænke ud af boksen.

Dermed vil de første ni Premier League runder indeholde fire kampe mellem otte faste Premier League-spillere, mens den sidste kamp vil blive spillet mellem en Premier League-spiller og en såkaldt ‘udfordrer’.

Efter de første ni runder vil der så være en enkelt Premier League-spiller der bliver elimineret fra resten af turneringen, hvorefter de følgende runder vil indeholde fire kampe mellem de otte resterende Premier League-spillere inden semifinaler og finale afgøres torsdag den 21. maj.

Fallon Sherrock oplagt bud som ‘udfordrer’

Selvom de ni faste Premier League-spillere og deres ni udfordrere først vil blive annonceret efter VM-finalen nytårsdag, så er der flere spillere. der allerede på forhånd ligner oplagte kandidater til turneringen.

Først og fremmest så vil top fire på PDC’s verdensrangliste være automatisk kvalificeret. Uanset udfaldet af det igangværende verdensmesterskab, så vil det betyde, at både Michael van Gerwen og Gerwyn Price vil være sikret en permanent plads, alt imens PDC og Sky Sports vil have svært ved at se bort fra spillere som Peter Wright, Gary Anderson, Rob Cross og Michael Smith.

I gruppen med ‘challengers’ er der i øvrigt meget der tyder på, at Fallon Sherrock vil blive tildelt en plads. Den 25-årige damespiller, der som bekendt tog dette VM med storm ved at besejre Ted Evetts og Mensur Suljovic, er således allerede blevet tildelt en plads ved samtlige af næste års World Series turneringer, alt imens hun optræder på det billede, som PDC har brugt i forbindelse med den artikel, hvor de offentliggjorde nyheden om gentagelsen af challenger-formatet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*