Optakt: Otte mand tilbage i Alexandra Palace

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dimitri van Den Bergh kan i dag blive den første belgiske semifinalist ved et verdensmesterskab nogensinde.

De startede med at være 96, men nu er der kun otte tilbage.

2020-udgaven af PDC’s verdensmesterskab er ved at gå ind i sin afgørende fase, hvor otte spillere står tilbage i kvartfinalerne.

Ser man bort fra Peter Wright og Michael van Gerwen, så er der ingen klare favoritter i de øvrige kvartfinaler, og uanset hvad, så er vi sikret, at der som minimum vil være én ny VM-semifinalist i PDC, eftersom hverken Glen Durrant eller Gerwyn Price tidligere har stået blandt de sidste fire i Alexandra Palace.

Uanset hvordan udfaldet bliver af søndagens kampprogram, så kan du traditionen tro læse en optakt til alle fire kampe her nedenfor.

De første to kvartfinale kan i øvrigt ses live på TV3 Sport, Viaplay.dk og PDC.tv fra klokken 13.30, alt imens aftnens kampe kan ses live fra klokken 20.00 på TV3 Max, Viaplay.dk og PDC.tv.

Nathan Aspinall [1.53] vs. Dimitri van Den Bergh [2.50]

Søndagens første kvartfinale er et glimrende udtryk for, at PDC’s talentudviklingsstrategi fungerer. De to spillere på henholdvis 28 og 25 år har begge en succesfuld fortid på PDC’s Development Tour, og mødtes i øvrigt første gang for seks år siden ved PDC’s Q-School.

I dag er de begge blandt profilerne i PDC. Og selvom belgiske van Den Bergh unægteligt var blevet spået den største fremtid for blot få år siden, så er det i skrivende stund englænderen der har noteret sig for de bedste resultater. Siden Aspinall sidste år spillede sig i VM-semifinalen, til trods for året forinden at have kæmpet for sin karriere, så har 2019 budt på sejre ved både UK Open og US Darts Masters. Derudover ligner han en selvskreven kandidat til næste års Premier League, uagtet resultatet af dagens fjerde indbyrdes opgør mod ‘The Dreammaker’.

Hvis det alligevel, til trods for rollen som underdog, lykkes Dimitri van Den Bergh at besejre Nathan Aspinall for første gang i sin karriere, så vil det være første gang nogensinde, at en belgier spiller sig i semifinalen ved et verdensmesterskab. Den umiddelbare formkurve peger imidlertid på en forholdsvis komfortabel sejr til ‘The Asp’.

Bud på resultat: Nathan Aspinall vinder 5-2

Luke Humphries [2.75] vs. Peter Wright [1.44]

24-årige Luke Humphries skrev sig ind i alles bevidsthed, da han sidste år leverede en af tuneringens helt store overraskelser og spillede sig i kvartfinalen. Nu står han her igen, til trods for et år hvor han har kæmpet en offentlig kamp med angst, og derfor har måttet melde afbud til et hav af turneringer gennem året. Alligevel vandt han i slutningen af november PDC’s ungdomsverdensmesterskab, og sikrede sig dermed vigtig selvtillid inden seniorernes verdensmesterskab.

Til trods for den seneste måneds gode takter, så er der dog ikke mange, der skænker englænderen nogle store chancer mod Peter Wright, der i gårsdagens sejr over Jeffrey de Zwaan viste, at han er skarp, når det gælder. Og selvom skotten endnu ikke har snittet højere end 96,53 ved det igangværende VM, så har den tidligere VM-finalist præsteret et solidt bundniveau og været kynisk under pres. Meget tyder i den forbindelse på, at erfaringen vil blive afgørende i eftermiddagens sene kamp.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 5-3

Michael van Gerwen [1.05] vs. Darius Labanauskas [11.00]

Alt andet end en sejr til Michael van Gerwen i aftenens første kvartfinale vil tangere rekorden for den største overraskelse ved PDC’s verdensmesterskab nogensinde. Det vil det, til trods for at den tredobbelte verdensmester var ganske middelmådig i sine sejre over Jelle Klaasen og Ricky Evans, alt imens Darius Labanauskas gennem den forgangende sæson har vist sig som en topspiller ved diverse Pro Tours, hvor højdepunktet var en finaleplacering ved sæsonens 15. Players Championship turnering.

Når det er sagt, så er styrkeforskellen dog alligevel så markant, at Michael van Gerwen ikke bør komme i problemer mod sin litauiske kollega. Særligt efter sin overbevisende sejr over Stephen Bunting i 1/8-finalen, ligner verdensranglistens nummer et igen den ubestridte favorit til for første gang i karrieren af vinde VM to år i træk.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 5-1

Glen Durrant [3.00] vs. Gerwyn Price [1.40]

Med et sæsongennemsnit på 98,19 indtager Gerwyn Price andenpladsen på listen over de mest velspillende spillere i 2019, kun overgået af Michael van Gerwen. På selv samme liste indtager Glen Durrant en sjetteplads, hvor han er noteret for et gennemsnit på 97,02.

Statistikken er et udtryk for, at Gerwyn Price har haft en fuldstændig forrygende sæson, hvor han ganske naturligt er endt med at indtage rollen som førsteudfordrer til Michael van Gerwen, alt imens Glen Durrant har taget PDC med storm, til trods for de mange kritiske ryster forud for skiftet fra BDO.

Statistikken indikerer dog også, at der ikke er meget der adskiller de to spillere. Den primære forskel på de to spillere er imidlertid, at Gerwyn Price ved flere lejligheder har vist, at forskellen på hans A- og B-niveau kan være bekymrende stort, hvorimod Glen Durrant sjældent leverer de helt store gennemsnit over lange formater, men omvendt sjældent snitter under 95. Efter gårsdagens sejr over Chris Dobey sammenlignede Durrant da også sit spil med James Wades – en ganske sigende sammenligning, der fortæller en historie om, at den tredobbelte BDO-verdensmester måske ikke er den mest flamboyante dartspiller, men omvendt er kynisk, når det er nødvendigt.

Kynismen vil formentlig blive nødvendig i aften, hvor Price alt andet lige forventes at være bedst i nedspillet. Under alle omstændigheder kan vi formentlig se frem til en tæt og velspillet kvartfinale, hvor Price kan komme i problemer, hvis ikke han rammer sit A-niveau.

Bud på resultat: Gerwyn Price vinder 5-4

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*