Optakt: Sidste udkald for en plads i kvartfinalerne

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright står overfor en hård modstander i dagens 1/8-finale, hvor han møder hollandske Jeffrey de Zwaan.

Efter Michael van Gerwen og Nathan Aspinall i går spillede sig i kvartfinalerne ved det igangværende verdensmesterskab, skal vi i dag have fundet de sidste seks kvartfinalister. Med andre ord tages der i dag hul på turneringens sidste 1/8-finaler.

Her nedenfor finder du en optakt til alle lørdagens kampe. Kampene kan i øvrigt ses live på TV3 Sport, Viaplay.dk og PDC.tv fra klokken 13.30 og 20.00.

Steve Beaton [1.80] vs. [2.00] Darius Labanauskas

Det kan være svært at fatte, at Steve Beaton vandt BDO’s verdensmesterskab helt tilbage i 1996, og fortsat er en del af dartsportens verdenselite. Lige så svært at forstå er det imidlertid, at det i år er første gang siden 2005, af den 55-årige englænder har spillet sig videre fra anden runde ved verdensesterskabet, hvor han i skrivende stund altså befinder sig i fjerde runde.

Vinder Beaton i dag, vil han være i sin første kvartfinale ved et VM siden 1998. For at det skal lykkes, skal han dog første besejre Darius Labanauskas, der tidligere i år endte som nummer to på PDC Nordic & Baltics rangliste, kun få point efter Madars Razma. I den forbindelse er Beaton marginalt favorit hos bookmakerne, til trods for at have tabt begge sin foregående indbyrdes opgør 6-5 til litaueren. Et lignende resultat kan sagtens blive aktuel i eftermiddag, hvor Labanauskas spås en tæt sejr.

Bud på resultat: Darius Labanauskas vinder 4-3

Kim Huybrechts [2.50] vs. [1.53] Luke Humphries

Da Kim Huybrechts i 2012 debuterede ved PDC’s verdensmesterskab med en kvartfinaleplacering og de følgende sæsoner imponerede med en række semifinaleplaceringer ved diverse majors, var der meget der tydede på, at den nu 34-årige belgier ville udvikle sig til en af sportens absolut mest prominente spillere. Sådan er det dog ikke gået. Siden 2012 er det således ikke lykkedes Huybrechts at spille sig længere end til tredje runde ved VM, og skulle det i dag lykkes ham at besejre PDC’s ungdomsverdensmester, så vil det markere Huybrechts’ første kvartfinale ved en major siden UK Open i 2017.

24-årige Humphries var omvendt i en stor kvartfinale så sent som ved sidste verdensmesterskab, der i høj grad markerede englænderens gennembrud i sporten. Det vil selvsagt være en imponerende præstation, såfremt Humphries i dag spiller sig i sin anden VM-kvartfinale i træk.

Bud på resultat: Luke Humphries vinder 4-3

Dimitri van Den Bergh [1.90] vs. [1.90] Adrian Lewis

En dobbelt ungdomsverdensmester mod en dobbelt seniorverdensmester.

Det er med god grund, at diverse bookmakere har svært ved at udpege en favorit i kampen mellem 25-årige Dimitri van Den Bergh og 34-årige Adrian Lewis. Mens Lewis har erfaringen på sin side, så har verdensmesteren fra 2011 og 2012 gennem de seneste sæsoner haft særdeles svært ved at finde fordums styrke. Og selvom Dimitri van Den Bergh imponerede med et gennemsnit på 103,81 i sin åbningssejr over Josh Payne, så har den unge belgier ligeledes haft svært ved at opretholde et højt bundniveau.

På den baggrund, så bliver det formentlig dagsformen der dikterer resultatet af eftermiddagen sidste 1/8-finale. Hvis begge spillere kan matche hinanden, kan vi i den forbindelse se frem til en særdeles underholdende affære.

Bud på resultat: Dimitri van Den Bergh vinder 4-2

Peter Wright [1.72] vs. [2.10] Jeffrey de Zwaan

2019 har ikke været den sæson, som 23-årige Jeffrey de Zwaan havde håbet på, efter han i sidste sæson fik sit sportslige gennembrud med en semifinaleplacering ved World Matchplay. Til trods for middelmådige TV-resultater siden da, så har ‘The Black Cobra’ dog kunne glæde sig over en enkelt turneringssejr på denne sæsons Development Tour, alt imens hans ligeledes strøg til tops ved en enkelt Players Championship turnering. I den forbindelse har særligt sidste halvdel af sæsonen givet indikationer på bedre tider for hollænderen, der efterhånden forventes at snitte over 96 hver eneste gang han spiller.

Det samme forventes af gode grunde af verdensranglistens nummer syv, Peter Wright, der med finaleplaceringer ved Champions League og Grand Slam har fået en god afslutning på 2019, efter den katastrofale sæsonstart, hvor han blandt andet endte på ottendepladsen i Premier League. I dag må han dog forvente at skulle ramme topformen, hvis han ikke vil følge sin landsmand Gary Anderson ud af bagdøren ved Alexandra Palace. I den forbindelse forventer dagens skribent imidlertid ikke, at Wright har hvad der skal til, for at stoppe aftenens formstærke modstander.

Bud på resultat: Jeffrey de Zwaan vinder 4-2

Glen Durrant [1.66] vs. [2.20] Chris Dobey

Uanset hvordan kampen ender for Glen Durrant, så har den tredobbelte BDO-verdensmester efterhånden sikret sig en plads i næste sæsons Premier League. 2019 har således resulteret i semifinaleplaceringer ved både World Matchplay, World Grand Prix og Grand Slam of Darts, alt imens han har formået at vinde to titler på Players Championship-touren.

2019 har med andre ord markeret en fantastisk debutsæson for ‘Duzza’, der imidlertid har endnu højere forventninger til sig selv. De forventninger kan dog sagtens blive sat på prøve i aften, hvis Chris Dobey genfinder storformen fra sejren over Fallon Sherrock, hvor den 29-årige englænder endte med et gennemsnit på 101,09. Begge spillere befinder sig i en formstærk periode, og vi kan derfor se frem til en formentlig velspillet og dramatisk kamp, hvor Glen Durrant alt andet lige vil indtage favoritrollen.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 4-3

Gerwyn Price [1.12] vs. [6.00] Simon Whitlock

Meget skal gå galt for Gerwyn Price, hvis ikke waliseren i aften skal spille sig i karrierens første kvartfinale ved et verdensmesterskab. Kun Michael van Gerwen har i år overgået ‘The Iceman’, der efter VM vil indtage andenpladsen på verdensranglisten, og der er på den baggrund intet der tyder på, at Simon Whitlock har hvad der skal til, for at skabe overraskelsen. Den dobbelte VM-finalist har ellers bebuddet, at han kun er få marginaler fra at genfinde topformen – den retorik er dog ikke ny fra australieren, der dog kan trøste sig ved at have en udmærket indbyrdes historik mod Price, hvor de begge har vundet syv af deres hidtil 14 indbyrdes kampe.

Bud på resultat: Gerwyn Price vinder 4-1

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*