Optakt: Nathan Aspinall, James Wade og Michael van Gerwen jagter videre avancement

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Nathan Aspinall fik sit helt store gennembrud, da han sidste år spillede sig i semifinalen ved PDC’s verdensmesterskab. I eftermiddag jagter han en plads blandt de sidste 16, idet han møder Krzysztof Ratajski i tredje runde.

Efter Fallon Sherrock i går leverede endnu en historisk sejr i Alexandra Palace, da hun overraskende besejrede verdensranglistens nummer 11, Mensur Suljovic, 3-1, så tages der i dag hul på tredje runde ved PDC’s verdensmesterskab.

I den forbindelse spilles der nu bedst af syv sæt, hvilket betyder, at der kun er seks kampe på programmet – du kan varme op til søndagens dartprogram ved at læse med i dagens optakter her nedenfor.

Alle formiddagens kampe kan i øvrigt ses live på både TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv fra klokken 13.30. Aftensprogrammet begynder klokken 20.00 og kan ses på TV3 Max, Viaplay og PDC.tv.

Jonny Clayton [1.90] v [1.90] Stephen Bunting

Bedømt på de seneste sæsoner, så kan det være svært at forestille sig, at Stephen Bunting for blot få år siden var udråbt som en af fremtidens helt store profiler i PDC, da han som regerende BDO-verdensmester i 2015 debuterede ved PDC’s verdensmesterskab, og ved den lejlighed spillede sig i kvartfinalen og sidenhen blev udtaget til Premier League.

Siden da er der løbet meget vand gennem åen, og de nævneværdige resultater ved PDC’s TV-turneringer har været få. I år har dog markeret en mindre genoprejsning for den tidligere UK Open og World Grand Prix-semifinalist, der i år har optrådt i kvartfinalen ved tre majors, efter han blot en enkelt gang spillede sig i en kvartfinale mellem 2016-2018.

Hvorvidt den positive formkurve er nok til at kunne sikre momentum mod verdensranglistens nummer 16, Jonny Clayton, er dog uvis. Bunting vandt ganske vist deres seneste indbyrdes opgør ved World Grand Prix, men ellers fører Clayton den indbyrdes statistik 5-2. Den statistik bliver formentlig udbygget i eftermiddag, omend det tegner til at blive en tæt affære.

Bud på resultat: Jonny Clayton vinder 4-3

Hvem vinder kampen?

  • Jonny Clayton (53%, 10 Stemmer)
  • Stephen Bunting (47%, 9 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 19

Indlæser ... Indlæser ...

Darius Labanauskas [1.90] v [1.90] Max Hopp

Darius Labanauskas debuterede sidste år ved PDC’s verdensmesterskab, hvor han ved den lejlighed skabte overskrifter ved at sende Raymond van Barneveld ud af turneringen, inden han imidlertid tabte til Adrian Lewis.

Siden da er formkurven kun gået én vej for litaueren, der lagde sæsonen ud med at vinde et Tour Card og sidenhen blandt andet har spillet sig i en finale på ProTouren og endte som nummer to på PDC Nordic & Baltics rangliste, kun få point efter Madars Razma.

Litauerens positive formkurve lover ikke godt for 23-årige Max Hopp, der ikke befinder sig i sin bedste spillemæssige periode. For blot to måneder siden leverede han ganske vist en pragtdemonstration ved en Players Championship-turnering, hvor han i en 6-2 sejr over Ian White snittede 119,24. Topniveauet er i dén grad til stede, men desværre for tyskeren så er B-niveauet ofte for lavt, hvilket sagtens kan gå hen og blive den afgørende faktor senere i dag.

Bud på resultat: Darius Labanauskas vinder 4-3

Hvem vinder kampen?

  • Darius Labanauskas (52%, 11 Stemmer)
  • Max Hopp (48%, 10 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 21

Indlæser ... Indlæser ...

Nathan Aspinall [1.66] v [2.20] Krzysztof Ratajski

Eftermiddagsprogrammets ubetinget mest efterspurgte kamp er på forhånd opgøret mellem den regerende UK Open vinder, Nathan Aspinall, og den tidligere vinder af Winmau World Masters, Krzysztof Ratajski.

Verdensranglistens nummer 12 og 21 har således været blandt de ubetinget mest formstærke navne i PDC i 2019, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved de to spilleres sæsongennemsnit på 95,42 (Aspinall) og 96,65 (Ratajski), hvilket rækker til placeringer som henholdvis nummer 14 og otte på listen over de højeste sæsongennemsnit i denne sæson.

Mens Ratajski altså er noteret for et væsentligt højere sæsongennemsnit end sin engelske rival, så er historien dog en anden, når det kommer til diverse TV-turneringer. Her er Aspinall noteret for det fjerde højeste sæsongennemsnit i PDC på 97,38 mod Ratajskis 95,05, hvilket rækker til en placering som nummer 15 på samme liste. Ratajskis dårlige erfaringer fra den store scene, er årsagen til at Aspinall indtager favoritrollen i eftermiddag.

Bud på resultat: Nathan Aspinall vinder 4-2

Hvem vinder kampen?

  • Nathan Aspinall (63%, 12 Stemmer)
  • Krzysztof Ratajski (37%, 7 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 19

Indlæser ... Indlæser ...

James Wade [1.44] v [2.75] Steve Beaton

Efter sin indledende sejr over Kyle Anderson, blev Steve Beaton på det efterfølgende møde med journalisterne introduceret med spørgsmålet: “Steve, hvordan kan det være, at du er så pokkers sexet?”

Hvorvidt Steve Beaton er mere sexet end James Wade, vil skribenten lade andre om at afgøre. Til gengæld er det anderledes nemt at pege på James Wade som favorit i aftenens første opgør. Wade har ganske vist ikke haft karrierens bedste sæson på TV, men har til gengæld vundet intet mindre end fem turneringer på gulvet, og er derudover noteret for sæsonens 13. højeste sæsongennemsnit i PDC. Og selvom Beaton er placeret blot 10 placeringer længere nede, så bør Wade alt andet lige forvenetes at avancere videre til fjerde runde.

Bud på resultat: James Wade vinder 4-2

Hvem er mest sexet?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Hør her, hvordan Steve Beaton blev stillet det meget direkte og professionelle spørgsmål:

Kim Huybrechts [2.20] v [1.66] Danny Noppert

Det er efterhånden et mirakel, hvordan det gang på gang lykkes Kim Huybrechts at trække sig sejrrigt ud af tætte opgør, til trods for de seneste sæsoners hårde kamp med at finde tilbage til fordums styrke. Belgierens indledte således dette års VM med en vaskeægte neglebidder mod Geert Nentjes, inden han noget mere overbevisende besejrede Rob Cross i en uskøn affære.

Aftenens kamp mod Danny Noppert vil formentlig blive af samme skæbne som kampen mod Nentjes; to spillere som matcher hinanden i både niveau og tempo, og som kender forskellen på at være venner på gulvet og fjender på scenen. Kampen bliver formentlig aldrig for alvor velspillet – til gengæld vil vi meget vel kunne se frem til en særdeles spændende og dramatisk afgørelse.

Bud på resultat: Danny Noppert vinder 4-3

Hvem vinder kampen?

  • Danny Noppert (53%, 10 Stemmer)
  • Kim Huybrechts (47%, 9 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 19

Indlæser ... Indlæser ...

Michael van Gerwen [1.071] v [9.00] Ricky Evans

Michael van Gerwen var ikke i topform, da han på uimponerende vis besejrede Jelle Klaasen 3-1 i sin første kamp. Den præstation skal forbedres i aften, hvis han vil sikre sig, at turneringens senere modstandere skal have den vanlige respekt for hollænderen, der ellers tidligere har været betegnet som stort set uovervindelig.

Selv hvis MvG ikke formår at leve op til sit topniveau i søndagens sidste kamp, så bør det dog ikke være nok til at han ikke sikrer sig en relativt overbevisende sejr mod Ricky Evans, der til trods for en god sæson fortsat mangler det sidste, for for alvor at kunne udfordre den absolutte verdenselite over et længere format.

Bud på resultat: Michaelvan Gerwen vinder 4-1

Hvem vinder kampen?

  • Michael van Gerwen (88%, 22 Stemmer)
  • Ricky Evans (12%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 25

Indlæser ... Indlæser ...

Resultater fra 21. december
Seigo Asada (91,96) 3-2 (90,99) Keegan Brown (anden runde)
Simon Whitlock (93,87) 3-0 (84,74) Harry Ward (anden runde)
Ryan Searle (101,54) 3-0 (95,12) Steve West (anden runde)
Adrian Lewis (90,46) 3-2 (89,86) Cristo Reyes (anden runde)

Daryl Gurney (96,02) 3-0 (90,41) Justin Pipe (anden runde)
Glen Durrant (95,36) 3-0 (87,63) Damon Heta (anden runde)
Fallon Sherrock (90,67) 3-1 (92,31) Mensur Suljovic (anden runde)
Dimitri Van den Bergh (103,81) 3-0 (97,52) Josh Payne (anden runde)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*