Optakt: Sherrock fortsætter sit eventyr

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Anden runde er slet ikke slut endnu og i dag skal Fallon Sherrock igen op på dens store scene.

Gårsdagens kampe endte ud med sejre til alle bookmakernes favoritter, på nær Nico Kurz, omend den største favorit, Peter Wright, måtte kæmpe noget for det.

I hvad der lignede en kamp, som skulle give en sikker 3-0 sejr til Wright, endte det med, at Noel Malicdem pressede ham så meget, at kampen skulle ud i det 11. og afgørende leg i det femte sæt. Her vandt Peter Wright udlægget, da han placerede darten i rød bull og herefter startede han sættet med en 180’er, og så var kursen ellers lagt og kort efter kunne skotten altså tage sejren.

De andre, som også fik spillet sig videre til tredje runde i går, var Darren Webster, Mervyn King, Jonny Clayton, Ricky Evans, Nathan Aspinall, Nico Kurz og Max Hopp.

I dag står den så på endnu otte kampe fra anden runde, hvor blandt andet Fallon Sherrock er blandt de 16 spillere, som skal i kamp.

Keegan Brown [1.90] v Seigo Asada [1.90]
Den første kamp på dagens program ligner umiddelbart en tæt affære, deraf også det helt lige odds fra bookmakerne. Seigo Asada startede lidt sløvt i sin første runde kamp mod Mickey Mansell, men da han fik brudt til 1-0 i sæt, så var det som om, at det niveau vi kender ham for, så småt begyndte at træde frem.

Han skal så op mod Keegan Brown i dag, som ikke just har haft nogen nævneværdig sæson. Englænderen har på det seneste snittet lige under de 90, og Asada fik lige akkurat hevet sit snit over de 91 mod Mansell. Denne kamp kan nemt blive fugl eller fisk.

Bud på resultat: Seigo Asada vinder 3-2

Simon Whitlock [1.30] v Harry Ward [3.50]
Simon Whitlock er uden tvivl favoritten her, og mon ikke han også napper sejren. Australieren har godt nok ikke set mere end middelmådig ud på det seneste, men hans middelmådighed bør trods alt være nok til at slå Harry Ward.

Den unge englænder havde således sine problemer mod Madars Razma, hvor englænderen først virkelig fik gang i storspillet til sidst, samtidig med, at Razma gik helt ned i niveau. Det fald i niveau sker næppe for Simon Whitlock, som altså bør spille sig videre til tredje runde.

Bud på resultat: Simon Whitlock vinder 3-1

Steve West [1.80] v Ryan Searle [2.00]
Endnu en kamp som godt kunne blive usandsynlig tæt. Ryan Searle gjorde det ganske fint i første runde, hvor han slog Robb King med 3-2. Han snittede dog “kun” 87, hvilket næppe er helt nok mod Steve West, som dog også har det med at svinge noget i niveau.

Ryan Searle kan dog godt hæve niveauet fra første runde, det ved vi, så spørgsmålet er nok mest af alt, hvilket niveau Steve West møder op med.

Bud på resultat: Ryan Searle vinder 3-2

Adrian Lewis [1.36] v Cristo Reyes [3.20]
Adrian Lewis lukker eftermiddagen ned, når han skal op mod Cristo Reyes. Englænderen kæmper stadig med at finde tilbage til den form og det spil, som han viste for snart en håndfuld år siden, da han senest blev verdensmester. Når det er sagt, så spiller han stadig med et snit lige omkring de 94, hvilket burde være nok til en sejr i dag.

Reyes snittede således ikke meget over 85 i første runde, og her havde han bøvl nok med Lourence Ilagan. Reyes har da heller aldrig slået Lewis. De har således mødt hinanden fire gange, og alle gange er det blevet til sejre for Lewis, og mon ikke, at det bliver en femte i dag.

Bud på resultat: Adrian Lewis vinder 3-1

Daryl Gurney [1.36] v Justin Pipe [3.20]
Justin Pipe havde sine kvaler med Benjamin Pratnemer i første runde, hvor Pipe lige akkurat nappede en sejr på 3-2, selvom Pratnemer havde haft et par matchpile. Pipe snittede dog lidt over 92, hvilket må siges at være ganske fint for en første runde kamp.

Spørgsmålet er så bare, om det snit er nok i dag? Daryl Gurney har på det senest ligget og svinget mellem 90 og 100 i snit, så det er ikke helt til at sige, hvad han møder op med. Selvfølgelig er han favorit her, men hvis han “kun” snitter et sted mellem 90 og 95, så kan Pipe muligvis have en chance her.

Bud på resultat: Daryl Gurney vinder 3-1

Glen Durrant [1.36] v Damon Heta [3.20]
Der har været utrolig meget snak om Glen Durrant forud for dette VM og nu skal han så endelig i aktion. Englænderen skal op mod Damon Heta, som gjorde en rigtig fin figur i første runde, og som jo tidligere har vist, at han godt kan lege med, når de helt store drenge går på scenen.

Durrant har da heller ikke set umenneskelig ud på det sidste, så Heta er ikke uden chancer her. Spørgsmålet er så bare om psyken er på plads for australieren. For der kan ikke være nogen tvivl om at Alexandre Palace støtter Glen Durrant, som fra start af sin PDC tid har været noget af en publikumsfavorit.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 3-2

Mensur Suljovic [1.071] v Fallon Sherrock [9.00]
Nøj hvor har der været meget medietid til Fallon Sherrock efter hendes historiske sejr i første runde, men spørgsmålet er, om hypen kan leve videre efter aftenens kamp? Ja mon ikke den bliver ved uanset, men en sejr vil uden tvivl få det helt op at ringe.

Det bliver dog næppe til nogen sejr. Selvom bookmakerne måske har gjort Suljovic til lidt for stor favorit, så bør han nappe en sejr her 10/10 gange. Sherrock gjorde det super flot i første runde, men Suljovic er en helt anden kaliber end Ted Evetts. Østrigeren har således også det 10. bedste snit for sæsonen på 95.92, og mon ikke, at han snitter deromkring i aften. Hvis han gør det, så bliver det svært for Sherrock.

Bud på resultat: Mensur Suljovic vinder 3-0

Dimitri Van den Bergh [1.72] v Josh Payne [2.10]
Aftenens sidste kamp står mellem to af de unge gutter i feltet, ja faktisk mødte de hinanden i finalen ved PDC’s ungdomsverdensmesterskab tilbage i 2017.

Josh Payne spillede en fortrinlig kamp i første runde, hvor han snittede lige over de 96, hvilket lægger op til en tæt kamp i aften, hvor Dimitri slet ikke skal føle sig sikker. Belgieren har på det seneste snittet lige omkring de 90, men vi ved også, at han kan spille med snit, som er noget højere. Umiddelbart ligner dette endnu et tæt opgør.

Bud på resultat: Josh Payne vinder 3-2


Resultater fra 20. december
Darren Webster (91.28) 3-0 (82.34) Yuki Yamada
Mervyn King (88.36) 3-2 (86.40) Ciaran Teehan
Jonny Clayton (95.16) 3-0 (85.10) Jan Dekker
Ricky Evans (95.46) 3-1 (87.10) Mark McGeeney

Nathan Aspinall (95.38) 3-1 (90.92) Danny Baggish
Nico Kurz (93.05) 3-1 (92.47) Joe Cullen
Max Hopp (90.03) 3-2 (84.73) Benito van de Pas
Peter Wright (96.53) 3-2 (93.77) Noel Malicdem

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*