Optakt: Peter Wright starter jagten på VM-titlen i aften

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Første runde er slut og derfor byder dagens program kun på kampe fra anden runde.

Gårsdagen bød på de sidste to kampe fra første runde samt seks kampe fra anden runde. Der var dog især en kamp, som endte med at tage nogle overskrifter. Det var kampen mellem William O’Connor og Gerwyn Price, hvor det længe så ud til, at Price ville ryge ud til en yderst velspillende O’Connor.
Ved stillingen 2-2 i femte og afgørende sæt regnede ireren dog forkert og gik efter dobbelt 1, da han stod med fire tilbage. Den fejl udnyttede Gerwyn Price og brød til 3-2, men da man skal vinde med to klare legs i det afgørende sæt fra anden runde og frem, måtte han lige holde udlægget i det næste leg, og det gjorde han, og dermed vandt ‘The Iceman’ kampen 3-2.

Udover Price så vi også Justin Pipe og Jan Dekker spille sig videre til anden runde samt John Henderson, Steve Beaton, Chris Dobey, Danny Noppert og Dave Chisnall spille sig videre til tredje runde.

I dag er der så endnu otte kampe på programmet, men for første gang i turneringen, består programmet kun af kampe fra anden runde.

Darren Webster [1.22] v Yuki Yamada [4.33]
Yuki Yamada gjorde det ganske hæderligt, da han slog Ryan Meikle med 3-1 i første runde. Hans præstation fra den kamp vil dog næppe være nok mod dagens modstander. Japaneren snittede lige over 85 mod Meikle.

Darren Webster var senest i aktion ved Grand Slam, hvor det blev til fire kampe inden englænderen røg ud af turneringen. I disse fire kampe snittede han ikke under 90 på noget tidspunkt, og det er nok tvivlsom, at han gør det i dag. Så hvis Yuki Yamada skal have en chance i dette opgør, så skal han løfte niveauet en tak eller to.

Bud på resultat: Darren Webster vinder 3-0

Mervyn King [1.40] v Ciaran Teehan [3.00]
Ciaran Teehan stod bag en mindre overraskelse, da han i første runde slog Ross Smith. Han spille endda med et ganske acceptabelt snit på lige over de 90.

Mervyn King må dog betragtes som en lidt anden kaliber. Godt nok har den rutinerede englænder med at rutsje lidt op og ned i niveau, men ved Players Championship Finals snittede han dog over 100 i to af hans i alt fire kampe. Har Mervyn King en bare nogenlunde jævn dag, så bør han ikke få de store problemer her.

Bud på resultat: Mervyn King vinder 3-0

Jonny Clayton [1.40] v Jan Dekker [3.00]
Jonny Clayton bliver ganske forståeligt betragtet som favorit i dette opgør, men i hans seneste kamp, som var ved Players Championship Finals skuffede han fælt. Waliseren tabte således hele 6-0 til Ryan Meikle og snittede kun lige over 84. Gør han det igen i dag, så kan Jan Dekker sagtens have en chance.

Men det må dog forventes, at Clayton har brugt tid på, at pudse formen foran træningsskiven, så det ikke ender med endnu en ydmygelse. Clayton bør vinde her, men Dekker er ikke uden chancer, især ikke, hvis han kan løfte niveauet lidt fra den nogen jævne kamp i går.

Bud på resultat: Jonny Clayton vinder 3-1

Ricky Evans [1.72] v Mark McGeeney [2.10]
McGeeney er bestemt ikke uden chancer i dette opgør. Han leverede således en solid indsats i første runde, og når man tager i betragtning, at han møder en bedre spiller i dag, så kan det godt være, at lige løfter niveauet en snert i dag.

Ricky Evans kommer samtidig ind til denne kamp uden den bedste form. I de seneste tre kampe han har spillet, snittede han således under McGeeneys snit fra første runde. Dog ikke mere end at tingene tyder på, at dette bliver et tæt opgør. De har kun mødt hinanden en gang tidligere og her vandt Evans ganske sikkert, men da englænderen svinger så meget i niveau, så er intet sikkert her.

Bud på resultat: Mark McGenney vinder 3-2

Nathan Aspinall [1.16] v Danny Baggish [5.00]
Siden sejren ved UK Open har der været langt mellem snapsene for Nathan Aspinall, men han bør dog ikke få de store problemer i dette opgør. Sidste års semifinalist har således vist et fint niveau på det sidste, endda selvom han står noteret for fire nederlag i hans seneste fem kampe.

Danny Baggish skal i hvert fald finde et helt andet niveau, hvis han på nogen måde skal have en chance i dette opgør.

Bud på resultat: Nathan Aspinall vinder 3-0

Joe Cullen [1.53] v Nico Kurz [2.50]
Nico Kurz er den spiller, som har været tættest på den famøse 9-darter under dette års VM. Han missede således kun double 12, da han mødte James Wilson i første runde. Men det endte dog alligevel med en sejr på 3-1 og et fornuftigt snit lige over de 95. Kan han snitte det igen i dag, så kan han sagtens byde Joe Cullen op til dans.

Joe Cullen er dog en sjov størrelse, for når han virkelig rammer dagen, så er han uhyggelig. Men til gengæld er der forfærdelig langt mellem de dage og netop derfør bør den unge tysker have muligheder i aften. Men dermed ikke sagt, at Joe Cullen stadig er favorit i opgøret.

Bud på resultat: Joe Cullen vinder 3-2

Max Hopp [1.61] v Benito van de Pas [2.30]
Trods otte nederlag i streg lod Benito van de Pas ikke bookmakerne få ret i første runde og slog altså Gabriel Clemens, selvom Clemens egentlig snittede en del bedre og endda vandt et leg mere end hollænderen. Sæt-formatet er dog en spøjs størrelse og har udnyttede Benito van de Pas altså de rigtige muligheder.

I dag skal han op mod Clemens’ landsmand Max Hopp, som langt fra kan føle sig sikker her. Tyskeren har godt nok et sæson-snit på 93.83, men især på det seneste har det ikke været prangende for den unge tysker, som altså skal spænde livremmen i aften, hvis han ikke skal være den anden tysker i streg, som Benito van de Pas slår ud.

Bud på resultat: Benito van de Pas vinder 3-2

Peter Wright [1.12] v Noel Malicdem [6.00]
Her kan der slet ikke være tvivl om favoritten. Peter Wright bør vinde denne kamp uden de store problemer. Skotten skuffede godt nok fælt ved Players Championship Finals, da han tabte 6-5 til James Wilson i første opgør. det kan dog tages med fra den kamp, at han stadig snittede lige over de 97.

Malicdem snittede kun lige over 85 i sin kamp i første runde, hvor han slog Rowby-John Rodriguez med 3-0, så med mindre Peter Wright rammer en af sine helt forfærdelige dage, så bør der ikke være nogen tvivl her.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 3-0

Alle dagens kampe kan følges på pdc.tv eller Viaplay fra klokken 13.30 og 20.00. TV3 Sport viser også hele eftermiddagsessionen, men tuner først ind på dart klokken 22.45 i aften.

Resultater fra 19. december
Justin Pipe (92.26) 3-2 (87.45) Benjamin Pratnemer (Første runde)
Jan Dekker (84.07) 3-2 (83.37) Ryan Joyce (Første runde)
John Henderson (93.34) 3-0 (83.77) James Richardson
Steve Beaton (91.92) 3-1 (89.31) Kyle Anderson

Chris Dobey (96.33) 3-2 (94.71) Ron Meulenkamp
Danny Noppert (92.85) 3-2 (87.09) Callan Rydz
Dave Chisnall (93.10) 3-1 (91.99) Vincent van der Voort
Gerwyn Price (90.98) 3-2 (93.22) William O’Connor

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*