Optakt: Den skotske duo slutter af inden jul

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Endnu en omgang kampe fra tredje runde er på dagens program, her dagen før juleaften.

Så er der snart en pause fra VM. Om det så er godt eller skidt, det må jo være op til hver enkelt, men mon ikke, at familien gerne vil se os alle juleaften. Nå men ikke desto mindre, så kan vi lige tage seks kampe med i dag at varme os på.

Vi skal dog først hurtigt omkring gårsdagens kampe, hvor Darius Labanauskas fortsatte sin række af underdog-sejre, da han slog Max Hopp med 4-2 i eftermiddagens session. Før den havde Stephen Bunting jordet Jonny Clayton, og i eftermiddagens sidste kampe blev det til en sejr på 4-3 for Nathan Aspinall, da han var oppe mod Krzysztof Ratajski.

Om aftenen gjorde Steve Beaton det af med James Wade, efterfulgt af en sejr til Kim Huybrechts mod Danny Noppert. Aftenen blev lukket ned af Michael van Gerwen, som efter en kamp med flot niveau og hurtige pile, vandt med hele 4-0 over Ricky Evans.

Og så er vi altså tilbage ved dagens kampe.

Nico Kurz [2.50] v Luke Humphries [1.53]
Det kan godt være, at Luke Humphries er ungdomsverdensmesteren, og at han samtidig har mere erfaring end Nico Kurz på den store scene, men intet er sikkert her. Forståeligt bliver englænderen betragtet som favorit i dette opgør, men hvis man kigger på de første to runder, er der altså ikke meget, som skiller de to ad.

De har begge snittet lige omkring midten af 90’erne og de har begge haft lukkeprocenter mellem 40 og 50. Eneste sted, hvor Humphries stikker af, er når man taler om 180’ere. Her har Humphries lavet 13 mod Kurz’ fem.

Meget tyder på, at dette sagtens kunne blive et tæt opgør, spørgsmålet er bare, om Humphries alligevel kan trække lidt på rutinen. Det kunne James Wilson og Joe Cullen ikke.

Bud på resultat: Nico Kurz vinder 4-2

Adrian Lewis [1.57] v Darren Webster [2.37]
Adrian Lewis havde virkelig store problemer mod Cristo Reyes i anden runde. Englænderen var ikke langt fra at ryge ud, men da han pludselig genfandt noget af den form, som gjorde ham til verdensmester for efterhånden nogle år siden, så fik han kæmpet sig tilbage i kampen og tog sejren.

Darren Webster havde til gengæld ikke de store problemer i anden runde, hvor han sikkert vandt 3-0 over Yuki Yamada. Det må dog siges, at Cristo Reyes må betragtes som en bedre spiller end Yamada. Webster snittede lige over de 91, hvilket ikke var meget mere end Lewis gjorde mod Reyes, så måske der er lagt op til endnu en tæt kamp her.

Begge spillere kan ramme et højt niveau, når de virkelig har dagen, men kendetegnet for dem begge er, at der er virkelig langt mellem de dage. Har den ene dagen i morgen, så kan det nemt blive en sikker sejr, men på den anden side kan det også blive en lang kamp, som skal ud i et afgørende sæt.

Bud på resultat: Adrian Lewis vinder 4-3

Luke Woodhouse [2.62] v Dimitri van den Bergh [1.50]
Luke Woodhouse var et af de helt store taleemner inden Fallon Sherrock stjal al opmærksomheden. Det var han ganske forståeligt, da han startede med at slå Paul Lim ganske sikkert i første runde, for derefter at ekspedere Michael Smith ud af turneringen i anden runde.

Han kan dog få problemer i dag, når han render ind i Dimitri van den Bergh. Den unge belgier har længe været kendt som en spiller, som virkelig løfter niveauet, når han står på de store scener. Det gjorde han da også i anden runde, da han slog Josh Payne med 3-0 og snittede hele 103.81.

Der er ingen der siger, at belgieren snitter det samme i aften, men Luke Woodhouse kommer formentlig til at ramme en hel anden modstand i aften, end den han har mødt indtil videre.

Bud på resultat: Dimitri van den Bergh vinder 4-2

Dave Chisnall [1.50] v Jeffrey de Zwaan [2.62]
Aftenens første kamp kan godt blive en underholdene en af slagsen. Dave Chisnall og Jeffrey de Zwaan plejer således at være garant for en del 180’ere, især når de virkelig rammer dagen. Hvis begge gør det i aften, så kunne dette sagtens blive en af de bedste kampe ved dette års VM.

Begge spillere ramte ikke det absolutte A-spil i deres respektive anden runde kampe, men ikke desto mindre fik de spillet sig videre. Dave Chisnall havde ikke det store bøvl med Vincent van der Voort, som blev sendt hjem med et nederlag på 3-1.
Jeffrey de Zwaan havde det til gengæld lidt svære med Darin Young, som dog til sidst blev sendt hjem over Atlanten med et nederlag på 3-2.

Dave Chisnall er umiddelbart den bedste spiller her, men vi har tidligere set Jeffrey de Zwaan hive nogle vilde præstationer ud af ærmet.

Bud på resultat: Dave Chisnall vinder 4-3

Gary Anderson [1.36] v Ryan Searle [3.20]
Den her er en af de rigtig svære at forudse. På den ene side er Gary Anderson en langt bedre spiller, når han er i storform, og på den anden side snittede Ryan Searle hele 101.54, da han slog Steve West i anden runde.

Et sådant snit har vi set mange gange fra Gary Anderson, men det er ved at være noget tid siden. I anden runde fik skotten vist, at han stadig kan spille dart, og flere gange var der glimt af tidligere tiders storhed. Spørgsmålet er så bare, om det var et tegn på form eller bare et tilfælde. De fleste vil nok sige, eller i hvert fald håbe, på det første.

Er det et tegn på form, så skal Ryan Searle igen præstere fremragende i aften, men hvis Gary ikke rammer den i aften, så har Searle virkelig gode muligheder i dette opgør.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 4-3

Peter Wright [1.14] v Seigo Asada [5.50]
Aftenens anden skottte bliver Peter Wright, som bestemt heller ikke kom nemt videre fra anden runde. Han skulle således helt ud i et 11. og afgørende leg i femte sæt, for at slå Noel Malicdem.

Der er selvfølgelig ikke den store tvivl om, at Peter Wright er den klart bedre spiller her, men hvis han ikke kan hive et højere niveau op af hatten, end han gjorde mod Noel Malicdem, så kan Asada sagtens bide sig fast i kampen. Japaneren har godt nok vist tegn på nogle startvanskeligheder i hans to første kampe, men når han så har fået gang i spillet, så spiller han altså en rigtig, rigtig fin pil.

Peter Wright skal altså ikke slække på det i aften, for så kommer Asada altså pludselig ud af det blå.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 4-2

Alle dagens kampe kan ses på pdc.tv, Viaplay og TV3 Sport fra klokken 13.30 og 20.00.


Resultater fra 22. december
Stephen Bunting (95.70) 4-0 (91.49) Jonny Clayton
Darius Labanauskas (91.03) 4-2 (92.16) Max Hopp
Nathan Aspinall (98.45) 4-3 (97.00) Krzysztof Ratajski

Steve Beaton (92.95) 4-2 (94.56) James Wade
Kim Huybrechts (95.84) 4-2 (91.58) Danny Noppert
Michael van Gerwen (96.75) 4-0 (95.81) Ricky Evans

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*