Optakt: Tredje runde fortsætter efter julepausen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Juledagene er overstået og dermed står den igen på dart fra Alexandre Palace i London.

Det er blevet den 27. december, og dermed er julen officielt forbi, hvilket også betyder, at VM i dart er tilbage på programmet.

Der er således et lille hængeparti på fire kampe fra tredje runde, som skal afvikles i dag, og herefter bliver to kampe fra fjerde runde også spillet i aften. Formatet ændrer sig dog ikke mellem de to runder, og derfor spilles der også bedst af syv sæt i fjerde runde.

Men lad os starte med at kigge på kampene fra tredje runde. Som før jul, består dagen af to sessioner, hvoraf der spilles tre kampe i hver.

Simon Whitlock [1.80] v Mervyn King [2.00]
De to herrer i det første opgør har været i gamet længe. De to har således mødt hinanden hele 37 gange igennem tiden, hvoraf det første opgør er helt tilbage i 2005 i WDF-regi. Simon Whitlock har dog sejret i de seneste fem opgør, hvoraf det dog kun et blevet til ét opgør i 2019, hvilket var tilbage i juni måned.

Det er altså næppe den indbyrdes statistik, som kommer til at betyde meget her. Men om det så er formen, er heller ikke sikkert. Mervyn King viste fornem form ved Players Championship Finals tilbage i november, men startede så VM med en ret jævn præstation. Man plejer dog at sige, at hvis man møder en god spiller, så har man det med at løfte niveauet en smule, og det bliver King nok nødt til i aften. Simon Whitlock havde således et snit på lige knap 93 i første runde, hvor King “kun” snittede lige knap 88.

Forskellen kunne dog bestemt være større, så kampen i dag kan sagtens blive uhyr tæt og mon ikke, at det bliver dagsformen, som bliver afgørende.

Bud på resultat: Mervyn King vinder 4-3

Daryl Gurney [1.90] v Glen Durrant [1.90]
Bookmakerne kan ikke se forskel på de to spillere, og det er måske også svært i øjeblikket. På det seneste har det ikke helt virket til, at Glen Durrant har spillet op til det niveau, som han egentlig kan, og samtidig er der slet ingen tvivl om, at Daryl Gurney kan spille langt bedre, end han har gjort på det seneste.

Det var dog ikke fordi, at de to spillere spillede forfærdeligt i anden runde. Begge spillere havde et snit over de 95, hvilket må siges at være ganske godt, hvis man kigger på det hidtidige niveau ved dette VM. Spørgsmålet er så bare, om en af dem, eller begge, kan løfte snittet op over de 100, hvilket muligvis godt kunne nødvendigt i dag. De to har således mødt hinanden tre gange, alle gange i år, og her har vinderen hver gang snittet lige over de 100, hvorimod taberen har snittet under.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 4-3

Fallon Sherrock [5.00] v Chris Dobey [1.16]
Fallon Sherrock kan vel ikke fortsætte længere, eller hvad? Det var vel det, som de fleste tænkte, da hun skulle op mod Mensur Suljovic, og her endte det som sagt med en sejr. På papiret burde Chris Dobey samtidig være en ringere spiller end Mensur Suljovic, men vi må dog også alle være realistiske og sige, at Mensur ikke ramte topniveauet mod Fallon.

Det skal dog ikke tage noget fra Fallon Sherrock, som har gjort det fantastisk indtil videre. Kan hun ramme et snit omkring de 90 igen i dag, så er hun ikke uden chancer, men vi ved dog også, at Dobey kan snitte over de 100 på de gode dage, så spørgsmålet er nok hvilken Dobey der træder op på den store scene i dag.

Bud på resultat: Chris Dobey vinder 4-2

Gerwyn Price [1.16] v John Henderson [5.00]
Aftenens første kamp, og samtidig tredje rundes sidste, står mellem Gerwyn Price og John Henderson. Forud for turneringen mente de fleste, at Gerwyn Price var den største udfordrer til Michael van Gerwen i forhold til titlen ved dette VM. Hvis det skal være tilfældet, så skal han godt nok oppe sig i forhold til hans kamp i anden runde. Det var ikke imponerende, og vel nærmest ualmindelig heldigt, at Gerwyn Price formåede at slå William O’Connor.

Men man må også forvente, at en mand af den kaliber og med den vindermentalitet, har været hjemme og træne ekstra hårdt, for at en lige så sløj præstation ikke finder sted i aften. John Henderson skal nok forvente, at han skal spille sit livs kamp i aften, for Gerwyn Price kommer uden tvivl med ild i øjnene til dette opgør.

Bud på resultat: Gerwyn Price vinder 4-1

Gary Anderson [1.72] v Nathan Aspinall [2.10]
Fjerde runde starter med Gary Anderson, som dig ikke skal føle sig sikker i dette opgør. Godt nok har skotten mindet noget mere om sig selv i de første runder, men spørgsmålet er så, om skotten knækker igen, eller om han kan fortsætte storspillet.

Kan han fortsætte niveauet, så får Nathan Aspinall sit for i aften, men kigger man på snittene fra anden og tredje runde, så er ‘The Asp’ godt med i forhold til Gary Anderson. Hvis begge kan bibeholde niveauet, så kan det godt blive dagens absolut mest spændende kamp, men hvis Gary knækker, så kan det godt blive grimt, for Nathan Aspinall virker til at være godt kørende.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 4-3

Michael van Gerwen [1.083] v Stephen Bunting [8.00]
Aftenens sidste kamp bliver næppe lige så spændende som kampen inden. Michael van Gerwen har endnu ikke snittet over de 100 ved dette VM, men hollænderen har det samtidig med at hæve sit niveau i løbet af de store turneringer, så det kunne nemt blive i aften, at han krydser de magiske 100.

Stephen Bunting har dog gjort det ganske godt indtil videre ved dette VM, og hvis han kan fortsætte stilen, så kan han godt bide sig fast i knæhaserne på Michael van Gerwen, men det bliver næppe til en sejr. Bunting har kun slået MvG tre gange i 19 forsøg og motivationen plejer ikke just at falde for hollænderen, når det handler om de helt store titler.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 4-1

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*